Caut critici literari fără experiență…dar megalomani

 • Sprijinit de bratul acesteia si tinand-o de mana strans in cautarea stabilitatii si sigurantei, artistul, care s-a ales si cu o depresie dupa accident, s-a plimbat pret de cateva zeci de minute, apoi, tot ajutat, a intrat in imobil. „Este vecina mea. Am avut noroc de oameni inimosi. M-au ajutat, imi faceau cumparaturile si imi aduceau si mancare. Asta pana mi-am angajat pe cineva care se ocupa de treburile casnice. Era bine sa fi avut un copil sau sa nu-mi fi murit nevasta (actrita Leopoldina Bălănuță). Insa asa e viata uneori. Acum am ramas doar cu emisiunea „D’ale lui Mitica” de la TVR, unde filmez in fiecare marti. Mi-e usor, caci pana la studio am de mers doi pasi. E pe strada mea”, ne-a explicat Mitică Popescu”.
 • Xiaonan Sun desenează cu ambele mâini:

 • Resursele de democratizare a României la nivelul intelectualităţii implicate în planul administraţiei şi politicii sunt nesemnificative, calitatea acesteia situându-se implicit sub semnul întrebării. Interesul pentru poziţia socială pare mai presus de orice. Toţi mediocrii din toate domeniile au astăzi poziţii de decizie care pot da fiori. Dacă de-a lungul anilor de comunism se crease o clasă onestă, de foarte bună calitate, de rezistenţă la sistem, aceasta este pe cale de dispariţie din motive obiective. Societatea românească are nevoie de un reglaj de la a la z”.
 • „Sute de imigranţi care lucrează în Marea Britanie, între care şi români, trăiesc într-un climat de teamă şi sărăcie, fiind victimele unor condiţii inumane şi îndatoraţi angajatorilor, se arată într-un raport publicat marţi şi citat de Independent în ediţia electronică. Cercetătorii care au realizat raportul „Experienţe de muncă forţată în industria alimentară din Marea Britanie” au descoperit că lucrătorii sunt subiectul unor intimidări rasiste şi sexiste şi al ameninţărilor. Izolaţi, incapabili să vorbească engleza şi necunoscându-şi drepturile, mulţi dintre ei se plâng că sunt deprimaţi, iar unii au fost împinşi până în situaţia de a-şi face rău singuri”.
 • Noul ministru al culturii, Mircea Diaconu, pe care am avut timp o viaţă aş zice să-l admir ca actor, dar ca ministru n-am apucat, stătea de vorbă, la Hobiţa, cu urmaşii marelui român [Constantin Brâncuși]. E prima oară când un ministru al Culturii, care n-a apucat bine să-şi descuie uşa biroului şi să pună mâna pe târnăcopul cu care unii predecesori au iscălit proiecte costisitoare şi imbecile, începe cu ce trebuie. Începe de la esenţa spiritualităţii româneşti, lăudată în tot universul şi ignorată acasă. Discutau, am înţeles, despre reînhumarea gorjeanului acasă, acolo unde şi-a dorit, cu ultimele cuvinte. Să fie înmormântat, a cerut, alături de mama sa”.
 • Îl anunţ că în România, printr-o strădanie pe care nu mai am loc s-o evoc, au fost repatriate, tot de la Paris, lucrările unui alt titan al sculpturii moderne, George Apostu. Zeci de sculpturi lăudate de Cioran, Eliade, stau în depozit. Mobilaţi, domnule ministru, muzeele şi instituţiile, oraşul cu monumente care arată că suntem nu un popor de ghiolbani, ci unul cu multe, înalte spirite, demne de Pantheonul universal”.
 • Centenarul Ion Luca Caragiale (1912-2012).
 • Astazi este Ziua Internationala a Familiei, moment care marcheaza intentia societatii de a veni cu un mesaj de sensibilizare fata de problemele care macina familiile contemporane. Si, trebuie sa o recunoastem, sunt deloc putine aceste dificultati. Astazi este si o buna ocazie pentru mine sa va transmit voua, familiei mele de pe Internet, un sincer la multi ani, alaturi de cele mai alese ganduri pentru cei dragi voua”.
 • Grupul Midas Media – New Line Media și regiile Cable Direct, DBV Media House și Clir Media s-au înscris la licitația pentru vânzarea spațiului publicitar al TVR, a anunțat Anca Gheorghe, sefa marketingului TVR”.
 • Preşedintele Traian Băsescu a fost sancţionat cu avertisment de CNCD după ce a făcut câteva declaraţii discriminatorii la adresa monarhiei, în cadrul unei emisiuni televizate. Mai exact, şeful statului a spus: “Sunt convins că 80% dintre români vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?””.
 • Noaptea muzeelor deschise e 19 mai 2012.
 • „Dumitru Prunariu sărbătoreşte împreună cu noi 31 de ani de la călătoria sa istorică în spaţiul cosmic. Nu rataţi întâlnirea cu singurul cosmonaut român care a văzut Pământul de la o înălţime de 384 kilometri”.
 • „“Trebuie să stabilim un mod de lucru funcţional. Sunt 178 de posturi de televiziune în România”, a spus Răsvan Popescu, președintele CNA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *