Opoziția formează noul Guvern al României [5]

Prima zi (28 aprilie 2012), a doua zi, a treia zi, a 4-a zi.

 • Varujan Vosganian: „Noua echipa ministeriala are calitatea ca nu seamana cu cele anterioare. Cativa dintre noii ministri au o solida pregatire teoretica si mai toti au activat in domeniul pe care il vor pastori”.
 • Vladimir Tismăneanu (despre interviul de aseară, de la Sinteza zilei): „Acum, dl Voiculescu, in urma unei epifanii greu de sesizat de noi, muritorii de rand, este arhanghelul noii revolutii “conservatoare”, care este la fel de conservatoare precum bunul simt al lui Crin Antonescu. Este ceasul unei revanse care putea fi prevazuta. Al reglarilor de conturi, al platii dobanzilor pentru serviciile depuse in toti acesti ani, pe antene, pe irealitati, pe blogurile stangii “liberale” si ale socialismului balcano-guevarist. Dintre toti actorii acetei tragicomedii, cel care stie cel mai clar despre ce este vorba, este Dan Voiculescu”.
 • Mihai Bendeac, deși se declară necredincios…își pune probleme de sanitate teologică: „Avand in vedere ca turistilor sau credinciosilor care cumpara lumanari, icoane, carti, bratari, matanii, brelocuri, magneti, poze, reviste, serbet de lamaie, serbet de zmeura etc, nu li se ofera chitanta fiscala in biserici sau manastiri, putem considera asta evaziune fiscala? Si, totodata, ce se intampla cu nenumaratele bancnote ce nu sunt puse in cutia milei ci, in scopul de a le fi iertate pacatele, credinciosii le lipesc pe fruntea Maicii Domnului sau pe fruntea lui Isus reprezentati in diferite icoane, fiind de notorietate faptul ca lui Hristos ii cam placeau banii. Spun ca ii placeau banii fiindca, altminteri, nu ma indoiesc ca preotii sau maicutele ar educa enoriasii vis-a-vis de aceste aspecte, in loc sa lase icoanele acoperite de hartii de 5, 10, 50 sau 100…Nu de alta, dar mi se pare destul de dificil sa te rogi lui Dumnezeu atata timp cat e acoperit de Blaga (Lucian nu Vasile!), Aurel Vlaicu sau chiar Eminescu”.
 • Pr. Dorin Picioruș: Mihai, îți doresc să te rogi…din ce în ce mai mult…pentru că astfel nu mai vezi multe din lucrurile rele din jur…pentru că le vezi în tine. Însă esența credinței e una teologică…și nu constă în neștiința sau lăcomia unora sau a altora din Biserică. Dacă vrei să devii un om credincios…aprofundează credința ortodoxă…și te vei simți împlinit…și bucuros. Și eu, ca și mulți alții, am trecut prin faza de sarcasm la adresa celor mai puțin instruiți din Biserică sau din societate…Dar ironia nu te salvează…ci te amărăște și mai mult.
 • Vali Petcu: „Nu e nici un secret că Zelist e o unealtă care măsoară prost sau că Teniţă Cătălin se urneşte să repare mizeriile pe care le face doar atunci când e în pericol să piardă bani. Sau că e ipocrit”.
 • Cristian Tudor Popescu (Gândul): „Ca să înţelegem „filosofia” alcătuirii guvernului Ponta, trebuie să nu uităm vreo clipă care este scopul principal al acestui executiv: păstrarea, şi, pe cât se poate, sporirea capitalului electoral al USL până în noiembrie. Prin urmare, miniştrii numiţi nu sunt igaşi, lăzăroi, sau udre, sunt în general profesionişti verificaţi, persoane fără „cazier” în materie de corupţie şi clientelism, unele agreate şi pe plan internaţional”.
 • Adrian Năstase: lista miniștrilor lui Victor Ponta e foarte bună, mai bună decât se așteptau mulți 8. 53. Antena 3/ Florin Georgescu: o foarte bună alegere.
 • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „premierul Băsescu a fost scos din rolul care-i era cel mai drag. Îmbrâncit la Cireşica, nume cu care a îmbogăţit toponimia Neptunului, zâmbeşte larg şi uneori hăhăie, dar parcă nu mai e hăhăitul lui”.
 • Idem: „Nici eu nu cred că Băsescu se va potoli. La cea mai mică ezitare, la cea mai mică greşeală a guvernului USL, va sări la jugulară. Pregătirea terenului a făcut-o anunţând că “aveţi bani”, chiar multe miliarde de euro. E o minciună strategică. O minciună cu bătaie lungă. Atenţie, deci!…şi apoi, nu uitaţi domnilor care veţi guverna că, aşa cum scriam acum câteva zile, poporul aşteaptă nu doar debarcarea premierului Băsescu, ci şi a preşedintelui omonim”.
 • Roxana Iordache: „Lăsând sarcasmele, nu vi se pare o bătaie de joc la adresa atâtor oameni competenţi şi integri, din această listă de guvern, asocierea lor cu de-alde Rus şi alţi apropiaţi de mediile băsiste, adică, infracţionale? Şi nu vi se pare o sfidare la adresa Ecaterinei Andronescu, preferinţa pentru Corina Dumitrescu (soţia domnului notar parlamentar care-i ducea tava lui Petre Roman la PD şi pe urmă a trecut la PSD)?”.
 • Idem: „Şi nu vi se pare o bătaie de joc la adresa (birourilor de conducere ale) partidelor componente ale USL care au fost în situaţia să afle componenţa guvernului de la televizor, în timp ce premierul desemnat a tot repetat la conferinţa de presă că n-ar fi fost normal ca preşedintele Băsescu să afle lista de la televizor, deci i-a trimis-o înainte de-a primi aprobarea USL?! Repet: Ponta i-a trimis lui Băsescu lista guvernamentală mai înainte de a primi voturile partidelor din USL”.
 • Monica Macovei: „Sa fim bine intelesi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumparare/racolare de parlamentari pentru ca acesta pregatea cresterea salariilor pentru bugetari si, mai ales, pentru ca fostul premier crestea in sondaje. Le-a fost frica de MRU si l-au inlaturat. Asta nu se numeste democratie”.
 • Astăzi, 2 mai 2012, e Ziua Tineretului din România. Legea a fost votată pe 25 octombrie 2004.
 • Costi Rogozanu (Vox Publica): „Ce mi-aş dori deci? Un guvern care să înveţe să spună NU, să aibă tupeul negocierii şi să nu lucreze pentru orice corporaţie s-o găsi să dea banii. La asta e mai greu să renunţi decît la licitaţii aranjate pentru clientelă sau numiri politice. Mulţi dintre cei numiţi de Ponta nu au nici un chef să joace la nivel mare noua filozofie anti-austeritate. Nici nu ştiu ce-i aia. Asta e”.
 • Elena Badea (Dece News): „Potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Unirea Shopping Center, Liberty Center şi COCOR se află în procedură de executare silită pentru datorii la bugetul de stat, informează Capital”.
 • Idem: „În primul trimestru al anului 2012, Unirea Shopping Center are o datorie la bugetul de stat de peste 2,37 milioane lei, din care 1,622 milioane lei din impozitul pe profit, 704.303 lei din dobânzi şi penalităţi şi 48.389 lei din alte impozite şi taxe”.
 • Idem: „De asemenea, Liberty Center are o datorie de 59.112 lei, sumă care provine din dobânzi şi penalităţi, în timp ce obligațiile restante ale COCOR se ridică la 937.912 lei, din care aproape toată suma, respectiv 824.724 lei din taxa pe valoarea adăugată, iar 29.158 lei din impozitul pe venit din salarii şi 26.750 lei din alte impozite şi taxe”.
 • Idem: „Celor trei mari centre comerciale, pe lista datornicilor la bugetul statului se află și River Plaza Mall, care are cereri de compensare în curs de soluţionare şi o datorie de 247.144 lei la bugetul de stat, din care 245.756 lei din TVA”.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *