Un vot pentru România

 • Fiecare alegător va primi 4 buletine de vot: unul pentru primarul localităţii, unul pentru consiliul local al localităţii, unul pentru preşedintele consiliului judeţean, unul pentru consiliul judeţean. În cabina de vot fiecare alegător intră individual şi fără telefon celular sau aparat foto sau cameră de luat vederi. Fiecare alegător pune câte o singură ştampilă pe fiecare buletin de vot. Ştampila se pune în dreptunghiul în care se află candidatul sau lista de candidaţi favoriţi”.
 • Cele peste 18.000 de secţii de votare organizate pentru alegerile locale s-au deschis, duminică [10 iunie 2012], la ora 7.00, la urne fiind aşteptaţi peste 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot care urmează să aleagă primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene”.
 • Peste 620.000 de români care votează azi pentru prima dată, au împlinit vârsta legal în perioada 7 decembrie 2009 – 10 iunie 2012”.
 • Peste 50% dintre cei care merg cu o listă pregătită în supermarketuri ajung să cumpere mai mult decât au plănuit şi, în mod direct, să cheltuiască şi mai mulţi bani”. Pentru că găsim lucruri…de care avem nevoie…și la care nu reflectaserăm acasă. De unde să știi ce vei găsi la supermarket…până nu te vei duce…„la fața locului”?
 • 37.704 cetăţeni UE pot vota duminică; 46 de candidaţi la primărie nu au contracandidaţi”.
 • Pe listele de alegători sunt înscrişi – conform datelor oficiale ale MAI – un număr de 18.315.880 de alegători autohtoni. Este adevărat, numărul efectiv este cu peste 2 milioane mai mic, ţinând cont de cei plecaţi în străinătate la muncă sau în vacanţe”.
 • La votarea din 2008 rezultatele au fost următoarele: „PSD – 1.138 primari (35,75% din totalul mandatelor), PDL – 909 primari (28,55%), PNL – 706 primari (22.18%), UDMR –184 primari (5,78%), PC – 47 primari (1,47%)”.
 • Prezenţa la vot în Capitală [pe 10 iunie 2012], la ora 10:00, era de 4,6%, potrivit unor surse citate de Antena3. La ora 9:00, prezenţa la vot a fost de doar 3,86%”.
 • caricat-08062012.jpg
 • Ion Luca Caragiale.  A murit prea devreme. Avea multe proiecte. Mai avea foarte multe caractere de observat, de analizat, de descris. Îi forfoteau în minte. Aşa cum el ne forfoteşte nouă astăzi, nu ne lasă  să trecem cu vederea peste faptele Trahanachilor, Caţavencilor, Miţelor, Bibicilor, Miticilor, Mangafalelor, Mamiţelor şi aşa mai departe.  Pentru că, foarte des (dacă nu chiar în fiecare zi, aproape banalizând) spunem: ce actual e Caragiale! Având în vedere că  a trecut un secol de la moartea sa!”.
 • O clipă, jignit, m-aş fi sculat să ţin un discurs de invective. Caragiale nu exista pentru niciunul din cei cincizeci, nici în cea mai pierdută din amintiri. El care s-a scoborât în toţi aceştia; care i-a dumicat cu de-amănuntul; care şi-a-nmuiat condeiul în gura şi în creierii lor; care i-a batjocorit cu atâta iubire ca să-i facă tot pe ei să râdă…”.
 • Pe fiica lui Caragiale o chema Ecaterina Logadi. Ea spune despre tatăl ei: „La Berlin a plecat cu orgoliul sângerând. Nu primise premiul Academiei. Dar a continuat să scrie cu şi mai mult foc”.
 • Un spaţiu ca o scenă din piesele sale. “Decorul, zicea el, în care evoluează personagiile, trebuie să fie condensat, esenţial, ca pe el să se profileze puternic eroul. Cât despre personajele sale, iată secretul său: «Nu încep niciodată să scriu până ce nu aud şi văd omul, cu toate amănuntele lui în faţa mea. Întâi îi zic pe nume, iar după aceea începe el să mă conducă pe mine; căci eu doar numele i l-am găsit înainte să-l fi cunoscut»”.
 • M-am ridicat cuprinsă de  frică şi m-am îndreptat spre odaia de culcare a lui Caragiale. Uşa era deschisă. El, alunecat jos, lângă pat, cu mâna stângă crispată pe cearşaf, capul dat pe spate, faţa albă, ochii ficşi. Îngrozită, soţia lui (Alexandrina Burelly ­ n.r.) îl privea. (…) Moartea îl atinsese rapid, fără şovăire, aşa cum desigur şi-o dorise, esenţă în spaţiu, verb fără adjectiv. De atunci, nici n-am mai studiat sonata de Schumann, nici n-am mai suportat s-o aud” (Din Cella Delavrancea “Scrieri”, editura Eminescu, 1982)”.
 • Concluzia: Cella Delavrancea a fost a doua persoană, după soția sa, Alexandrina Burelly, care l-a văzut mort pe Caragiale. Moarte rapidăochi deschiși.
 • caragiale
 • Românii îşi aleg azi [10 iunie 2012] primarii şi consilierii. Pentru cele 44.877 de funcţii de aleşi locali candidează 285.418 persoane: 14.100 sunt candidaţi pentru cele 3.187 de posturi de primar, pentru cele 41 de funcţii de preşedinte de Consiliu Judeţean s-au înscris în cursa electorală 368 de candidaţi, 15.635 de persoane candidează pentru cele 1.338 de funcţii de consilieri judeţeni, iar 255.276 s-au înscris în cursa pentru cele 40.311 funcţii de consilieri locali”.
 • „Dar, să nu deznădăjduim. Hai la vot! Nu votezi, nu comentezi! Dacă nu ţi-a păsat, ai fost indolent sau ai făcut pe interesantul şi nu te-ai dus la vot, cu ce drept faci pe analistul? Nu ai niciun drept moral să declari după aia că ţara este condusă de hoţi, că politicienii fură. Îţi meriţi soarta, pentru că ţi-ai bătut joc de votul tău”.
 • Primele rezultate oferite de BEC, pentru ora 10:00, indică o prezență de 8,99 % din totalul alegătorilor înscriși pe liste. Anul acesta, primarii și președinții consiliilor locale sunt aleși într-un singur tur în alegerile locale care au costat statul aproape 100.000 de lei. Până la ora 10:00, au votat circa 9% din alegători, iar județele fruntașe sunt Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Olt”.
 • Ştampila cu menţiunea “Votat” se aplică în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care doreşte să-i aleagă, în caz contrar buletinul fiind declarat nul. După ce au votat, cetăţenii îndoaie buletinul de vot şi îl introduc în urne. Ulterior, alegătorii trebuie să predea ştampila preşedintelui secţiei, care are obligaţia să ştampileze actul de identitate, menţionând data scrutinului. Dacă cel care votează are carte de identitate, atunci pe verso-ul acesteia se aplică un autocolant cu menţiunea “Votat””.
 • Eu sper că votul de astăzi va arăta foarte clar că regimul Băsescu a ajuns la sfârșit. Mă aștept ca românii să dea un prim vot de încredere noii guvernări și să îi transmită în acest fel lui Traian Băsescu mesajul că e timpul să plece”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.