Eroismul e un fel de a fi al iubirii

 • Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român”.
 • Priori Cargo: pentru livrări de plicuri și colete în București și Ilfov.
 • Uninominalul nu va rezolva nici măcar jenanta problemă a traseismului politic. Că există două, nouă sau douăzeci de partide, traseistul își urmează… traseul. Traseismul este o vocație, nu o simplă îndeletnicire. Este și o ofertă care răspunde cererii pieței”.
 • În postul de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului a fost numit istoricul Dan-Andrei Muraru, până în prezent secretar al Centrului de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului”.
 • Marturisesc ca decizia lui Victor Ponta, premierul guvernului Vacaroiu redux, de a ma “elibera” din functia de presedinte al Consiliului Stiintific al IICCMER ma ajuta sa respir usurat. Cititorii acestui blog stiu care sunt opiniile mele despre premierul actual si despre partenerii sai de coalitie. Pe Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Felix etc ii consider arhitectii si beneficiarii unei uzurpari a statului. Pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu ii consider marionete ale celor numiti mai sus”.
 • Victor Ponta a plecat în Afganistan să vadă trupele române. Nici dacă ar fi fost un împătimit trăgător pe nas sau fumător de paparoase n-ar fi trebuit să plece într-o asemenea călătorie!” […] „Toată discuţia cu reprezentarea la Bruxelles şi pe aiurea mă lasă rece. Oricum ţiganii şi Băsescu ne reprezintă peste tot şi sunt imaginea ţării noastre. Un soi de Nadia Comăneci şi Ilie Năstase ai anului 2012. Mult mai important este să vedem că abuzurile şi hoţiile regimului Băsescu intră în faza de decont şi că proaspătul premier al României are soluţii pentru un viitor mai puţin sumbru decât cel care ni se arăta mai zilele trecute”.
 • Dan Diaconescu a prezentat-o pe Simona Man ca fiind nepoata mareşalului Averescu pentru a justifica juridic preluarea numelui Partidului Poporului. Există însă unele semne de întrebare. Mareşalul Averescu a trăit între 1859 şi 1938. Este aproape imposibil fizic ca el să fie bunic al Simonei Man. Pentru că în acest caz Simona Man ar trebui să aibă minim 70 – 75 de ani, ceea ce nu este cazul. Nici calitatea de nepoată de vară, de soră sau de frate nu poate intra în discuţie, tot pe motiv de vârstă. În plus, în toate ieşirile publice, Simona Man nu a dat deloc amănunte privind descendenţa ei din mareşalul Averescu”.
 • Noul browser al Yahoo e Axis.
 • Sony Handycam GW55VE este noua vedetă a liniei de camere video consumer – poate fi folosită în apă la o adâncime de până la 1,5m. Este de asemenea rezistentă la praf şi căderi de la o înălţime de până la 1,5m”.
 • The depiction of the Ascension in iconography has this same artistic device [ie of the mandorla]. Some would perhaps wonder why an event that is described in a prosaic manner “a cloud received him from their sight” should need to be framed within the parentheses of a mandorla. Of course, this description is given only in the book of Acts. Mark and Luke simply say that he was “carried up into heaven.” We are at a place where language has a limit. Indeed, Mark says that he was “carried up into heaven and seated at the right hand of God.” This last formula is a creedal confession – but not an eyewitness description. That Christ was taken up and that He is seated at the right hand of the Father is the faith and dogma of the Church. But the Church knows this in a mystical manner and not in the manner of a newspaper reporter”.
 • Amprenta tălpii Domnului înainte de a Se înălța la cer.
 • Acatistul Sfântului Efrem de la Nea Macri în engleză și franceză.
 • Cu exact doi ani de zile în urmă scriam pe acest blog aceste rînduri: ”În Evenimentul zilei de azi, (19 mai 2010, n.m. V.G.), d-l Vladimir   Tismaneanu ne povesteşte un vis: cum IICCMER, adică institutul pe care îl acoperă cu faima sa ştiinţifică, va publica, prin osîrdia tinerilor (şi inocenţilor) cercetători o serie de volume dedicate biografiilor călăilor regimului pe care abia l-a condamnat. “Trebuie să se ştie” – spune domnia sa, cu imperativul unei cauze trecute, cine au fost “căpcăunii”! Nu cine au fost victimele! Nu biografiile – cel puţin, atît, după ce li s-au luat vieţile – victimelor. Nu, d-l Tismăneanu vrea să “îmbrace” fantomele comunismului, lăsînd pe oropsiţii acestora, în continuare, fără identitate şi fără recunoaştere. “Visul” d-lui Tismăneanu începe să devină coşmarul tocmai al acelora care au plătit, chiar cu viaţa, pentru aşternutul de mătase în care dormitează d-sa. Cred că ajunge! Ar fi timpul ca IICCMER să “viseze” la biografiile celor asasinaţi în “romlagul” românesc. Nu lista “fantomelor” d-sale ne interesează, ne doare lista celor pe care Marius Oprea a vrut să-i dezgroape şi să le redea identitatea!”.
 • http://siblondelegandesc.ro/wp-content/uploads/2012/05/zambeste.png
 • Gândul a început să îi publiciteze electoral și pe Silviu Prigoană și Rareș Mănescu alături de Sorin Oprescu.
 • Cel mai ridicat nivel de trai. Top 10: 1. Australia, 2. Norvegia, 3. SUA, 4. Suedia, 5. Danemarca, 6. Canada, 7. Elveția, 8. Olanda, 9. Noua Zeelandă, 10. Luxemburg.
 • Invenţiile ultimilor ani, şlefuite mereu, au făcut din comunicarea prin internet o obsesie şi un stil de viaţă. Cutia calculatorului, grea ca un geamantan la început, deplasabilă cu roaba sau cu doi hamali, încape acum, în varianta laptop, în buzunarul unei poşete. Fiu-meu citeşte la prânz ce am scris eu la Sângeru de cu zori, în autoturismul lui din Bucureşti, butonând doar telefonul mobil. Cu scula asta mică vorbeşti, faci poze, stabileşti întâlniri de afaceri, filmezi, verifici un paragraf de lege şi afli dacă plouă în Tanganica”.
 • Stresul cronic stimulează producţia de grelină, hormonul foamei, inducând un fel de mecanism de compensare; apare creşterea poftei de mâncare şi nevoia de a consuma mâncare “reconfortantă”. Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres. Este vorba, conform JCI, de cele care conţin concentraţii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn. Ouăle, orezul brun, carnea de pui, produsele lactate, alunele, peştele constituie tot atâtea surse de triptofan”.
 • Intreg aparatul de stat, ma refer la administratia centrala si la administratia locala dar si la tot ce inseamna deconcentrate, este impanat cu oamenii regimului Traian Basescu. Acestia au fost adusi in institutii, au fost mentinuti si au fost promovati de PDL si de fostii aliati ai acestui partid iar cariera lor este, in mare masura, legata de supravietuirea si eventuala relansare a PDL. In consecinta, ei vor functiona mult timp ca niste cartite extrem de active ale regimului Traian Basescu. Un regim inca in functiune. Inca extrem de activ. Executivul nu se va putea debarasa decat in timp de asemenea indivizi”.
 • Seniorul liberal Dinu Zamfirescu a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, post ocupat până miercuri de Vladimir Tismăneanu. Dinu Zamfirescu este preşedintele Senatului Partidului Naţional Liberal”.
 • „Totuși, este de trebuință să amintim că există deosebiri între eroii neamului și martirii/mucenicii lui Hristos. Eroul este prin excelență un luptător care își pune viața pentru apărarea integrității teritoriale sau pentru întregirea neamului. Lupta eroului, se dă mai mult în planul lumii acesteia, pe orizontală. În schimb, martirul este un martor al lui Hristos, un mărturisitor al lui Dumnezeu, a cărui unică armă este credința iar lupta sa este una prin excelență pe verticală. Împreună, lupta eroilor și a martirilor dată atât pe coordonatele orizontalei și ale verticalei, simbolizează crucea acestui neam, pe care ei s-au răstignit, câștigând viața de veci”.
 • pe langa obsesia de a-l suspenda pe presedinte, imi pare rau ca nu vad la Guvernul Ponta si altceva decat grija constanta de a se asigura ca “masinaria celorlati de furat” nu va functiona mai bine decat cea pe care ei o pun acum la cale. Intr-o forma sau alta. In concluzie, emulatia e total incompatibila cu restauratia”.
 • Vox Publica publicitează electoral pe Silviu Prigoană.
 • România este lider în sud-estul Europei pe agricultura ecologică, iar la nivel mondial se poziţionează între primii 15 exportatori de materii prime ecologice, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, Marian Cioceanu, la un seminar de profil. „Ca performanţă suntem în primii 15 exportatori mondiali de materii prime, cu peste 300.000 de hectare de teren agricol certificat ecologic. În anul 2011 am fost pe locul 1 în lume la creşterea numărului de fermieri certificaţi în sistem ecologic, de la 3.300 în 2010 la 10.000 anul trecut, iar în 2012 sperăm să ajungem la 20.000 de fermieri. Este bine, dar nu suficient pentru că sunt doar fermieri de subzistenţă„, a precizat Cioceanu”.
 • Potrivit presei de la Chişinău, Farid Muhametşin a făcut destăinuirea în primul său interviu acordat presei de peste Prut. Ambasadorul s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. Inclusiv cel din urmă consideră că, “din punct de vedere ştiinţific”, vorbeşte limba română, dar, “politic”, se cheamă “limba moldovenească“. Ambasadorul Farid Muhametşin spune că a început să înveţe limba română la trei zile după venirea sa în Moldova. Recunoaşte însă că însuşirea unei alte limbi este un lucru complicat”.
 • Evenimentul zilei publicitează electoral pe Rareș Mănescu.
 • La RCS-RDS poți să îți vezi factura online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *