Impunător și tandru ca o strecurătoare

http://www.alinagorghiu.ro/wp-content/uploads/2012/05/campania_vot_curat2.jpg

 • Cică unii vin cu votul „de-acasă”…primesc unul neștampilat…îl scot afară din secție pe cel alb…și îl dau altora…și ăsta se numește sistemul de fraudă electorală suveica sau morișca.
 • Statuia spătarului Mihail Cantacuzino, amplasată în 1869 în curtea spitalului Colțea din București, e primul monument public al orașului.
 • Făceau coadă la Ambasada Sovietică, la poartă, să intre la diversele manifestări, şi-i vedeai: pe Sadoveanu, pe Călinescu, pe Bagdazar, treceai pe-acolo, pe şoseaua Kiseleff, şi se vedeau astea. Pe urmă, erau alte evenimente organizate de anumite vârfuri din astea comuniste: Ana Pauker, Luca, tovarăşul Georgescu, Gheorghiu Dej şi aşa mai departe. Or, aceşti intelectuali erau foarte vizibili”.
 • Vasile Astărăstoae: „M-am simțit jenat când am comparat situaţia din România cu cea a medicilor din celelalte ţări. În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii celorlalte ţări au rămas şocaţi de condiţia medicului din România, plecând de la veniturile pe care le obţine, timpul de lucru şi încălcarea independenţei profesionale”.
 • Aproximativ 1,8 milioane de români, dintre care 640.518 bărbaţi şi 1.160.116 femei, îşi aniversează luni [21 mai 2012] onomastica, de Sărbătoarea Sfinţilor Mari Împăraţi Constantin şi Elena”.
 • Pe 20 mai 2012 s-au împlinit 98 de ani de la nașterea lui Corneliu Coposu.
 • Sucurile din legume proaspete conțin puține grăsimi și calorii și reduc pofta de a mânca.
 • Nu va exista o reţetă propriu- zisă, ci un fişier electronic în care vor fi stocate denumirile medicamentelor. Pacientul va merge la farmacie să-şi ridice doctoriile doar cu buletinul şi va fi recunoscut în sistem după codul numeric personal. De la medic va primi doar o hârtie cu modul de administrare”.
 • Pakistan a blocat accesul utilizatorilor de internet la Twitter pentru că siteul a refuzat să înlăture materialele ofensive la adresa islamului”.
 • IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a obţinut cea mai consistentă creştere salarială din ultimii 20 de ani, de 4,3%, care, potrivit analiştilor, va sprijini consumul din cea mai mare economie europeană şi va contribui la ajustarea dezechilibrelor care au cauzat tensiuni în zona euro”.
 • Naţionalistul populist Tomislav Nikolic a câştigat duminică [20 mai 2012], împotriva oricăror aşteptări, alegerile prezidenţiale din Serbia, preşedintele în exerciţiu, Boris Tadic, acceptând înfrângerea chiar înainte de anunţul rezultatelor oficiale. ‘Îl felicit pentru victoria meritată. Îi doresc succes‘, i s-a adresat Tadic adversarului său. Nikolic a obţinut 49,4% din voturi faţă de 47,4% pentru Tadic”.
 • Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi. Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş”.
 • Daniel Constantin s-a arătat un susţinător al producătorilor autohtoni, afirmând că „Eu cumpăr produse româneşti şi sunt foarte atent şi la produsele bio”. Din nefericire pentru ministru şi pentru agricultorii români, importurile de produse agroalimentare s-au apropiat anul trecut de 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro), în creştere cu 12,8% comparativ cu anul precedent”.
 • Cristian Preda pledează pentru ultima carte a lui Liviu Antonesei.
 • Traian Băsescu aflat la Chicago, printre români, a profitat că se afla departe de casă şi lumea nu prea ştie cum stau lucrurile acasă, s-a apucat să îi aburească cu intenţia vădită de a părea in ochii celor prezenti un democrat şi încă într-o poziţie de forţă. A debitat multe prostii şi neadevăruri pe diverse teme”.
 • http://www.anabirchall.ro/wp-content/uploads/2012/05/prioritati-guvernul-ponta.jpg
 • Pe scurt: fericirea are nasul tău…dacă mă iubești!
 • Strecurătoarea este acel obiect impunător de tandru, delicat de cochet și banal de simplu…prin care trece ceaiul spre cana mea.
 • Şi ducîndu-se dumnealui Traian sin Băsescu la sfat în cele străinătăţi l-au însoţit alai, cu boieri căftăniţi, logofeţi, cu marele spătar Dobriţoiu şi reiz-efendiul valah Marga. Şi văzînd dumnealui mulţime mică de rumâni veniţi a-l întîmpina şi firitisi, cu un ochi s-a bucurat şi i-a agrăit şi cu un ochi a lăcrimat cu gînd la vremile din ţară cînd ieşea prostimea să-l vază, dar şi cu amărăciune că gloata schimbătoare l-au coborît pe dînsul în cele sondaje, ridicîndu-l în preţuire pe mişelul de mare vornic, Ponta”.
 • Radio ZU a avut o medie de 269.500 de ascultători pe zi în Bucureşti, iar Radio România cu 238.600 de ascultători în medie pe zi”.
 • CONSTANTIN. Numele este de origine latină şi stă în legătură cu constans, constantis (“constant”, “statornic”, “ferm”)”.
 • Prin SOCL Microsoft vrea să concureze Facebookul.
 • Premierul Victor Ponta a declarat luni [21 mai 2012] ca neregulile aparute in intervalul 2010-2011 in cadrul Programului Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) ar putea lipsi definitiv Romania de fonduri europene de 100 milioane euro in acest an si 1,1 miliarde euro anul viitor. Seful Executivului a apreciat ca cea mai mare gaura in buget a fost data de fostii ministrii ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu”.
 • Icoana ortodoxă nu este doar o podoabă în Biserică, ci este o expresie liturgică artistică a credinţei ortodoxe. Dacă icoana este ortodoxă înseamnă că ea transmite credinţa ortodoxă. Dacă icoana nu este pictată în mod corect ea derutează, nu transmite credinţa ortodoxă. De aceea un iconar trebuie să cunoască foarte bine credinţa ortodoxă, teologia liturgică a Bisericii şi mesajul pe care îl transmite icoana ortodoxă”.
 • „E asumat proamerican. Are toate motivele din lume. Ambasadorul SUA parcă-i purtătorul lui de cuvânt. Înjură ruşii la vedere şi, în spatele cortinei, le satisface interese comerciale pe spatele românilor pe care-i căinează. Oligarhii lu’ Putin, în faţa căruia s-a comportat ca un preş, joacă țanțaroiul pe industriile strategice ale României. El le ţine tira, le bagă paralele-n traistă, da-şi pune oficinele şi oficioase să-l înjure pe Marga că-i filorus”.
 • Afară soarele bate cu putere/ și ochii tăi îmi sună-a depărtare./ Ce faci mirifică făptură/ formată din pixeli, răniri și macaroane?!/
 • Crin Antonescu: „Mi se pare penibilă, jenantă, compromiţătoare pentru noi toţi, încă o dată, atitudinea preşedintelui. Nu e vorba de coabitare sau de noţiuni foarte elevate. E vorba de comportamentul unui om care are obligaţia de a ne reprezenta şi care ne reprezintă aşa cum aţi văzut. Mie îmi este ruşine să fiu în felul acesta reprezentat, indiferent ce opţiuni politice avem, ce culoare avem. Mie mi se pare că noi, românii, nu putem fi reprezentaţi în acest mod mârlănesc, nu ştiu ce cuvânt să găsesc, îmi pare foarte rău, dar asta e atitudinea„.
 • Proiectul România digitală.
 • „Ceea ce am criticat la Ioan ”Vladimir” Pustan au fost abaterile de la crezul penticostal. Consider că omul are – sau a avut – o infatuare obsesivă față de riturile ortodoxe (sau/și greco-catolice) și nu și-a însușit temeinic valorile credinței evanghelice. Nu i-am taxat toate vorbele slabe, afirmațiile dubioase, acțiunile controversate sau ceea ce mi s-a părut excentric în activitatea sa. Nu mi-au plăcut dar nici nu am făcut caz de ele. Nu am nicio antipatie față de el, ba dimpotrivă, îi apreciez entuziasmul, eforturile și capacitatea”. Deci Vladimir…e fictiv?
 • Peste 34.000 de persoane vârstnice din Capitală cu pensia până la 400 de lei inclusiv vor primi, de miercuri, lunar, tichete sociale în valoare de 40 de lei, care por fi folosite exclusiv pentru medicamente şi servicii medicale, a anunţat luni [21 mai 2012] primarul general, Sorin Oprescu”.
 • Spiritul şi litera Constituţiei [României] arată că politica externă a ţării este atributul guvernului, iar politica externă a guvernului se stabileşte prin Programul de guvernare aprobat de Parlament”.
 • The Holy Assembly of Bishops of the Serbian Orthodox Church, during today’s session rendered the decision to enter two priest martyrs and forty students-martyrs of Momisici and that their celebration (formal declaration of sainthood; canonization) be at the Holy Hierarchical Divine Liturgy at the St. Sava Memorial-Church on Vracar on Saturday, May 19, 2012, led by His Holiness Patriarch Irinej of Serbia at which their long and prayerful respect among the faithful of the Serbian Orthodox Church will be confirmed”.
 • Amar iubește banii…banii nu-l iubește pe el. Sau…da?!…
 • ANAF a blocat conturile Televiziunii Române din cauza unor datorii de 308 milioane de lei la bugetul de stat, informează România TV”.
 • Alexandru Budişteanu, din Râmnicu Vâlcea, a câştigat patru premii la Intel International Science and Engineering Fair, cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume dedicată liceenilor. Ionuţ a participat cu un proiect bazat pe inteligenţă artificială, care îi ajută pe orbi “să vadă” cu ajutorul limbii. El a câştigat premiul IEEE Computer Society, în valoare de 1.000 de dolari, premiul China Association for Science and Technology (CAST) de 3.000 de dolari; 10.000 de dolari, care reprezintă IEEE Foundation Presidents’ Scholarship Award şi IEEE Foundation Prize”. Scopul proiectului lui Ionuţ este crearea unui dispozitiv low-cost în sprijinul persoanelor nevăzătoare, care au văzut cândva şi au în memorie forma obiectelor. Lucrarea doreşte să utilizeze limba drept traductor pentru vedere. Pentru acest lucru, sunt folosite un software multifuncţional şi un dispozitiv hardware ajustabil, ce va fi plasat pe limbă. Dispozitivul permite preluarea imaginilor de la un webcam, procesarea lor în timp real cu inteligenţa artificială pentru ajustarea imaginilor şi trimiterea imagini pe o matrice senzor care va fi plasată pe limbă. Prin această practică, persoana nevăzătoare va avea acces în timp real la lumea înconjurătoare. Pe matricea senzor va fi generat un curent electric proporţional cu imaginea, iar creierul persoanei nevăzătoare va reuşi să decodifice informaţia plasată pe limbă”.
 • Părinţii sau reprezentanţii legali care îşi abandonează copiii ar putea fi condamnaţi la o pedeapsă de la 5 la 10 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, potrivit unei iniţiative legislative adoptată tacit de Senat”.
 • „Concluzia e simplă: de 20 de ani am impresia că în R[epublica] M[oldova] tot ce se face este nu pentru cetățeni ci împotriva lor”.
 • Am câştigat un Samsung Smart TV în urma unei competiţii de creaţie pe bloguri organizată de Samsung cu ocazia desfăşurării RoNewMedia 6.0”.
 • USL şi partidele care compun Uniunea, PSD, PNL şi PC, totalizează donaţii primite în prima săptămână de campanie electorală pentru alegerile locale de peste 1,7 milioane de lei, cât toate celelalte partide care au raportat donaţii de campanie la un loc. USL a obţinut de la persoane fizice şi juridice 1.146.470 de lei, la care se adaugă 225.684 obţinuţi de PSD, 264.010 de lei din partea PNL, 102.672 de lei de la PC şi alţi 22.000 de lei din partea ACD. Poziţia secundă este deţinută de PDL, cu donaţii de 499.969 de lei, urmat de Partidul Poporului Dan Diaconescu, cu 380.898 de lei şi UDMR cu 321.800 de lei. Totodată, UNPR a beneficiat până pe 17 mai de donaţii de 304.270 de lei, în timp ce Forumul Democrat al Germanilor din România a cumulat 123.555 de lei. PRM a obţinut în prima săptămână de campanie 17.500 de lei, iar candidatul independent la primăria sectorului 5, Mugur Mihăescu – 40.000 de lei”.
 • Vaca e cea mai complexă uzină, crede Petcu şi aşa cred şi eu. La Sângeru, am câteva cornute, între care o vacă din rasa Holstein. Nebunia mea de a dona comunităţii un muzeu al pietrelor cioplite de ţărani, deschis deja, este însoţită de ideea de a-i alătura o tabără de sculptură în piatră pentru tinerii pasionaţi. Mica mea fermă ar trebui să le procure hrana sănătoasă. Am întrebat cea mai tânără îngrijitoare, de patru ani, cum s-o botezăm pe ultima văcuţă sosită. Doamna Vacă, a răspuns ea fără ezitare”.
 • Blogul lui Lucian Avramescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *