Cei mai buni cititori sunt ăia pe care nu-i avem

 • Pe unde a fost Varujan Vosganian de când cu campania asta de primăvară
 • Operatorii de transport pe calea ferată, inclusiv CFR Călători, au transportat în 2011 doar 61 milioane de pasageri, în scădere puternică faţă de anul 2004, atunci când circa 100 milioane de pasageri utilizau anual calea ferată”.
 • Muzeul mondial al comunismului.
 • Și a fost și a doua zi…la media asta mai nouă

 • Viorel Hrebenciuc a avut cotizaţii de 7.400 de lei, Oana Niculescu Mizil – 31.915 lei, Ecaterina Andronescu – 10.150 de lei, Nicolae Bănicioiu – 16.000, Ioan Chelaru – 12.000, Titus Corlăţean – 12.300, Corina Creţu – 16.532,50, Liviu Dragnea – 7.000 lei, Cătălin Ivan – 10.100, Dan Nica – 8.100, Gheorghe Nichita – 17.000, Constantin Niţă – 15.022, Marian Oprişan – 16.095, Ioan Mircea Paşcu – 12.352, Ion Prioteasa – 12.000, Rovana Plumb – 15.386, Ilie Sârbu – 13.500, Dan Şova – 9.750, Claudiu Tănăsescu – 22.954, Adriana Ţicău – 25.117, Marian Vanghelie – 8.000”.
 • Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că „PDL are nevoie” de Mihai Răzvan Ungureanu şi acesta are nevoie de PDL pentru viitoarea sa carieră politică, arătând că după locale partidul ar trebui să devină nucleul unei mişcări de dreapta, iar premier să fie Ungureanu”.
 • Datoria TVR este de 140 milioane de euro”.
 • Poşta Română pregăteşte noi disponibilizări. Consiliul de Administraţie discută astăzi un plan de restructurare pentru evitarea falimentului. Planul prevede concedierea a 100 de directori şi peste 1.000 de salariaţi TESA”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica”.
 • Grupul de Investigatii Politice (GIP) si Militia Spirituala publica documente care demonstreaza ca lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat. In decembrie 2011, Laura Codruta Kovesi a sustinut la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara teza de doctorat cu titlul Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Laura Codruta Kovesi a fost insotita de un cortegiu de sustinatori in frunte cu George Maior, directorul SRI, si Marius Iacob, procurorul general adjunct. Procurorul general al Romaniei a primit pentru aceasta lucrare calificativul magna cum laude”.
 • Ponta a atras atenția că înființarea clasei pregătitoare este un demers pentru cheltuirea a 50 de milioane de lei din bugetul de stat, însă demersul nu poate fi oprit în acest an”.
 • Irina Loghin, în vârstă de 73 de ani, este internată la Spitalul Militar din Bucureşti după ce a suferit o comoţie cerebrală. Comoţia este leziunea cerebrală cauzată de un traumatism la nivel cranian sau la nivelul întregului corp. Ea poate determina pierderea temporară a stării de conştienţă sau ameţeală”. / Știre dovedită falsă: „Eu am venit în urmă cu două seri la spital cu un puseu de tensiune pe care îl poate face oricine la vârsta mea şi m-am oprit aici să fac nişte perfuzii, am făcut şi tomografie. De fiecare dată sunt foarte atentă cu sănătatea mea. Dar de aici şi până la ce s-a spus…Să le fie ruşine că au spus că am făcut atac cerebral. E o ruşine”.
 • În România, industria filmelor pentru adulţi a depăşit-o pe cea a Italiei, după cum spun specialiştii. Cei mai mulţi bani din industria şi vânzarea filmelor pentru adulţi se fac în continuare în SUA”.
 • Pomana…e gest de mare iubire pentru cel adormit…dar și de omenie pentru cei vii:
 •  http://www.ziuaveche.ro/wp-content/uploads/2012/05/DSCN2832.jpg
 • Etimologiarum-ul Sfântului Isidor de Sevilla în latină.
 • Omenia e dreapta proporție între a primi și a dărui.
 • 5, 5 milioane de români care accesează internetul de pe telefonul mobil tot sunt, cifră care mi se pare mult mai exact măsurată decât a numărului de români (unici) cu acces tradițional la internet. La finalul lui 2011, ANCOM a numărat 3, 26 milioane de conexiuni la internet fix care stau la baza celor 8-8, 5 milioane de români care au acces la internet de la un PC”.
 • E nevoie, rapid, de un program de relansare economică, altminteri ţintele privind justiţia socială şi cele privind reducerea, pe termen mediu, a impozitării vor fi cu dificultate corelate cu obiectivul consolidării fiscale”.
 • Adobe Creative Suite 3 – Master Collection. Serial: 1325-1996-5480-4089-2610-5512.
 • Asta se întîmplă cînd lași niște ageamii să se ocupe de orice, de la fotbal și politică la literatură, sigur o să-mi pară foarte rău dacă Wikipedia va pierde cursa cu ACTA dar poate că este mai bine așa, somnul rațiunii naște monștri iar Wikipedia în limba română este un proiect mort înainte de vreme”.
 • Candidatul independent la Primăria Sectorului 5, Mugur Mihăescu, alias Garcea, și-a stabilit sloganul electoral: ”Nu am mici, nu am bere, nu am partid, am doar bun simț”.
 • cred ca trebuie sa ne gandim si la valentele profund simbolice ale conceptului de reprezentare – la negocierea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana nu a participat presedintele. Acesta a fost prezent doar la semnarea Tratatului de aderare. A mai semnat, in numele Romaniei, Tratatul fiscal (incurcand data) dar negocierea acestuia nu putea fi facuta decat de catre guvern. Si mandatul in astfel de situatii se da tot de guvern (nu vorbesc de deplinele puteri ci de mandatul de negociere). Una este sa reprezinti Romania la inmormantarea unei mari personalitati europene, de exemplu, cand nu e nevoie de un mandat din partea guvernului si este altceva daca e vorba de semnarea unui tratat. Atunci, mandatul de la guvern este necesar”.
 • De ce îi place lui Clooney de Obama?
 • Pentru aglomeraţia şi balamucul din Bucureşti e aiurea să înjurăm doar şoferii. Oamenii, cetăţenii sînt de vină. Neseriozitatea, graba (de cîte ori pe zi auzim “sînt în Victoriei – ajung acum în cinci minute la Unirii”) şi neştiinţa de a ne face programul au adus oraşul aici”.
 • Despre cum Pasajul Pipera a devenit…realitate.
 • Un document intrat în posesia DeCeNews arată că primăria Sectorului 3 [din București] cumpără coșuri de gunoi la prețul de 1.500 de lei bucata. O băncuță stradală din același lot costă peste 1.600 de lei (vezi documentul)”.
 • Începând cu luna aprilie [2012] şi până în prezent, sute de arădeni s-au prezentat la medic după ce au fost înţepaţi de căpuşe. În România, deja sunt recunoscute anumite zone endemice precum Cluj, Arad, Sibiu, Neamţ şi Botoşani”.
 • „”Proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” urmăreşte reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi, în special azot şi fosfor, prin investiţii, platforme şi utilaje pentru depozitarea gunoiului de grajd, în aproape 70 de localităţi din zone vulnerabile la acest tip de poluare, din 34 de judeţe ale României”.
 • Preţurile din lanţurile de magazine sunt exagerate pentru că adaosurile comerciale pe care le practică acestea şi intermediarii care intervin pe traseu dublează sau triplează costul unui produs”.
 • varza iese din vamă cu 0,53 lei kilogramul şi se vinde în supermarketuri cu 1,89-2,19 lei (de 3,5-4 ori mai mult). În piaţă preţul este chiar şi mai mare şi ajunge la 2,5-3 lei pe kilogram. Roşiile intră în ţară cu 3,5 lei kilogramul, iar cumpărătorii le achiziţionează din hipermarket de peste două ori mai scump, cu 8 lei/kg, şi nici în supermarketuri preţurile nu sunt mult mai mici (6,49-7,69 lei/kg). Piaţa agroalimentară este şi în acest caz mai scumpă decât marile magazine, aici kilogramul de roşii din import putând fi cumpărat cu 8-8,5 lei. Asociaţiile din domeniul legumelor şi fructelor se feresc să vorbească pe acest subiect, de teamă că marfa lor nu îşi va mai găsi locul în marile reţele de magazine. „Nu vă pot spune cine este vinovat de preţurile mari ale legumelor pe raft, comparativ cu cele de intrare în vamă, pentru că stric relaţiile cu hipermarketurile. Importatorii îşi iau şi ei marja lor de profit, dar hipermarketurile scumpesc cel mai mult„, a declarat şeful unei asociaţii profesionale din domeniul legumelor. Un kilogram de mere, care în piaţă costă 4 lei, intră în ţară cu 0,83 de lei şi este vândută în hipermarket cu 4,3-6 lei (import Italia), un preţ de 5-7 ori mai mare. În supermarket, merele de import costă în jur de 4 lei kilogramul, de peste 4,5 ori mai mult ca la intrarea în ţară. Preţul unui kilogram de pere de import în hipermarket variază între 5 şi 8,5 lei, iar în ţară intră cu 2,2 lei. În supermarketuri ajung de două până la patru ori mai scumpe (4,5-9 lei), iar în piaţă costă de 2-3 ori mai mult (5-7 lei/kg). La struguri (0,94 lei/kg în vamă) diferenţa este şi mai mare, pentru că pe rafturile unui hipermarket kilogramul costă 12-14,3 lei, iar în supermarketuri este 14 lei, ceea ce înseamnă de 12-14 ori mai scump. De peste 16 ori mai mare este şi preţul practicat în pieţe, unde un kilogram de struguri importaţi din Chile costă 15 lei. „Nu cunosc situaţii în care produsele ajung pe rafturi de 10-12 ori mai scumpe decât intră în vamă”, este tot ce s-a rezumat să afirme pe acest subiect Eugen Zbârcea, directorul hipermarketului Cora Pantelimon. Fasolea intră în ţară cu 1,4 lei kilogramul, dar cumpărătorii o găsesc în hipermarketuri cu 6 lei şi în supermarketuri cu 6-7 lei. În acest caz, diferenţa este de „doar” 400-500%, exact ca în cazul pieţelor, unde kilogramul de fasole costă 6-8 lei. Morcovii ajung şi ei mult mai scumpi în magazine: 2,6 lei kilogramul în hipermarket şi 2,2 – 2,8 în supermarketuri, faţă de 0,94 lei în vamă. Un kilogram de morcovi costă 3-4 lei în piaţă. Dacă intră cu 0,53 lei/kg în ţară, conopida se vinde în hipermarket cu 5 lei şi în supermarketuri cu 5-7 lei kilogramul, adică de peste zece ori mai scump. Tot de 10 ori mai scump se vinde şi în piaţă, unde preţul unui kilogram ajunge la 5 lei. Un kilogram de gutui iese cu 0,89 de lei din vamă şi se vinde cu 5 lei în hipermarket şi 7 lei în supermarketuri (de 5,5-7,8 ori mai scump)”.
 • Tungstenul sau wolframul, cum mai este cunoscut în chimie, este un metal dur, cenuşiu-deschis, întrebuinţat cu precădere la obţinerea oţelurilor speciale şi la fabricarea filamentelor pentru becuri electrice. Este foarte greu, rezistent la căldură, dens şi fără impact pentru mediu. Este utilizat pentru producerea carbidului cimentat, unul dintre cele mai puternice şi mai durabile mixturi. Rezerva de tungsten a lumii este dominată de China, care are influenţe semnificative asupra preţului său. China controlează două treimi din rezervele de tungsten ale lumii şi produce 60.000 de tone anual din totalul de 72.000 de tone pe an, cât se produce la nivel mondial”.
 • Noutățile lui Windows 8: ocupă puțin loc în hard, are interfață tactilă, are aplicațiile în prim-plan, o altfel de bară de pornire și funcții de salvare sau de ștergere a tuturor fișierelor.
 • Bună Ziua Brașov…publicitează PP-DD-ul.
 • Jurnalul de Botoșani și Dorohoi merge la două capete: publicitează și PNL-ul și PDL-ul în campania electorală.
 • Monitorul de Galați sprijină independenții.
 • Gazeta de Maramureș are drept icon o acvilă…și două suplimente săptămânale oferite în PDF: Gazeta de Politică & Administrație și Eroii rezistenței anticomuniste.
 • La Arad, la piață, cireșele costă 30 de lei…pe când roșiile 9.
 • Curierul de Vâlcea de mândrește cu faptul că este „primul cotidian particular din România, fondat la 19 ianuarie 1991”. Are drept icon/marcă porumbelul potopului…și sintagmă: „Orice adevăr merită citit”.
 • În Telegraful de Constanța e publicitat PNL-ul pentru alegerile locale.
 • În Monitorul de Neamț și Roman…e publicitat Culiță Tărâță de la APEL (?)…Adică transformarea PDLului în verde.
 • Ce n-au ziarele locale? N-au design frumos…și nici articole multe și diverse. Adică lipsesc oamenii de bun gust…și cu știință de carte.
 • Deci…și dimensiunile sunt stabilite! Atunci care sunt dimensiunile cele mai mari…ale chipurilor electorale?
 • În Ziua de Vestpublicitarea electorală e pentru USL și UNPR.
 • Cruxius, cel mai „afon” dintre muzicieni, înnebunește audiența cu Hava Naghila.
 • Tehnologia…ca pironire în loc:
 • http://4.bp.blogspot.com/-EvjAibLdp_Q/T7Xc5cMbZaI/AAAAAAAAHg4/xo-4X_4vcWU/s1600/Arhaici%2Bla%2Bcalculator.jpg
 • Ce înseamnă să te doară capul…de atâta altitudine:
 • http://2.bp.blogspot.com/-fbn_hwNP510/T7NHY9O1oOI/AAAAAAAAHfc/hB7CGo2YG6M/s1600/Casa%2Bde%2Bpe%2Bmunte%2Bdin%2BNorvegia.jpg
 • Unde îi găsim pe cititorii…care au nevoie de noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *