Despre vot cu votanții

 • Adrian Năstase: „Dimineata, am fost la vot. Impreuna cu sotia mea, cu Andrei si cu Mihnea. Mihnea a votat pentru prima data. Sper sa fie o zi fasta”.
 • Ana Birchall: „Am votat! Mergeti si voi la vot si votati cu cine vreti voi!”.
 • Claudiu Târziu: „Am votat. Pentru minte, inimă şi literatură. Sper s-o faceţi şi voi, cu credinţa că nu e zadarnic votul, chiar dacă aceia pentru care aţi optat nu vor fi aleşi”.
 • Cristian Șuțu: „Vă dau o veste proastă: USL va cîștiga detașat alegerile de astăzi. Cu un scor care se apropie de rezultatele cu care foștii comuniști erau obișnuiți la începutul anilor ‘90. Mai exact, undeva în jur de 60%”.
 • Roxana Iordache: „PD-L, cred că toţi sunt cretini ca suporterii lor, 10% oriunde”.
 • Cristian Dorombach: „Sursele din rezultatele alegerilor zic ca in sectorul 3 Robert Negoita il face zob pe Liviu Negoita. Iar acesti doi oameni nu sunt rude”.
 • Biroul Electoral Central a anunțat că până la ora 17.00, la nivel național, la secțiile de votare s-au prezentat 39,01% dintre românii cu drept de vot. În mediul rural s-au prezentat 46,47% dintre alegătorii cu drept de vot iar în mediul urban 33,55%  dintre românii cu drept de vot. În București au votat doar 28,99% dintre românii cu drept de vot”.
 • La terminarea slujbei, mai mulţi preoţi catolici, le-au cerut credincioşilor să meargă la vot. Aceştia nu s-au limitat doar la simplul îndemn civic şi le-au trasat oamenilor direcţii clare pentru a vota cu Emil Boc, susţin surse din teritoriu. Preoţii le-au spus în mod direct oamenilor să voteze cu PDL şi cu candidaţii acestora la alegerile locale”.
 • Surse din apropierea partidelor au precizat că până la ora 12:00 situaţia la Capitală este favorabilă pentru USL. La primăria Generală conduce detaşat Sorin Oprescu care are 71%, urmat la mare distanţă de Silviu Prigoană. Cea mai încinsă luptă de la Capitală pare să fie câştigată de Robert Negoiţă. Candiatul USL are la ora 12:00, 65%. La ora 10: 30 diferenţa dintre Robert Negoiţă şi Liviu Negoiţă era şi mai mare. Conform CCSB Robert Negoiţă era cotat la 73%, în timp ce Liviu Negoiţă avea doar 18%”.
 • Crin Antonescu: „Am votat pentru candidaţii unei forţe politice puternice, capabile şi dornice să schimbe România în bine, pe toate planurile. Azi vorbim de administraţia locală, de un Bucureşti care aibă o administraţie coerentă şi performantă şi o va avea”.
 • crin antonescu
 • Marius Ovidiu Călugăru: „Eu am votat in urma cu cateva minute. Stiu ca votul meu e unul singur. Si mai stiu si ca un singur vot nu poate decide soarta unor alegeri, fie ele locale, parlamentare, parlamentare europene sau prezidentiale. Un singur vot poate ca nu conteaza nici macar intr-o comuna cu 3000 de locuitori. [Dar] votul meu e mai important decat votul tuturor celorlalti alegatori! Votul tau e mai important decat votul tuturor celorlalti alegatori!”.
 • Mihai Goțiu: „Gata. Am votat. Și m-am bucurat să văd cozi la secțiile de votare din cartierul Grigorescu, înainte chiar de ieșirea oamenilor de la slujbele de duminică, de la Biserici. Și m-am bucurat că, pentru prima dată în cazul alegerilor locale, am votat pentru funcția de primar al Clujului o persoană care chiar cred că poate aduce o schimbare. O schimbare în modul de a gândi viitorul unui oraș, orientat către nevoile reale ale locuitorilor lui”.
 • Traian Băsescu: „Este o zi test pentru că cei care candidează astăzi sunt şi exponenţii celor care au guvernat în perioada de criză. E extrem de important să vedem dacă populaţia a văzut că nu a vrut nimeni să taie salarii”.
 • Elena Udrea: „Am votat aşa cum votez întotdeauna: pentru mai bine la Sectorul 4 şi la Primăria Generală a Capitalei, cred că Bucureştii merită mai mult şi atunci am dat votul meu pentru o schimbare în mai bine”.
 • Victor Ponta: „Întotdeauna oamenii votează cu două gânduri: de a-i sancţiona pe cei care i-au supărat în ultimii patru ani şi cu speranţa că se va schimba ceva în bine. Eu sper că realmente putem face lucruri mai bune şi că vor fi tot mai mulţi cetăţeni care vor veni să voteze”.
 • Daniel Constantin: „Cel mai important astăzi este ca cei care au fost nemulţumiţi şi care şi-au exprimat nemulţumirea în ultimii patru ani să vină la vot şi să-şi exprime prin vot această nemulţumire faţă de cei care au condus destinele României”.
 • Kelemen Hunor: „Am votat pentru un consiliu local puternic, pentru a continua proiectele începute şi pentru a construi o comunitate puternică în comuna mea natală, Cârţa, şi în judeţul Harghita. Şi sunt convins că în această seară, când voturile vor fi numărate, putem spune că avem o reprezentare puternică nu numai în secuime, dar peste tot în ţară”.
 • Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a votat la Şcoala cu clasele I-VIII „Enăchiţă Văcărescu” din Bucureşti”.
 • Patriarhul României a votat la Şcoala Enăchiţă Văcărescu
 • Silviu Prigoană: „Sper ca peste doi ani, când venim din nou la vot, să nu mai avem probleme cu câinii şi cu curăţenia, să depăşim aceste probleme”.
 • Robert Negoiță: „Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o mai bună transparenţă şi o mai bună gestionare a banului public, şi pentru mai mult respect pentru oamenii şi cetăţenii sectorului 3 şi din Bucureşti”.
 • Cristian Popescu Piedone: „Pentru continuitate, pentru un sector frumos şi pentru un primar general care a arătat că se poate”.
 • Andrei Chiliman: „Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept, dar si o datorie. Daca eu n-as fi votat, n-as fi avut dreptul sa ma plang de rezultatul determinat de votul altora”.
 • Olguța Vasilescu: „Ieri, am avertizat opinia publică că vor încerca sistemul suveică, s-a dovedit că am avut dreptate şi informaţiile au fost corecte, deja i-am surprins la două secţii de vot. Îi avertizez pe această cale pe toţi cei care încearcă să fraudeze alegerile că infracţiunea se pedepseşte cu închisoarea”.
 • Emil Boc: „Am votat cu cei care au făcut multe lucruri bune pentru Cluj şi vor şti în continuare să facă lucruri bune pentru clujeni din experienţa şi echipele pe care le au. Am votat ca Clujul să devină cel mai plăcut loc din România în care să trăieşti, să munceşti, să studiezi şi să te distrezi. Ştiu cine poate face acest lucru. Sper să fie o sărbătoare a democraţiei locale ziua de azi, am asistat din nefericire poate la cea mai negativă şi agresivă campanie electorală locală din ultimii 20 de ani, dar totuşi sper ca astăzi să avem o sărbătoare a democraţiei locale”.
 • Gheorghe Ciuhandu: „Am votat ce e mai bine pentru acest oraș, oameni tineri, oameni dinamici, care cunosc problemele acestui oraș. Cred că va fi mai bine, altfel nu aș fi venit aici. Mă bucur că îmi pot recăpăta în sfârşit statutul de persoană privată, după atâţia ani ca primar”.
 • Tiberiu Lovin: „Ieri m-am uitat iar și-am observat că singurul care are vreo șansă să-l bată de pe doctorul care n-a fost în stare să demareze absolut niciun proiect în patru ani este Prigoană. Așadar m-am decis pentru funcția de primar general. Am mers pe mâna lui Prigoană, așa cum pentru lista de consilieri generali am votat tot cu PDL dintr-un singur motiv: a pus un independent pe primul loc, care a câștigat un concurs de proiecte”.
 • Alina Gorghiu: „Am si stat la coada ca sa pot vota si ma bucura prezenta la vot, care e peste asteptarile mele”.
 • Preşedintele PNG, Gigi Becali, candidat la Primăria Capitalei, nu a mai avut răbdare să intre în cabina de votare astfel încât a pus ştampila pe buletinele de vot chiar pe masa comisiei de la secţia de vot. Gigi Becali a încălcat legea electorală chiar sub ochii membrilor comisiei de votare”.
 • Dan Diaconescu: „Cum se spunea mai demult în ţara noastră – a sosit, în sfârşit, ziua dreptăţii, sfânta zi a libertăţii. Eu sper să fie începutul şi sper ca diseară, la ora 21.00, să se proclame abolirea sclaviei în România. Sper ca poporul meu să devină un popor de stăpâni, de proprietari şi să nu mai fie sclavi. Sper ca românii să se întoarcă de acolo de unde au fost deportaţi de actuala clasă politică, sau de unde au plecat ei în pribegie – de la cules de căpşuni sau spălat funduri de italieni bogaţi. Sper să revină acasă, să reapară locurile de muncă dispărute de ceva vreme, să se redeschidă fabricile şi uzinele, cele 1.300 de întreprinderi distruse în ultimii 22 de ani şi mai ales să recuperăm petrolul de la austrieci, aurul de la canadieni, telefoanele de la greci şi băncile de la celelalte state străine care le-au cumpărat pe nimic”.
 • Gheorghe Flutur: „Am votat pentru bunăstarea, siguranţa, confortul populaţiei judeţului Suceava, pentru o legătură strânsă cu celelalte judeţe şi regiuni, votez pentru o echipă unită, coerentă, care a dat dovadă până acum că este eficientă şi sunt convins că va proba acest lucru şi în viitorul mandat”.
 • Ilie Bolojana refuzat să facă declaraţii de presă. „Nu mă întrebaţi astfel de chestiuni, pentru că nu am ce să vă declar„.
 • Claudiu Pop: „Am votat pentru ea, pentru noi și pentru ca toți copiii din Oradea să trăiască în liniște și pace”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *