Că vorbeam despre retrogradare

Iată ce s-a întâmplat…după ce am scris aseară despre WordPress la modul „laudativ-negativ”:

Și acest lucru s-a petrecut, de fapt, prima oară, prin 2007 sau 2008…când eram pe WP. ro…„extremismul ortodox” nu apăruse încă pe ordpresul românesc…și am spus că baptiștii se autovotează…manipulează…fac ce fac…că nu se poată să aibă rating cu scrieri frivole…și puține.

Am scris azi împotrivă…și mâine, spre exemplu, dimineața…clasamentul primelor 100 de bloguri…a suferit „o periere” iremediabilă.

Adică…cel mai mare blog românesc al WordPressului de la acea dată, Teologie pentru azi (adică cu cele mai multe articole…și muncă, implicit…că d-aia mai avem puțin și ajungem la…10.000 de articole) a fost scos „din context”…și au apărut „baptiștii trași la xerox”. Adică „mulți și degeaba”…de atunci și până acum…

Și niciodată nu am mai urcat în top…pentru că ni se puneau „piedici neroade” de acest gen.

Cum să aibă un spațiu online…13 mii de vizite într-o zi (după calculul ăsta, al lor, care nu știm dacă e adevărat sau nu) și a doua zi să aibă 2 mii…când ieri, la fiecare rifreș al paginii…cifrele creșteau exponențial?

Adică aici nu e vorba de rating…că nu fac ciorbă cu el…ci de principiul creativității, al valorii, al progresului.

Pentru că WordPressul, în 2006, s-a născut cu pledoaria încurajatoare: „Noi vă ajutăm să excelați! Aici e spațiul creativității! Voi, cei cu capul mare din toată lumea, care vreți să arătați că știți și puteți…aveți de la noi pământ gratuit…voi faceți-vă vilă…și nu vă cerem taxe”.

Însă pe Wp. ro se petrece ca la voturile băsiste: pui în urnă numai cu DA…și iese candidatul pe care nu l-a ales nimeni.

De aceea a fost o mare dezamăgire pentru mine lipsa asta de ferplei…și am trecut pe host plătibil și gata.

Însă eu scriu aici pentru ca să se strice mitul „excelenței” și al „cotației corecte” între blogurile ordpres.

Corectitudinea nu există pe platforma gratuită…ci doar interese prostești…care strică încrederea în creație.

Și prin asta WordPress se va desființa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *