Plouă…plouă…viața tot palpită-n ouă

 • Alex Gâlmeanu aseară, la TVR 1, mărturisea că păstrează orice fotografie pe care o face…pentru că viitorul poate fi foarte interesat de cine știe ce mostră de realitate pe care o surprinde. Un lucru foarte, foarte bun…Și noi facem la fel! Stocăm tot ce zboară
 • România are și Campionat național de jocuri electronice.
 • Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidat independent susţinut de USL, declară că deţine un teren intravilan de 1.000 mp şi unul de 500 mp în Predeal, un apartament în Bucureşti, de 42 mp, şi o casă de locuit de 480 mp, menţionând că nu este proprietarul niciunui autoturism. Actualul primar al Capitalei este proprietarul unor colecţii de aproape 80.000 de euro. El are, potrivit declaraţiei, două conturi curente de doar 1.600 de lei, în schimb are datorii de 100.000 de euro la Pârjol Toader. Edilul declară că deţine părţi sociale la Medical Prestige, în valoare de 8.000 lei, societate pe care a şi împrumutat-o cu 18.000  euro. La rubrica „Venituri”, sunt menţionate indemnizaţia anuală de primar al Capitalei, de 66.060 lei, şi salariul de profesor universitar primit de la UMF Carol Davila, de 62.747 lei”.
 • Nyiro Jozsef a fost membru în Parlamentul fascist de la Budapesta, a scris şi a coordonat ziare de orientare fascistă de la Budapesta şi a fost vicepreşedintele unei comisii parlamentare sub Guvernul Szalasi în octombrie 1944 atunci când a avut loc deportarea evreilor din Budapesta la Auschwitz. Deşi Nyiro Jozsef nu este responsabil direct de crime împotriva umanităţii, arată sursa citată, el a dus o politică activă de orientare fascistă şi ca jurnalist a promovat valori ale fascismului maghiar, unele dintre articolele sale având şi mesaj antisemit. În ceea ce priveşte demersurile iniţiate de unii politicieni maghiari de reînhumare în România a rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef, care a murit în 1953 la Madrid, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului îşi exprimă rezerva şi consideră că „un eveniment public, cu reprezentanţi ai statului ungar sau român, ar fi fost un prilej de promovare a unei imagini pozitive pentru un personaj care a făcut politică de extremă dreapta în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial” ”.
 • „ ”Cu cât îl vedem mai repede pe Crin Antonescu președinte, cu atât este mai bine pentru România”, a spus Marga”.
 • Nu sunt prevăzute, într-o perioadă scurtă de timp, nici reduceri de personal, dar nici angajări. Au fost şi excepţii în sectoare cheie, cum este cel sanitar, unde s-au aprobat 500 de posturi pentru noi angajări, unde era o lipsă acută de personal mediu, de medici, de asistente medicale, de medici anestezişti, de specialişti pe anumite domenii. Cred că aşteptările populaţiei în această perioadă sunt foarte mari, dar noi avem probleme mari în a pune lucrurile în ordine, pentru că, în ultimii ani, în administraţia centrală şi locală s-a produs un adevărat haos. Instituţiile au fost mult politizate. La conducerea acestora s-au aflat persoane care nu au făcut lucrurile aşa cum trebuie. Trebuie să creăm un cadru instituţional funcţional. Avem în vedere un proiect prin care funcţii publice de conducere, posturi publice, să fie ocupate de un funcţionar prin concurs organizat o dată la doi ani’, a spus Mariana Câmpeanu”.
 • Monumentul Eroilor Români din cartierul Galata a fost construit din beton între anii 1928 şi 1930 şi este dedicat soldaţilor căzuţi în primul război mondial. Este situat la ieşirea din oraş spre comuna Miroslava, aproape de Mănăstirea Galata. Edificiul a fost construit pe baza proiectului realizat în întregime de inginerul Henri Coandă, fondurile fiind obţinute prin subscripţie publică. Impresionanta construcţie are trei nivele, fiind vizibilă din oraş. La baza mausoleului se află cripta cu osemintele ostaşilor români căzuţi pe front în timpul primului război mondial, terenul fiind pus la dispoziţie de Primărie”.
 • O planetă de 4 ori mai mare decât Pământul s-ar putea afla la marginea sistemului nostru solar, dincolo de Pluto, conform unor cercetări recente. Aflată la o distanţă prea mare pentru a putea fi văzută de telescoapele terestre, planeta nevăzută ar putea avea efecte gravitaţionale asupra obiectelor de gheaţă aflate dincolo de Neptun, explicând misterioasele orbite ale acestor obiecte spaţiale”.
 • Antena 3 a dedicat un spațiu propriu Jocurilor Olimpice de anul acesta.
 • Crin Antonescu: „Primul partid care fuge şi se pretează la această înşelătorie, la un soi de fals în acte în faţa electoratului este PDL. După ani de minciuni şi înşelătorii, acum mai încearcă una. Toţi aceşti oameni care se recomandă doar gospodari, albaştri sau verzi, au promovat politica lui Traian Băsescu şi a PDL”.
 • Olga se apropie de uşa de la capătul sălii. Această uşă se va  deschide spre înăuntru. Olga trece şi se înalţă, mai sus decât până acum, căci e afară, sub cerul nopţii, cu luna ca o broşă de prost-gust pe o rochie cu paiete. Pe chipul ei, un reflector”.
 • M-am intersectat cu Gheorghe Zamfir la supermarket. El se uita la pește…ca să vadă ce alege…eu căutam verdeață…și nu mi-a plăcut…de palidă ce era. Însă niciodată peștele de la supermarket nu cred că va cânta la nai ca Gheorghe Zamfir…
 • Televiziunea Română a stopat remuneraţia pentru toţi colaboratorii TVR care sunt angajaţi ai altor instituţii de presă, printre aceştia numărându-se Ioana Lupea, Mircea Marian, Andreea Pora, Cristian Pătrăşconiu, Cristian Turturică şi Cătălin Prisăcariu”.
 • PFP Ieronim, patriarhul Greciei, ieri, 27 mai 2012…s-a rugat la mormântul lui Dostoievski din Mănăstirea rusească Sfântul Alexandru Nevski:

 • Standul Franței, țară invitată de onoare a celei de-a șaptea ediții a Salonului Internațional de carte Bookfest, se va deschide miercuri, 30 mai 2012, ora 19:00, în pavilionul C3 de la Romexpo”.
 • După ce presa mondenă ne arată cât de sexy e cântăreața, actrița nu știu care…mai așteaptă un an, doi, zece…și ți le arată pe aceleași…„fără farduri”, cu celulită, cu artrită și enterocolită. Dar ce ne-am fi așteptat…să arate de 15 și la 99 de ani?!
 • Cum se face o piesă hip-hop. Îți alegi linia melodică, o lași să cânte…îți găsești rime care să rimeze…și apoi pui conținut între rimele rimante. Și album frate de frate…rulează după.
 • Ești cel mai mare „dușman” când îi strici omului „buna impresie despre el însuși”. Dar și primul pedagog al vieții lui…dacă faci acest lucru la 50, 60, 70, 80…ani.
 • Diana Mandache a scris o carte despre principesa Margareta a României. O va lansa la Bookfest, joi.
 • America sărbătorește astăzi Ziua Eroilor.
 • Prașila la porumb:
 • http://fotounion.ro/blog/wp-content/uploads/2012/05/DSC_1089-2.jpg Adică dai cu sapa…ca să tai buruienile…din viitorul lan de porumb. Și diferența se vede…
 • Niște țărani care o duc bine:
 • http://fotounion.ro/blog/wp-content/uploads/2012/05/ABC_6794-2.jpg Bravo lor!
 • Cum stă treaba în sectorul 3:
 • http://2.bp.blogspot.com/-fB-oX0WdTNY/T8NfFxsZ6VI/AAAAAAAAH2w/tHRJr4_86Bc/s1600/CCSB%2B-%2B2012%2B05%2B28%2B-%2BBuc%2BS3%2B-%2B01%2B-%2BVot.png
 • Niciodată nu mi-au plăcut iluzioniștii și nici iluziile. Am fost fascinat de David Copperfield, ca fiecare dintre noi, dar am știut mereu că sunt câteva reguli pe care nici măcar cel mai priceput magician nu le poate încălca. Nu poți muri și să învii pe scenă, la un pocnet din degete. Nu poți face bani din nimic pentru că ori ai fi un miliardar anonim ori ai fi mort de mâna celor care ar vrea să îți ia averea. Nu poți citi gândurile ascunse ale oamenilor și să nu fii tentat să îi domini absolut”.
 • Pentru mine insa Google Reader este primul loc online pe care il vizitez dimineata, dupa ce verific pe telefon e-mail-urile”. Vă rog frumos, să nu îi spuneți lui Manafu ce faceți prima oară dimineața…că ăla vă fură ideile!
 • Casa memorială a lui Avram Iancu a fost incendiată, luni dimineaţă [28 mai 2012], după ce persoane necunoscute au aruncat în clădire patru sticle incendiare”.
 • Casa memorială a lui Avram Iancu din Mureş Da, la Târgu Mureș…drept răzbunare pentru că nu le-au permis să înmormânteze pe extremistul maghiar…
 • Capital îl publicitează electoral pe Silviu Prigoană.
 • Cleopatra Stratan poate fi considerată un copil minune al muzicii. Pentru performanţele obţinute, celebra Guinness World Book of Records i-a oferit 6 premii. Academia Recordurilor Mondiale i-a oferit recunoşterea pentru cea mai tânără interpretă care a înregistrat un album; cea mai tânără interpretă într-un concert „live”; cea mai bine plătită artistă tânără (10.000 euro pentru o singură melodie – bani donaţi public, în scopuri caritabile); cel mai tânăr interpret care a primit trei premii MTV; cea mai tânără interpretă care a înregistrat un „hit” naţional (o piesă situată pe locul 1 în topuri naţionale)”.
 • Cinci secunde. Știri instante.
 • Ce se întâmplă doctore? publicitează electoral USL și PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *