3 goluri. Doi de-ai noștri au sărit gardul…

 • Meci foarte frumos, alert, spectacol de la o poartă la alta. Madridul, încoronat incontestabil. Prinţul Felipe se bucură discret cu învingătorii. Bascii plâng. Minute în şir. Ca nişte copii. Atletico de Madrid se bucură frumos. Steagurile Spaniei, steagul Columbiei, al Braziliei – ultimele două ţări i-au dat pe autorii golurilor victoriei”. […] „O victorie şi pentru Craiova, prin cei doi suporteri care în minutul 19 au intrat demonstrativ pe teren cu tricouri pe care scria: JUSTICE FOR CRAIOVA. N-au afectat cu nimic frumuseţea finalei. Nu prea cred că puteau pătrunde dacă nu erau lăsaţi”.
 • Sunt convins ca noul guvern al Romaniei va fi capabil sa devina un guvern care isi da seama de puternica lui responsabilitate europeana”.
 • Capitala are sansa sa intre pe harta turistica a Europei, iar Stadionul National sau Centrul istoric sunt in mod evident piese cu greutate. Prin finalizarea acestor proiecte importante pentru oras, primarul Sorin Oprescu se afla in postura de a cauta si a spera la producerea “efectului Bilbao””.
 • ”Pentru mine, personal, este important să menţionez că eu consider drept normal ca acele cupluri de acelaşi sex să se poată căsători”, a declarat [Barack] Obama, menţionând că depinde de statele americane de a decide”.
 • Numărul de salariaţi înregistraţi oficial în România este la jumătate din cea mai mică valoare înregistrată în statele UE, conform ultimelor date furnizate de Eurostat. Aproape toate statele europene funcţionează cu un raport salariaţi/cetăţeni în intervalul 40% – 50%, în timp ce la noi raportul este de circa 20%”.
 • Patru tramvaie de la linia 41 s-au ciocnit joi dimineata, pe la ora 7.25, in Pasajul Lujerului din Capitala. In urma accidentului au fost ranite circa 40 de persoane”.
 • Să chemăm toţi cetăţenii la vot. Iar când votează, la alegerile locale şi la cele generale, cetăţenii să-şi reamintească toate îngrădirile, asupririle şi dispreţul la care au fost supuşi în ultimii ani. Să nu se mai lase amăgiţi de false promisiuni şi daruri”.
 • Numarul covarsitor de suporteri spanioli adunati miercuri dupa-amiaza in Centrul Vechi al Bucureştiului a facut sa se schimbe modalitatea de consum la terase. Plata se face in avans, iar in loc de servit la mese, chelnerii servesc acum suporterii „la botul calului”, direct in strada”.
 • „La botul calului” e o expresie care s-a format datorită căruțașilor…Pentru că nu pot să lase calul în drum, când se întorc de la târg…și să intre în cârciumă și să bea ca lumea…li se aduce băutura în stradă…și astfel beau o țuică sau un vin repede…pe fugă…în timp ce țin calul de căpăstru. Adică cu o mână țin calul…de la botul lui…și cu o mână sticla de licoare. De aici: băutul pe fugă…în grabă…sau: „la botul calului”. Adică e o expresie pragmatică
 • cel mai bine platit domeniu in 1990 era industria extractiva. Economia tarii era preponderent industriala, iar minerii aveau cele mai mari salarii. Salariul mediu net al unui miner era de 4.429 lei (lei din 1990, i-am denumit lei vechi) in primul an postrevolutionar, ceea ce inseamna 193 de dolari. In 2011, industria extractiva cazuse pe locul trei, salariul mediu net din acest sector se ridica la 2649 lei (869 dolari). Un avans de peste patru ori! In ciuda acestui avans, altul este cel mai banos domeniu din 2011”.

 • Vlad Petreanu ne arată cum se face pâine în Iran.
 • am 47 de kg din liceu si n-am tinut niciodata o cura de slabire, dar…maninc multe seminte (de in, de susan), griu copt, multe salate, insa carne mai putin (fara sa fiu vegetariana). maninc atit de rar mincaruri cu sos-uri cu faina prajita, incit as putea zice ca, de fapt, nu le maninc”.
 • Cupa…mai de aproape:

 • Cântec pastoral baptist: „Marta, Marta, Marta, Marta Oh, Martha, Martha, vacile, vacile mari, vacile maro, vacile negre, albe vaci, vacile, vaci, vaci, sunt, in porumb, da, in porumb, porumb, sunt în poooooorrrrruumbbb”. Se cântă, mai cu seamă, atunci când vacile, de diverse culori, mănâncă tot porumbul…dar tot nu dau lapte.
 • această metodă de a căuta să desfiinţezi o persoană prin suferinţă ţine clar de abilităţi torţionare de tip securist. Cei care au contribuit la necazurile mele sunt Ion Mircea şi Dan Shafran, directori în ICR, instituţie coordonată de Horia Roman Patapievici. Între aceştia trei, doi sunt evrei şi doi securişti”.
 • Anda Rotaru pledează, pe drept cuvânt, nu numai pentru răsfoirea cărților în librării dar și a cărților audio sau a cărților digitale. Trebuie să știi ce cumperi…și de aceea trebuie să asculți audio-bookul sau să vezi cum arată cartea în PDF sau în EPUB. Pe scurt: să cumpărăm în cunoștință de cauză și nu pe ochi frumoși.
 • La fel stă treaba și cu produsele IT: nu să le cumperi și apoi să le duci la standul de probă. Ci să le probezi, să funcționeze…și apoi să le cumperi.
 • ceva important din viața ta! Nu o considera o magazie de vechituri…ci o galerie de trofee.
 • Miroase, gustă, pipăie, testează produsul înainte de a-l cumpăra! Întoarce-l pe toate părțile, vezi dacă e expirat, ce garanție are, ce rezistență…dacă ține la stres. Uită-te bine la el…că banii sunt puțini…și trebuie să faci multe cu ei.
 • Am vazut la Bucuresti, in final, un spectacol exact asa cum este descris el in ziarele de sport. Am vazut un meci de fotbal exact asa cum el trebuie sa fie. Exact cum il vedem la televizor. Dar meciul asta l-am trait in direct, live, in Bucuresti. Au venit spaniolii la Bucuresti si ne-au invatat fotbal. Ne-au invatat cum se poarta suporterii, ne-au aratat ce inseamna Europa. Sa fim mandri!”.
 • Un vagon de metrou care circula din direcţia Piaţa Unirii spre Nicolae Grigorescu a luat foc astăzi dimineață. Călătorii au fost evacuaţi la staţia Mihai Bravu, pentru că ieșea fum din ultimul vagon. După evacuare, trenul s-a retras la staţia Nicolae Grigorescu”.
 • 66% dintre oameni se tem să nu îşi piardă sau să-şi uite acasă telefonul mobil, arată un studiu al companiei britanice de securitate online SecurEnvoy”.
 • meciul dintre Athletico Madrid şi Athletic Bilbao a înregistrat în rândul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, 24.8 puncte de rating şi 51.5% cotă de piaţă, fiind cel mai urmărit meci de fotbal al unor echipe de club străine de la introducerea măsurătorii cu peoplemetere”.
 • „Experienţa mea de peste 20 de ani ca medic, mi-a permis că observ cum an de an suferinţa adusă de aşa zisa “emancipare” şi “morală nouă” devine tot mai adâncă. Aş vrea să strig tinerilor să nu-i creadă pe cei care spun că regulile vechi sunt demodate. Legile morale şi poruncile lui Dumnezeu nu se demodează niciodată!”.
 • „Îmi plac foarte mult cumpărăturile la colţul blocului. Tanti Aurica este dintotdeauna la magazinul de acolo, întotdeauna pe fază şi mă cunoaşte din liceu”.
 • Dacă te-a crescut bona…pe când mama ta a fost la serviciu…de la cine ai mai multe amintiri și sentimente? Și dacă ea a plecat din casa voastră…ce faci pentru cea care te-a ajutat și dincolo de puținii bani pe care i-a primit pentru educația ta?
 • E de ajuns să…îi bagi în seamă…Oamenii vor să te ajute…numai că tu trebuie să arăți interes real.
 • „Fructe de mare” = un eufemism din carne.
 • Mujdeiul de usturoi e cel care timorează gustul crustaceelor.
 • România are dreptul să adere acum la spaţiul Schengen, acesta nefiind un gest [de] caritate, a declarat joi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz. Oficialul şi-a exprimat, de asemenea, satisfacţia că s-a putut întâlni cu premierul Victor Ponta, pe care l-a numit prieten personal”.
 • Un raport oficial arată că românii şi bulgarii sunt trataţi cu ura de către germani din cauza poluării fonice, a cantităţilor mari de deşeuri, a pagubelor produse de către aceştia proprietăţii publice şi a modului diferit de a înţelege buna vecinătate”.
 • Mă bucura ca, pana una-alta, noul guvern nu a uitat ca este “emanatia” micii revolutii din ianuarie 2012 si respecta spiritul acelor proteste. Eu zic ca, seara când se culca, membrii cabinetului, dupa lecturarea pioasa a unor pagini din Biblie, sa privească si cateva fotografii cu pancartele protestatarilor, sa știe cam de ce trebuie sa se fereasca”.
 • România a sărbătorit joi [10 mai 2012] Ziua Monarhiei. Cu acest prilej, Regele Mihai a depus o coroană de flori albe la statuia regelui Carol I, din Bucureşti. Însoţit de principesa Margareta şi de principele Radu Duda, Majestatea Sa a fost întâmpinat de aproximativ 150 de oameni, care au scandat „Regele”, „Monarhia salvează România” sau „Majestate, vă aşteptăm la Palatul Cotroceni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *