Să te prindă dorul de cunoaștere!

 • Compania românească RCS & RDS se situează pe locul 1 mondial între furnizorii de acces la internet care implementează protocolul pentru internet IPv6, depăşind mari furnizori de internet  din lume, precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS”.
 • Actrița porno Sora Aoi a fost cerută în căsătorie de circa…un milion de bărbați.
 • Regimul Putin promovează o lege împotriva manifestațiilor stradale. „Proiectul de lege prevede amenzi de până la 300.000 de ruble (7.300 de euro) pentru persoanele fizice, de până la 600.000 de ruble (14.500 de euro) pentru responsabilii oficiali şi de până la un milion de ruble (peste 25.000 de euro) pentru persoanele juridice”. Adică Putin nu are nici în clin și nici în mânecă de-a face…cu democrația.
 • Mareșalul Ion Antonescu a fost un ”om onest, care nu a furat, care a făcut o figură frumoasă”, însă acestea sunt ”lucruri care nu cântăresc atât de mult față de ororile pe care le-a comandat”, inclusiv moartea a sute de mii de români, a spus istoricul Neagu Djuvara, într-un interviu la TVR”. A trimis „”175.000 de oameni în gol, în Transnistria”, sau uciderea a câte 100 de oameni, majoritatea evrei, pentru fiecare ofițer român mort în timpul exploziei din comandamentul român de la Odessa, minat încă din timpul cât acolo era comandament sovietic”.
 • E foarte interesant că avem tot ce ţine de bucătăria ciobănească, pentru că pe cele mai înalte culmi ale munţilor nu au ajuns imperiile care să influenţeze viaţa de acolo, să îşi pună amprenta. De exemplu, tot ce ţine de mămăligă – bulzul, pătura (straturi succesive de mămăligă, brânză de burduf, slănină, carne), mâncăruri ciobăneşti în general -, acolo putem povesti de bucătărie românească totală. În rest avem influenţe: sarmalele vin de la tătari; ciorba, zama, gulaşul vin de la otomani; tot ce ţine de paste, făinoase şi aşa mai departe, pâine şi chestii de genul ăsta vin de la italieni. Noi ce avem şi cu ce ne putem mândri este tot ce ţine de mămăliga cu brânză, bulzul şi derivatele”.
 • În această dimineaţă [6 iunie 2012] am fost martorii unui fenomen astronomic extrem de rar. Planeta Venus a trecut prin faţa Soarelui. Următoarea trecere a planetei Venus printre Soare şi Terra va avea loc abia în 2117, adică peste 105 ani. Aceste tranzitări au loc în pereche, la intervale de opt ani, iar apoi nu se mai produc timp de peste un secol. În secolul al XXI-lea, precedenta aliniere a avut loc în 2004, iar în secolul al XX-lea nu a avut loc niciuna”.

 • Pentru prima dată în patru zile de festivităţi, Regina Elisabeta a II-a s-a exprimat pentru a îşi mărturisi „profunda” emoţie faţă de imensa bucurie populară suscitată de ceremoniile jubileului său de diamant. „M-am simţit copleşită de evenimentele la care am asistat cu ocazia jubileului meu de diamant (60 de ani de domnie, n.r.). M-a impresionat profund să văd mii de familii, vecini şi prieteni sărbătorind împreună într-o atmosferă atât de fericită”, a declarat Regina, într-un rar mesaj televizat adresat naţiunii marţi seară”.

 • În mod excepţional, locul de lângă suverana în vârstă de 86 de ani, care este, de asemenea, şi cap al Bisericii Anglicane, nu a fost ocupat de către ducele de Edinburgh, în timp ce arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, a salutat „cei şaizeci de ani de serviciu loial ai Majestăţii Sale, extrem de apăsători, dar profund fericiţi””.
 • Cat priveste afirmatia ca Horia-Roman Patapievici ori Mircea Mihaies ori alti corifei ICR nu au intervenit in viata publica, promovand politic reprezentanti ai regimului Traian Basescu, pe Traian Basescu insusi si atacandu-i la baioneta pe adversarii politici ai regimului, aceasta reprezinta un fals grosolan. Oricine va accesa pe Google numele celor doi va beneficia instantaneu de intreaga panorama a demersului lor propagandistic. Facut pe bani publici. Pentru ca ei sunt functionari publici. Nu sunt simpli salariati ai unor redactii. Nu se autofinanteaza”.
 • De ce Foto Union fotografiază de patru zile copiii în alb-negru…dar a făcut femeile în…culori?
 • Pe suprafaţa de circa 10.000 de metri pătraţi a şantierului lucrează în jur de 300 de muncitori, care au un program de lucru până la orele 22:00-23:00”.
 • Cum arată azi Catedrala mântuirii neamului:
 • Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului
 • „”Da, e adevărat (fondatorii Asociaţiei Portico n.r.) sunt prietenii fiului meu. Şi ce-i cu asta? Fiind iubitori de animale, chiar eu i-am invitat acum un an la sediul Primăriei Capitalei să dezvoltăm acest proiect”, afirmă Sorin Oprescu”.

2 comentarii la „Să te prindă dorul de cunoaștere!”

 1. Mi se par explicabile masurile impotriva demonstratiilor in lumina schimbarilor destul de ambitioase care s-au anuntat de curand. Ca au sau nu de-a face cu democratia, vedem noi pe parcurs. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.