Împotriva plictiselii dumneavoastră

 • Irina Mavrodin (1929-2012) a fost „poetă, eseistă, traducătoare fascinată de procesul de creaţie şi înzestrată cu o nemăsurată hărnicie. Cărţile ei constituie o bibliotecă. A tradus din: Flaubert, Marcel Proust, Samuel Bechett, Amelie Nothomb, Henry de Montherland, Frederic Beigbeder, Jean Cocteau, Albert Cohen, Gaston Bachelard, Pierre Chaunu, Paul Ricoeur; Gerard Gennette, Eugene Delacroix, Albert Camus, Doamna de Stael, Andre Gide şi mulţi alţii”.
 • Mihai Bendeac își va canaliza notorietatea spre teatru în următoarea perioadă…pentru că „cultura nu trebuie sa fie ceva plictisitor”.
 • Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sărbătorit, până în iunie [2012], cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate. […] Principalele momente festive vor avea loc însă de pe 2 iunie [2012], data încoronării reginei, timp de patru zile. În prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până acum. Duminică, 3 iunie [2012], va avea loc “big lunch” (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului. În aceeaşi zi, circa 1.000 de ambarcaţiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea”.
 • „“În cursul zilei de ieri am avut neplăcerea să ascult o declarație a unui prelat ieșean adresată premierului Victor Ponta: ”Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate!”, o declarație înregistrată și difuzată pe un post național de televiziune. Exprimarea acelui prelat denotă o implicare activă din punct de vedere politic în campania electorală, aruncând prin cuvintele folosite o umbră asupra mai multor preoți, implicați într-un mod organizat”, a declarat Nicușor Pădurar”.
 • Robert Negoiță, candidatul USL la Primăria Sectorului 3,  a reclamat vineri că pe listele de alegători din sector se regăsesc, la aceeași adresă, și peste 2 000 de votanți”.
 • Premierul Victor Ponta a declarat joi seară [31 mai 2012], într-o emisiune televizată, că își dorește să obțină un acord din partea partidelor parlamentare și a Curții Constituționale, pentru ca alegerile parlamentare să poată avea loc în luna octombrie, și nu la sfârșitul lui noiembrie, așa cum ar trebui, potrivit calendarului”.
 • Pe mine nu m-au impresionat mazilirea lui Tismăneanu, nici a prefecţilor, şi nici demiterea fârtaţilor din banda politică a PDL. Era firesc, era obligatoriu. Abia când aceştia sunt daţi pe mâna organelor de anchetă şi când în locul lor sunt aduşi oameni competenţi, nu băieţii din noua gaşcă politică, abia atunci am putea vorbi de o schimbare de fond. Altfel, nu-i decât schimbare de profitori ai puterii”.
 • „Dacă proaspătul premier spune nu la toate tentaţiile de fuduleală, dacă va ţine în frâu boala de imagine crescută ca o ciupercă în capul tuturor politicienilor, dacă se concentrează pe reabilitarea instituţiilor, pe stoparea miilor de tertipuri apărute în şterpelirea banului public, atunci procurorul Ponta poate spune că a făcut primii paşi pe drumul spre glorie din politica românească. Dacă însă procurorul nostru e mai preocupat de calităţile sale actoriceşti şi de duelist în talk show-uri, altfel extrem de modeste, atunci adio. Nici n-a gustat bine din plimbarea cu Mercedesul guvernului şi se poate socoti un ajuns la destinaţie. Adică la sfârşit de carieră”.
 • Grupul Bilderberg 2012. Lista integrală.
 • Călugărul nu se purta la fel cu toată lumea, nici nu ştia cine suntem, care-i viaţa noastră; ochii lui negri, profunzi, priveau şi simţeau, însă, dincolo de percepţiile sociale; el simţea şi avea, cum am constatat din conversaţie, clarviziune. Avea, mai ales, ”clarsimţire”. ”Ne vom aminti cu drag de dumneavoastră”, i-am spus la plecare, când nu înţelegeam în întregime natura darurilor primite de la el, dar – de asemenea – o simţeam. Era o lecţie practică despre daruri. Lecţia despre acel sentiment lăuntric, sentimentul de a da cu drag, capabil să înmulţească de la sine ”pâinile şi peştii””.
 • fenomenul plagiatului s-a ivit odată cu generalizarea legii dreptului de autor, având drept urmare penalizarea furtului intelectual. Iar dacă internetul constituie un factor favorizant, el oferă totodată şi un mijloc eficient de identificare a plagiatului. S-ar părea însă că primul dintre aceste roluri nu e compensat de al doilea. Plagiate există de când lumea. Acest fel de furt n-a devenit un fenomen de masă decât odată cu internetul”.
 • Cel mai scump parfum vândut în România la ora actuală: „1 Xerjoff, XJ 17/17aproximativ 15.000 euro. Flaconul este sculptat din cuarț rutilat și decorat cu aur de 18 carate și diamante. Este disponibil numai la comandă”.
 • Medicii români încep să prescrie de azi rețete electronice.
 • Omar Ortiz: un pictor hiperrealist care pictează nuditate non-sexuală…Adică aceea în care femeia e văzută în tăcerea ei, în interiorizarea ei, în firescul ei…chiar dacă e dezbrăcată. E uluitoare performanța lui creațională.
 • De unde aroganța utilizatorului de online? Din modul facil în care ajunge la surse. Numai că sursele nu sunt făcute de utilizatori, de cititori sau căutători de date…ci de creatorii de online. Fără ei…nu ai avea ce să vezi…ce să furi…Deci e arogant din cauza onlineului tocmai cel care nu are nimic de-a face cu existența lui…ci doar profită de pe urma acestei impresionante realități contemporane.
 • Totul e pedagogie! De la primele clipe…și până la ultima a vieții…totul e pentru învățare. De aceea nu trece zi de la Dumnezeu în care să nu ne schimbăm. Depinde în ce direcție
 • Cunoașterea istoriei ne arată că prezentul are mult trecut în organismul său.
 • Mănăstirea Stavropoleos din București deține „11.000 volume dintre care 500 de volume sunt manuscrise şi carte veche”.
 • În această zi de Rusalii se aduc în Biserică pentru binecuvântare frunze de tei sau de nuc, întrucât ele ne amintesc simbolic de limbile ca de foc prin care s-a arătat harul Duhului Sfânt lucrător în ucenicii lui Hristos, trimişi de El să binevestească Evanghelia Sa în limbi diferite, adică popoare diferite, până la marginile pământului, începând de la Ierusalim”.
 • jurnalismul este o profesie dinamică, deschisă mereu către nou, dar şi cu câteva deprinderi ale „meşteşugului gazetăresc” ce trebuie însuşite şi puse în lucrare”.
 • În România „97.000 de bugetari au salarii de peste 1.000 de euro, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor”.
 • Până unde poți ridica ștacheta jurnalistică…dacă publicul cititor are puține studii la activ?
 • Învățământul are relevanță prin învățătorul, profesorul, conducătorul de licență sau de teză doctorală. Prin oamenii ca atare. Dacă ei nu sunt la înălțimea predării…învățarea e o plictiseală. Dacă elevii, studenții, doctoranzii nu sunt la înălțimea înțelegerii celor predate…sunt niște decepții.
 • Scrierea cărții e o nevoie reală pentru tine, cel care o scrii. Pe tine te schimbă, te aprofundează, te face împlinit. Cititorul are împlinirea prin carte…dacă are căutări potrivit cărții.
 • Dacă nu te mai satisface vreo carte…sau foarte rar găsești cărți de citit pe inima ta…e semn că trebuie să te apuci să scrii cărți. Să scrii cărțile inimii tale. Cărțile pe care le vrei pentru a le citi.
 • V-a plăcut taxa de solidaritate, adică 16% peste ce câştigă bietul bugetar, adică peste 4.500 de lei? Ei, dragii mei asta este o tăiere de salarii, numai că domnul Ponta nu poate să vă spună că vă dă cu o mână şi vă ia cu două, că v-a minţit, că vă calcă în picioare, că sunteţi de nimic”. 
 • România Liberă îl publicitează electoral pe Robert Sorin Negoiță de la USL.
 • Merită toată lauda corectoarele de la gazetele intelectuale care duc în spatele lor povara din ce în ce mai grea a unei generaţii de publicişti tineri semialfabetizaţi. Eu nu am văzut asemenea patologie ortografică la începutul anilor nouăzeci. Nu mai vorbesc de stil, a devenit excepţional să găseşti pe cineva sub 35 de ani care să poate să scrie fluent”.
 • Am fost şantajat de ofiţerul de Securitate Grijac Andrei, de la secţia de Securitate a municipiului Sighetul Marmaţiei. Pe fondul poveştii mele – trebuia să ispăşesc un an si ceva de închisoare -, am cedat şantajului. (…) Mi s-au cerut informaţii diverse, dar îndeosebi legate de o sectă iudeo-creştină din care făcusem parte. Eu am fost educat într-o familie baptistă. Comunitatea baptistă din Sighet s-a rupt şi s-a format o sectă în jurul unui lider, care a îmbrăţişat ulterior iudaismul, iar eu am făcut parte din această sectă”.
 • La Biserica din Gradistea, am ajutat la obtinerea unei instalatii de incalzire pe lemne, in urma cu vreo doi ani, si noul paroh a dorit sa ne arate imbunatatirile realizate”.
 • două minore de opt ani au fost constrânse să se dezbrace în pielea goală, după care dascălul mureşean le-a făcut poze”.
 • Încercați să vă faceți pâine acasă…să puneți în ea tot felul de semințe și ingrediente naturale…și aveți să constatați că…e mai bună decât cea cumpărată. Că e o pâine care vă seamănă…și chiar ține de foame.
 • Dex Online îl publicitează electoral pe Nicușor Dan.
 • Cifrele arată că unul din cinci bărbaţi preferă filmele pentru adulţi, în detrimentul unei partide de amor cu partenera”.
 • Teo Trandafir se căsătoreşte sâmbătă [2 iunie 2012] cu iubitul său, Constantin Iosef, în cadrul unei ceremonii intime. Teo a mărturisit că povestea de dragoste dintre ea şi bărbatul cu care se va căsători a început pe Facebook şi că îşi doreşte să aibă o nuntă mică, alături de apropiaţi. Căsătoria are loc la Buftea, chiar în ziua în care vedeta împlineşte 43 de ani, informează PRO TV”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.