Ceaina lovs Bucharest, Bucharest lovs banii tuturor

Am ajuns cosmopoliți! Pentru că am văzut, pentru prima dată în București…un cuplu de chinezi…care, tandri și atenți, își plimbau căruțurile cu nou-născuți prin fața Intercontinentalului.

*

Iar grupul de protestatari din fața Teatrului Național are slogane vii, durabile…Și încă cere: „ieși pe-afară…frumoasă pasăre chioară” și: „nu vă fie frică…și fotbalul abdică”. Tricoloruri, dezamăgire, protest, oameni pe poziție

*

Un cearșaf scris, de azi:

protest viu

A se reține: până pleci, cu roșu = lucru imperativ!

*

Și mai există trei înscrisuri:

trei inscrisuri

Pentru că istoria nu începe ieri…nici mâine…ci istoria se face

*

Pentru că…tot timpul…Caragiale e contemporanul nostru iar politica e, uneori, la fel de cacofonică ca pe vremea lui,

cultura si politica

„Băse e mort de frică” iar noi „spunem Nu ACTA”.

A se observa iarba verde, de acasă, care trebuie păstrată aidoma…până când copacii, plantați recent (de către cine?), vor crește și ei mari…și vom găsi în fiecare copac…câte o comoară ecologică.

*

O doamnă, bine făcută…și cu un glas de Laiza Mineli…cânta, în spate cu o orchestră…de umplu cu aplauze cele două sute de spectatori în aer liber, de dincolo de gura de metrou de la Universitate.

Și, în gândul meu neted, mă gândii, că până vine Guns N’Roses la București, pe 29, 30 iunie sau 1 iulie 2012, la Romexpo (că așa scria pe pliant)…și Laiza Mineli e de-a noastră…că „e fată bună”.

*

Însă bucuria îmi fu fără margini…pentru că îmi scrise Primaru’ sector 3.

Și, deși mi-o dădu privat, îmi scrise la plural, cu litere accentuate: „Dragi cetățeni ai Sectorului 3”. Însă nici până acum nu înțelesei de ce sectorul e majusculat…și cetățenii sunt în literă minoră.

Cică acum 8 ani „în urmă”, noi-eu cetățeanul sector 3, am făcut „o alegere clară”.

Am ales, zice în scrisoare (deși nu îmi amintesc) primar…pe Liviu Negoiță.

Și el, „primarul dumneavoastră”, este „pe buletinul de vot la poziția 4”.

La final, paralel cu dinții albi din gura dumisale…scrie: „Vă mulțumesc respectuos pentru încrederea pe care mi-o veți da! Dumnezeu să ne Binecuvânteze!”.

Însă, cu toate că „binecuvântarea” e cu minusculă…că nu e sinonimă cu Dumnezeu…am luat la cunoștință respectuos…și votez pe cine…„îmi dictează conștiința”.

*

Important e că protestarii sunt aceștia:

protestatari

au tricolor în mâini…și că pe tricolor…unii pot spune aceste cuvinte cu mâna pe inimă:

lupt pentru Romania

Însă eu „rămân român” nu dând cu cărămida în alții…nu minimalizându-i pe alții…ci văzând în alte nații tot binele pe care am nevoie să-l învăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *