Exercițiul votului. Sau cum se judecă societal

Da, ca întotdeauna, am votat!

exercitiul votului

Și am votat…pentru că eu mă simt o parte din societate…și cred în binele societății…în binele tuturora…în dorința tuturor de a se bucura de propria lor viață.

Și pentru că nu mă împotrivesc voinței multora…am votat, bineînțeles, în sprijinul multora…după cum am militat online…pentru „protestele întregii Românii”.

pe toți ne doare…dacă durerea e națională

Însă votul e partea mea de încredere în delegații noștri în diferite funcții.

Că ei sunt diletanți, impostori, profitori sau magistrali de buni, integri, excepționali e partea lor…prin care nu se respectă pe ei înșiși, nu mă respectă, nu respectă pe nimeni…sau, dimpotrivă, își fac treaba foarte bine

Eu votez…pentru ca să fiu reprezentat.

Eu cred în schimbare, în bine, în prosperitate…pentru că acestea nu sunt slogane fără acoperire.

Însă dacă eu votez corect…iar reprezentantul meu îmi fură votul, mi-l deturnează, mi-l falsifică…sau nu e de votul meu, pentru că nu e „om de cuvânt”…eu îmi păstrez încrederea în oameni…și nu devin anarhic…pentru că poate veni un altul care să fie loial.

Când nu mai crezi în vot…nu mai crezi nici în lege.

Însă legile normalizează societatea.

Motiv pentru care mizez întotdeauna pe alegere…pe o alegere pozitivă…și nu pe „soluții” extremiste, cataclismice.

Însă în spatele votului meu stă reflecția, atenția, raționamentul, comparațiile sociologice, politice, economice, culturale, religioase.

Judec societal…mă implic în bunul mers al societății din postura mea, umilă…nu văd lucrurile din afară…ci din interior…și de aceea votez, îmi asum votul și pledez pentru respectarea lui.

De aceea cred că nu poți să faci „o societate dezghețată” cu oameni care trăiesc în trecut, care nu au nervi pentru prezent…și care nu știu să fie ei înșiși atunci când trebuie să aleagă.

Eu aleg…pentru că mă mișc prin prezent cu toată ființa mea.

Eu vreau prezentul în care la toți să le fie mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *