Un amestec incisiv între debordare și claxonare

 • Un om are bani și hectare de cartofi. Printre altele: face cipsuri. El a invitat câțiva onlainiști (oameni care creează onlineul pe care îl citiți), i-a lăsat să se scălămbăie pe lângă mașina de pus cartofi, i-a lăsat să fotografieze pentru ca să îl publiciteze online, le-a dat și lor o masă bună și niște bani de buzunar…și așa a scris Cristian Șuțu despre tarlaua sa de cartofi. Deci: un magnat, niște creatori de online, venit la fața locului, plătit…și ei te fac cumpărabil. Pe scurt: omul a înțelesviitorul publicitării e în online.
 • Dacă unii onlainiști fac bani din reclama la cartofi, suc, bere, filme, politică, modă…alții fac bani din pelerinaje, vânzare de cărți teologice, veșminte bisericești, Icoane, tămâie, candele.
 • Însă comercializarea standardizată diminuează credibilitatea și valoarea religiosului. Corupe măreția sfințeniei, a teologicului. Sau religiosul va deveni cu totul vandabil…ceea ce îl face tot mai mult „o marfă” precum săpunul sau sticla de ulei…Ca să dau exemple „frumoase”.
 • Cel mai greu e să găsești online necomercial și de calitate. TPA e unul din aceste locuri. Și nu e pe bani „Teologie pentru azi” nu pentru că nu avem nevoie de bani…ci pentru că noi ne adresăm oamenilor care au conștiința folosului duhovnicesc, a comuniunii profunde, a comunicării de amplitudine. Mizăm pe oameni, pe caracterul lor, pe conștiința lor, pe faptul că se pot schimba în bine…Și roadele acestei încrederi sunt vizibile…și vor fi și mai mult.
 • Despre lacrimile esențiale cu Constantin Cucoș.
 • sfatul nu se impune. El este o părere şi nu un ordin, nu ceva imperativ”.
 • Care sunt candidații cotați cel mai bine…la alegerile din 10 iunie 2012…
 • Cum scria Napoleon Bonaparte în engleză.
 • Armata Română abia stă în picioare la capitolul dotări. Bugetul este total dezechilibrat mulțumită celui care candidează din partea portocaliilor la Primăria Clujului”.
 • Prinţul Charles nu este doar un oaspete în ţara noastră. Are 8 proprietăţi dar şi câteva mici afaceri cu produse tradiţionale româneşti”.
 • Prinţul Charles al Marii Britanii a ajuns, în câteva sate din Transilvania, bade şi nene şi consătean. Titlurile lui regale şi-au mai anexat o majestate, aceea de nene. E om bun şi pare de-al locului. E cumsecade. E prietenos şi face cu mâna. Maşina lui nu stropeşte, în trombă, trecătorii cum fac ghiolbanii noştri ajunşi mari la pungă şi subţiri rău în educaţie şi maniere şi bun simţ. Nenea prinţul nu e îngâmfat. Nu sperie gâştele pe uliţă şi nu calcă pruncii, cum s-a petrecut de atâtea ori la noi, beizadelele de pe Dâmboviţa şi ţiitoarele lor specializându-se în omorât oameni. Pe zebră, în poarta casei, pe trotuar, că prea le stau în cale amărăştenii. Prinţul vine din altă lume”.
 • Ion Cristoiu îl votează duminică pe Nicușor Dan.
 • Promisiunile electorale ale lui Sorin Oprescu: „promite realizarea a două centre universitare la marginea oraşului, dotate cu toate utilităţile; 36 de parcări în capitală, cu 11.000 de locuri, până în 2016, construite în parteneriat public-privat. Una dintre ele, subterană, de 550 de locuri, în galeriile metroului, la Piaţa Victoriei; Sala polivalentă în zona Esplanadei, cu 18.000 de locuri, plus parcare subterană de 3.000 de locuri, care va fi gata tot în 2016; transformarea Bulevardului Unirii în zonă pietonală, între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei”.
 • Cristian Șuțu, același celebru fotograf de femei în culori și de copii în alb-negru, ne oferă previziunile sale electorale pentru 10 iunie 2012: Sorin Oprescu va fi ales cu peste 60% la Primăria generală, Andrei Chiliman la sectorul 1, Neculai Onțanu la sect. 2,  Robert Negoiță are șansa la sect. 3, Cristian Popescu Piedone la sect. 4 cu circa 70%, Marian Vanghelie, la sect. 5, cu peste 50% și Cristian Poteraș la sect. 6.
 • pentru orice individ, soluția este să facă ceva dificil, costisitor din punct de vedere energetic, dacă vrea să transmită semnalul că are o capacitate de a supraviețui foarte mare, că este puternic”. Însă a supraviețui nu înseamnă în mod automat că ești și genial. Poți să supraviețuiești…arătând cât de „puternic” ești tu când calci peste cadavre, când faci bani din moartea altora…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *