De ce adorarea Ostiei înlocuie Treimea cu papa

Credincioşii romano-catolici din Bucureşti, toţi preoţii din parohiile Capitalei, călugări şi călugăriţe, vor participa duminică la tradiţionala procesiune cu Preasfântul Sacrament, din sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului, organizată de Arhiepiscopia romano-catolică de Bucureşti”.

Și asta pentru că teologia romano-catolică L-a redus pe Hristos la văzutul Ostiei, pe care o administrează Biserica…

Papa e cu Biserica, pentru că el „Îl înlocuie” pe Hristos…și Hristos e în cer

Motiv pentru care nu persoana lui Hristos e adorată…ci ori inima Lui, simbol al dragostei pentru toți…ori Ostia redusă la vizualitate.

Adică elemente umane, ușor înțelese de omul secularizat…

Iar procesiunile stradale cu Ostia spre adorație…deși sunt create cu rolul ca romano-catolicii să se împărtășească tot mai des…au următoarele consecințe însă: Hristos  e  văzut tot mai mult ca materie eclesială și mai puțin ca persoană și operă mântuitoare…și astfel e scos din Treime.

Și dacă Hristos e Ostie…și ea e „sfințită” de papă și ierarhie…Hristos devine tot mai mult legat  de papă…și astfel crește rolul papalității în detrimentul relevanței persoanei lui Hristos pentru lume.

De ce așa? Pentru că primatul papal, promulgat ca „dogmă”, are rolul triadologiei în eclesiologia ortodoxă.

Pentru noi, Treimea e fundamentul și viața Bisericii.

Dacă vreun patriarh ortodox, vreodată, o să ajungă la ideea luciferică…cum că pe persoana, predica și opera lui teologică „se fundamentează” Biserica…atunci vom avea și noi „primatul nostru patriarhal”.

Nădăjduim…să nu!

Însă, dacă îl pui pe papă vicar/ înlocuitor al lui Hristos pe pământ…Treimea nu mai e fundament al Bisericii…ci papa.

Și dacă un om are „îndrăzneala” să „Îl înlocuie” pe Dumnezeu-omul…teologia devine o antropoideologie, fără nimic mântuitor în ea.

Pentru că nimic nu se poate schimba în fundamentele tradiționale ale teologiei fără consecințe dezastruoase.

Iar Filioque, harul „creat” și „primatul” papal au destructurat cu totul triadologia făcând din ea o pictură de Picasso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *