O foame mare, vie și alarmant de contagioasă

 • Cum să reziste mica gospodărie ţărănească, atunci când, pe la Câmpulung Moldovenesc laptele i se cumpără cu 30 de bani litrul, iar în raftul supermarketurilor îl găsim cu 6 lei litrul? În plus, acum se mai anunţă că în doi ani vor dispărea şi vacile, UE impunând condiţii tehnice pe care micii producători n-au cum le atinge. Mâncăm, plătind scump, cartofi egipteni, legume siriene, fructe turceşti sau chiar de peste Ocean, în timp ce, nepreluată, producţia noastră e dată hrană animalelor, dacă nu a şi putrezit în magazii. E aberant, când peste 50% din populaţie trăieşte la sate, doar 2% din alimentele consumate în România să fie ecologice”.
 • Victor Roncea ne îmbie cu olografele lui Vladimir Tismăneanu de la Securitate.
 • Traficul şi numărul de avioane care decolează sau aterizează pe Aeroportul Băneasa s-a redus semnificativ după ce cursele low-cost au fost mutate pe Aeroportul Otopeni, la 25 martie [2012]. Cu toate acestea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti susţine că pe Băneasa se înregistrează în medie, zilnic, 25 de aterizări şi decolări, chiar dacă majoritatea sunt zboruri private sau zboruri-şcoală”.
 • Turismul sexual s-a dezvoltat prin apariţia unor „paradisuri” pentru bărbaţii singuri sau pentru cei căsătoriţi care voiau să iasă din rutina unei relaţii plictisitoare. Clienţii cu bani aleg Brazilia, Costa Rica, Republica Dominicană, Filipine sau Thailanda, ţări unde prostituţia este legală sau tolerată, iar nivelul scăzut de trai obligă femeile să se prostitueze în masă”. Adică tu ai plăceri…când femeile cu care te culci…n-au ce mânca
 • Potrivit cercetătorilor din domeniul turismului, 80.000 de femei aleg anual astfel de vacanţe peste hotare [adică vacanțe pentru a face sex], iar în ultimii 25 de ani, mai mult de 600.000 de femei au călătorit cu acest scop. Potrivit „The Global Post”, destinaţiile preferate [ale femeilor] în epoca noastră sunt Jamaica, Iordania, Senegal şi Ucraina”.
 • Articolul 109, aliniatul 1, din Legea nr. 67/2004, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, stipulează că astfel de acţiuni, de genul bani sau bunuri contra voturi”, sunt pedepsite [cu] închisoare[a]: „Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”. Poliţia şi reprezentanţii Biroului Electoral Central îi sfătuiesc pe cetăţenii care sunt martori sau au informaţii despre o posibilă mită electorală să anunţe organele de ordine şi să facă o plângere”.
 • Mi-l amintesc pe bunicul Ioan aplecat asupra pământului, în genunchi, chiar, lucrându-l de zor, în fel și chip (săpând, prășind, scormonind, mutându-l de ici acolo), scoțând din el (era cel mai negru pământ pe care-l văzusem vreodată) minuni de legume, de fructe, de flori. Era agil și rapid, își încărca timpul cu vreo treabă, o clipă nu stătea. Era zvelt, înalt, cu o chelie înainte de vreme, iar mersul îi era drept și iute. Dacă în timpul săptămânii era cel mai umil lucrător, îmbrăcat ca vai de lume, cu galoși și pantaloni peticiți, duminica, când mergea la Biserică sau la iarmaroc, își depășea starea printr-o eleganță atipică pentru un țăran, îmbrăcat în balon de fâș și pălărie neagră, cu pantofi lustruiți, etalând un discurs oarecum sentențios, boieresc, profesoral”.
 • Iisus Hristos era Mângâietorul lor. Duhul Sfânt, Care urmă să vină la ei, continuă lucrarea Fiului lui Dumnezeu, dar de data aceasta în chip nevăzut, prin inimile și mințile oamenilor. Hristos Se înalță la cer dar devine și mai prezent în viața Apostolilor prin Duhul Sfânt. Duhul urma să-L facă prezent pe Hristos în inimile oamenilor prin credință”.
 • Premiile APTR 2012.
 • Adolescentul german [de origine indiană], (Shouryya Ray) a găsit, la 16 ani, soluţia pentru calculul exact a direcţiei unui proiectil sub efectul gravitaţiei şi care întâmpină rezistența aerului (the path of a projectile under gravity and subject to air resistance), scrie Sunday Times. Newton a ridicat problema cu privire la mişcarea proiectilelor prin aer în secolul al 17-lea. Pana acum, matematicienii au fost în măsură să ofere doar soluţii parţiale”.
 • Fata obsedată de vedetism…vedetele obsedate de ele însele.
 • Cred că bucuriile reale sunt cele care se construiesc pas cu pas.
 • Istoricul Marius Oprea a fost numit în funcţia de director al departamentului care se va ocupa de investigaţii speciale şi proiecte de arheologie contemporană în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc”.
 • O groapă în asfalt e întotdeauna…o delicatesă japoneză. Mai ales când e lată, foarte lată:
 • Fostul târg teutonic fortificat de la Tămaşda – Pons Thomae (jud. Bihor, comuna Avram Iancu) şi bazilica romanică ce deservea o mănăstire, cel mai probabil benedictină, au înfruntat de-a lungul veacurilor urgii care mai de care mai grozave, însă azi sunt cel mai aproape de a dispărea definitiv”.
 • Și au făcut coteț de găini…în ruinele străvechi.
 • Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat ieri [28 mai 2012] că la nivelul USL a fost pusă la punct, pentru alegeri, numărătoarea paralelă prin SMS de la nivelul reprezentanţilor în secţiile de votare, precizând că „sistemul funcţionează foarte bine„”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *