Ea îl iubește pe el mucho

 • Multă lume a agitat prevederea constituţională potrivit căreia preşedintele “reprezintă România în relaţiiile internaţionale”. Dar asta înseamnă două lucruri. Fie strângeri de mână, treceri în revistă ale gărzii de onoare şi dineuri, adică protocol. Ceea ce face şi regina Marii Britanii. Fie semnarea şi chiar negocierea unor tratate, dar asta în baza unui mandat clar, stabilit de guvern, aşa cum cere Legea tratatelor. Cine reprezintă nu conduce, e concluzia oferită de cea mai elementară interpretare logică. Preşedintele nu poate, de capul lui, să declare război Australiei, să unească România cu China sau să ne facă membri ai Ligii Arabe”.
 • „Google sărbătoreşte astăzi 78 de ani de la naşterea lui Robert Moog, unul dintre pionierii muzicii electronice. Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a-l omagia pe Robert Moog, inventatorul sintetizatorului. Cu această ocazie, în locul literelor care formează cuvântul Google, apare un sintetizator în miniatură. Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Kraftwerk, Santana, Klaus Schulze, Pink Floyd Nine Inch Nails, Norman Cook, Chick Corea, The Cure, Crystal Method, Deftones, Dido, Herbie Hancock, Keith Emerson, Marilyn Manson, Jean-Michel Jarre, Manfred Mann, Beck, Ricky Martin, No Doubt, Yes, Morcheeba, Gary Numan, Duran Duran, Billy Joel, Dream Theater, Shaggy, Paul Simon, Skinny Puppy, Tomita, Stevie Wonder, Snoop Dogg, Pink Floyd, Hans Zimmer sunt doar unii dintre cei mai renumiţi artişti care s-au folosit de instrumentele create de Moog”.
 • Datorită eliminării celui de-al doilea tur de scrutin pentru primari, peste două treimi din primarii în funcţie vor rămâne netulburaţi în scaunele lor. Primarii PNL sau PSD care candidează sub sigla USL pot să plece în concediu, în timpul campaniei electorale, şi să-şi pregătească, fără nici o grijă, discursul de reinvestire, pentru 11 iunie. Victoria USL în alegerile locale va fi zdrobitoare. Nu am întâlnit în nicio localitate prin care am trecut vreun candidat PP-DD care să fie creditat cu o minimă şansă de a fi ales primar”.
 • A trecut la cele veșnice Irina Mavrodin.
 • ”Migrarea a început în 2004. Căpuşa se deplasează cu o viteză de 50 de kilometri pe an. Pornind din zona Brătei, Mediaş, Dumbrăveni, căpuşele infectate migrează spre zona nordică – Sovata şi judeţul Mureş cu dealuri, cu păduri de foioase, zone preferate de animalele sălbatice. Mă refer la migrare urmărită sub aspectul encefalitei de căpuşe. Dar harta pe doi ani a densităţii de patologie Lyme arată că sunt areale bine circumscrise, cum ar fi Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Botoşani şi, sporadic, restul ţării şi Bucureşti”, afirmă Molnar. Potrivit consilierului de la Ministerul Sănătăţii, sfârşitul lunii aprilie şi mai ales lunile mai şi iunie sunt perioadele când numărul căpuşelor este cel mai numeros. De aceea, subliniază specialiştii, decăpuşarea trebuie făcută înainte de aceste perioade”.
 • Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a reiterat, marţi, la o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, sprijinul pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova”.
 • Summit informal al Consiliului European: „La summitul de miercuri dedicat cresterii economice si crearii de noi locuri de munca nu vor insa luate decizii, reuniunea informala avand doar menirea de a pregati terenul in vederea reuniunii Consiliului European din 28 iunie”.
 • „Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Egipt a început în această dimineaţă, când secţiile de vot s-au deschis la ora 8.00 (9.00, ora României). Principalii pretendenţi la preşedinţia Egiptului sunt candidatul mişcării Fraţii Musulmani – Mohammed Morsi, islamistul independent Abdel Moneim Aboul Foutouh, ultimul premier al lui Hosni Mubarak – Ahmad Shafiq, fostul ministru de Externe şi fost lider al Ligii Arabe Amr Moussa şi naţionalistul arab Hamdeen Sabbahi”.
 • De ce stă trenul ca proasta-n gară și nu vine mai repede?
 • „Tu privești la necazuri și la durere, ca să le iei în mâinile Tale” (Ps. 9, 34).
 • Nu mai pot fi găsite în librării cele şase volume de „Opere Complete” ale lui Tzara, dar un nou volum de 1.740 de pagini, publicat de „Flammarion”, cuprinde integralitatea poemelor. Istoria literară a reţinut de la Tzara numai opera dadaistă, deşi poetul a scris şi poeme suprarealiste. Poate fi descoperit un Tzara diferit de manualele de literatură, din volumele „Le Signe de vie” (1946), „De mémoire d’homme” (1950), poeme de un lirism aprins şi de o profundă fraternitate umană. „La Face intérieure” (1953) şi „À haute flamme” (1955) sunt lungi poeme în care tensiunea nu scade nicio clipă şi în care se poate auzi vocea inimitabilă a unui poet pe nedrept puţin cunoscut”.
 • O cantitate „fără precedent” de materiale care pluteau în derivă după tsunamiul care a afectat Japonia în martie 2011 a eşuat pe coastele din Alaska, au anunţat marţi ecologiştii, relatează AFP. Ei au lansat un apel către toţi locuitorii din Alaska, pe care îi îndeamnă să participe la operaţiunile de curăţare”.
 • politizarea unui sistem nu se face din vorbe, ci prin decizii. Iar daca este sa ne raportam la decizii, vestea proasta pentru Basescu este aceea ca, dintre toti presedintii, el este cel care a semnat cele mai multe decrete de destituiri si numiri in sistemul de Justitie” […] „doar in primii cinci ani de mandat, Traian Basescu a semnat peste 3000 decrete de schimbare si numire a unor judecatori si procurori. De vreo 25 de ori mai mult decat a semnat presedintele Iliescu in mandatul 2001-2004”.
 • Monica Macovei…în Codul Zambaccian.
 • Despre drogul violului: „„Pentru a fi acceptați de către o femeie, bărbații pun acest drog în băutura partenerei pe care vor sa o drogheze, pentru ca apoi să o violeze fără ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub formă de lichid, praf, capsule sau granule, ce se dizolvă în apă sau alcool și pentru că nu are nici miros sau gust (doar un gust ușor sărat) nu poate fi depistatla prima vedere. GHB își face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simțindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, ușor ametit, destins, dezinhibat”, ne-a explicat Gigel Lazăr, reprezentantul ONG-ului antidrog CIADO”.
 • Acum doi ani, pedeliştii urlau ca apucaţii, îndemnaţi de presiunea pusă pe ei de Jucător, că vor uninominal pur, de tip câştigătorul ia totul. Şi-l dădeau exemplu pe Crin, ales de pe locul doi în colegiu, ca beneficiar de lege strâmbă. Tot atunci, Crin şi ai lui susţineau că intenţia pedeliştilor e o oroare antidemocratică. Azi, pedeliştii se sufocă de indignare deoarece, ironia sorţii, ai lui Crin au trecut, democratic, prin Parlament legea antidemocratică pe care o propuneau ei acum doi ani. Şi anunţă că atacă la Curtea Constituţională actul normativ pentru care a insistat Traian”.
 • Noaptea din noi n-are odihnă; nici ziua, nici noaptea!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *