Dacă știi teorema lui Pitagora înseamnă că ai făcut sport

 • Regele Mihai I a devenit Doctor Honoris Causa al Universității Politehnice din Bucureşti, ca semn de respect, recunoaştere şi consideraţie. La ceremonia de decernare a titlului Regele Mihai I a fost reprezentat de Principesa Margareta şi Principele Radu Duda”.
 • Peste 180 de infracţiuni, cele mai multe pentru oferirea de bani sau bunuri, 270 de amenzi în valoare de aproximativ 100.000 de lei şi 650 de incidente au fost înregistrate în 12 zile de campanie electorală, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor”.
 • Zilele filmului românesc (23 mai-31 iunie 2012).
 • Poate ştiţi textul lui Nae Ionescu, în prefaţa lui Mihail Sebastian, în care argumentează că nu poţi fi român dacă nu eşti creştin ortodox. Orice-ai face, chiar dacă te botezi, chiar dacă te converteşti, pentru că, prin definiţie, românul este creştin ortodox. Ce să spun la asta? Aş amintiți doar că Iisus n-a fost român, nici american, nici rus. El a fost un evreu, care Se adresa evreilor. Şi unii dintre evrei au aderat la viziunea Lui şi au întemeiat creştinismul. Cum zicea Papa Ioan Paul al II-lea, evreii sunt fraţii noştri mai vârstnici. Relaţia dintre Vechiul şi Noul Testament este profundă. Oricum, nu cred că un popor antisemit este cordial cu el însuşi. Nu cred că românii se poartă bine unii cu alţii şi numai cu evreii au probleme”.
 • Viaţa politică românească este marcată  de prezenţe  masculine. Statistica arată că din procentul total de candidaţi la alegerile din iunie,  doar  5% sunt femei desemnate pentru şefia consiliilor judeţene. În cazul primăriilor de municipii, oraşe sau comune au fost depuse 970 de candidaturi ale femeilor. Chiar dacă numărul pare considerabil,  femeile reprezintă doar 6,8% din candidaţii la funcţia de primar.  Cele mai multe sunt membre ale partidului lui Dan Diaconescu (221), la care se mai adaugă competitoarele din partea USL (90). PDL a înregistrat 122 de candidaturi din partea femeilor la primării, UNPR (84), PRM (79) şi UDMR (12)”.
 • prin intermediul ICR s-au tradus în toate limbile peste trei sute de volume de scriitori români contemporani, cu o frecvenţă de o carte pe săptămână”.
 • România Liberă îl publicitează electoral pe Robert Sorin Negoiță.
 • anii 50 au fost desemnaţi epoca de aur a eleganţei şi rafinamentului, cu un punctaj de de 32% din voturi”.
 • Și el i-a dat ei un cap în gură…După care și-a cerut scuze politicos…și a spus că, de fapt, dorea să vadă dacă mai știe să dea cu capul. El fusese însă toată viața…contabil
 • Cele mai cu efect glume sunt cele pe care…nu le înțelege nimeni…
 • Sportul minții…începe de la câteva cărți în sus. Chiar câteva sute
 • Dacă bei toată ziua ca un dinozaur…ajungi tot acolo…Unde? Întrebă un prieten bun!
 • Ziua Veche…face lobby pentru locuri de muncă la Roșia Montană.
 • Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”. Campania Vot legal a MAI.
 • Irina Mavrodin era o doamnă cu har, o doamnă ca un dar nesfârşit pentru ceilalţi. Un dar nu doar cultural. Un izvor de bogăţie umană. O profesoară cu vocaţie misionară. Formatoare nu doar de literaţi eminenţi: ci şi de caractere. Un universitar cardinal. O iubitoare de oameni şi un patriot prin viaţă şi fapte. Era în sine o pledoarie pentru România, România profundă, România eternă, România elitelor, în primul rând, morale”.
 • Problema președintelui, și mie îmi pare, cum îi pare și domnului președinte Câmpeanu, că, cel puțin după alegerile parlamentare, dacă rezultatul va indica un anumit sens al voinței populare și partidul pe care președintele l-a sprijinit, în mod neconstituțional, în fiecare zi vreme de șapte ani, în viața căruia s-a amestecat, pentru care a făcut campanie electorală zi de zi, dacă partidul acela va obține un scor foarte slab, atunci poate că președintele ar putea examina posibilitatea demisiei”.
 • Nicuşor Dan, oameni buni, mă tem că nu este decît un iepure pentru PDL. Pentru ca PDL, prin candidatul Prigoană, să poată spera la Primăria Capitalei, are nevoie de mai mulţi iepuri care să ronţăie din morcovul imens cu care este cotat Oprescu în sondajele de opinie. Gigi Becali, Anghel Iordănescu, Irinel Columbeanu, Nicuşor Dan nu au altă menire decît să fure voturi de la Sorin Oprescu”.
 • După 20 de ani de audiovizual românesc, astăzi, funcţionează în România un număr de 633 de posturi de radio, 750 de posturi de televiziune, cu emisie terestră şi prin satelit, precum şi un număr de 3727 de reţele de distribuţie prin cablu”.
 • Glasul Aradului publicitează electoral pe Claudiu Cristea, membru al Forței Civice (?!).
 • noi – ăştia din Est (spre deosebire de fariseii din/ Vest…) – preferăm un iad cinstit – unui rai/ ipocrit”.
 • antisemitismul ortodox este de fapt o forma de antioccidentalism cu traditie, mai veche decat Marea Schisma [de la] 1054. El incepe cu incompatibilitate[a] dintre greci si romani, dintre greco-ortodocsi si romano-catolici, dintre orient si occident. Atat antisemitismul cat si antioccidentalismul nemarturisit vor dispare[a] cand ortodocsii si occidentalii refac unitatea in diversitate crestina. In caz contrar se revine la cunoscuta despotie orientala”.
 • O antologie downloadabilă, de 553 de pagini în PDF, cu poeme a 55 de poeți români contemporani.
 • Marcel Duchamp, Constantin Brâncuşi, Tristan Tzara
 • Societatea Romexpo SA, care administrează cel mai mare complex expoziţional din ţară, a intrat în insolvenţă la cererea unei firme de publicitate, pentru datorii de peste 40.000 de euro. Datoriile Romexpo la sfârşitul anului trecut au fost de 21,47 milioane de lei (peste 5 milioane de euro)”.
 • „“Uitaţi-vă cum arată blocurile care au fost anvelopate…Mai bine le lăsau dracului aşa gri cum erau, că era într-un fel! E o mare jale, suntem agresaţi vizual! Cine a hotărât culorile alea ar trebui judecaţi! Nu sunt specialist în chestia asta. Am impresia că nici cel care a hotărât culorile nu-i expert sau specialist…E o bătaie de joc, n-am văzut în viaţa mea aşa ceva, nicăieri pe planetă n-am văzut aşa ceva!”, a declarat candidatul PDL la Primăria Capitalei”.
 • Coana Mița biciclista face…turul României.
 • Ţinând cont de faptul că s-au întâmplat şi constatat multe nereguli, am luat o măsură dură şi radicală: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Acest lucru nu înseamnă că întrerupem derularea proiectelor, că nu mai facem plăţi, chiar dacă ele vor fi întrerupte de Comunitatea Europeană. Vom face în continuare plăţi din bugetul României, dar acele proiecte care trebuie să primească o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem să prezentăm o garanţie totală şi viabilă Comisiei Europene ca să nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare”.

Un comentariu la „Dacă știi teorema lui Pitagora înseamnă că ai făcut sport”

 1. Nicușor Dan e un iepure pentru PDL?! De unde ați scos-o pe asta (în afară de declarațiile lui Sorin Oprescu…)?

  E puțin absurd să zici că un om care s-a luptat cu toți primarii indiferent de culoare este un om al lor.

  În plus, el mizează pe intelectuali, iar Prigoană pare că face același lucru.

  Oprescu nu mizează pe intelectuali, dovadă că evită dezbaterile politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.