Mă dor ochii de atâta sinceritate

 • Rodica Culcer l-a votat pe Nicușor Dan…așa cum a îndemnat-o Nicoleta Savin.
 • „Furia maselor este distrugătoare, dar recunosc că are un „ceva” fascinant”, cf. Mirel Bănică, Fals jurnal de căpșunar, Ed. Institutul European, Iași, 2011, p. 54.
 • Liviu „Dragnea a spus că, după numărarea a voturilor din 70% din secţii, USL are aproape sigur 28 de municipii, respectiv: Piteşti, Bacău, Oradea, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Buzău, Reşiţa, Constanţa, Craiova, Galaţi, Târgu-Jiu, Deva, Călăraşi, Slobozia, Iaşi, Giurgiu, Baia-Mare, Slatina, Ploieşti, Satu-Mare, Zalău, Suceava, Alexandria, Timişoara, Vaslui, Râmnicu-Vâlcea, Focşani”.
 • Astăzi a început proba orală la Limba și Literatura Română la BAC 2012.
 • Cristian Tudor Popescu: „În ceea ce îi priveşte pe domnii Ponta şi Antonescu, chiar dacă avem această situaţie tristă, în care opoziţia s-a autodizolvat, vor avea o opoziţie puternică în chiar oamenii care au votat acum negativ, pentru că erau enervaţi de PDL, dar când vor veni preţurile la întreţinere la iarnă, dificultăţile, oamenii se vor întoarce imediat împotriva USL. Se vor confrunta foarte curând cu o opoziţie”.
 • De ce și-a arătat Madonna sânul la Istanbul? Variante: 1. era indispusă de calitatea ovațiilor mulțimii; 2. și bătrânețea e frumoasă; 3. e timpul să ne dăm sutienele jos; 4. dezghețarea ghețarilor e de vină; 5. tinerilor le place orice…pentru că nu mai au gusturi bune; 6. era frig afară.
 • De ce vin atât de multe vedete muzicale americane în România…dacă suntem „atât de săraci”? Sunt fascinate de faptul să ne îmbâcsească cu „lipsa lor de perspectivă”?
 • Spuneam apropiaţilor că dacă Nicuşor Dan ia peste 5% sunt mulţumit. Scorul de vreo 7 procente în diverse sondaje arată că Piaţa Universităţii îşi capătă o expresie în mecanismele democratice”.
 • Și Cristian Șuțu i-a selecționat pe „cei mai frumoși” copii în alb-negru…pe care i-a fotografiat în primele zile ale lui iunie 2012. Numai că femeile, cele în culori, de ce erau în culori…dacă copiii sunt alb-negru? Femeile în culori…nasc „alb-negru”? Vom trimite această nedumerire oamenilor de știință de la NASA ca să se observe, dacă mai era cazul, această încrengătură de alb-negru în viața femeilor „în culori”.
 • Pe de altă parte, dacă stăm și ne gândim bine, femeile „vor în culori”, vor „de-aproape”, vor să li se vadă „materialul din care sunt făcute”. De aceea și Șuțu și colegul său…le-au filmat după naivitatea lor. După dorința lor ingenuă. Aia ca: „să arate bine”! Copiii însă, fără prea multe mofturi, au stat și ei la poză…Însă Șuțu, clinc!, și a schimbat culoarea în alb-negru…fără ca ei să știe…Și, drept urmare, peste ani și ani, or să-l dea în judecată…pentru că le-a mâncat „culoarea copilăriei lor”, tot „ce aveau ei mai bun” în viață.
 • Acum, îmi închipui, că cei care nu au fost votați…sau au votat „cu cine nu trebuie”…sunt foarte…dezamăgiți. Poate că au băut ceva mai mult. Au rupt o masă. Un pat. O integramă. S-au dat cu capul într-o…grindă. Și-au ros unghiile…pe post de unghieră. Însă…și mâine e o zi! Are aceleași ore…și trebuie să vă concentrați la orele care stau înainte…decât la cele care au curs până acum.
 • Unii liceeni privesc direct în aparat. Alții sunt mai meditativi, mai duși pe…gânduri. Ea privește cu gura…întredeschisă spre viitor. El ține mâna la bărbie ca gânditorul de la Dălhăuți. Oglinda îi oferă „iluzii” de nedescris. El zâmbește ca în filmele americane. Important e că peste nu știu câte milenii…fiecare fost licean va fi, probabil, tot la fel de „frumos” ca în prima zi.
 • Există niște oameni numiți: „triști”. Curge tristețea din ei. Se prelinge ca mierea pe pământ. Deși nu au decât 17 ani…ei par de o mie cinci sute 17 ani. E normal să fii trist la 99 de ani și 3 luni…deși nici atunci „nu e cazul”. Însă la 17 ani…când abia începi să vezi viața? La 18 ani…când vrei să ai aventuri „de multe feluri”? La 21 de ani, ca student? La 27 de ani…ca proaspăt tătic? La 35 de ani…cu nevastă frumoasă acasă? La 45 de ani…ca șef la tine la muncă? Ce fel de tristețe e asta…atât de tristă și nimfomană?
 • Da, tot astăzi, 11 iunie 2012, a început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Și va dura până în ziua lor de pomenire, adică 29 iunie…când vom putea mânca iarăși de dulce.
 • Datele parțiale de azi, de la ora 10.00:
 • Vizavi de inflația de vorbe: trebuie „sancţionate numaidecât cuvintele celor care nu au acoperirea sau greutatea faptelor, ar trebui aruncate fără regret cărţile celor care nu s-au sinchisit vreodată să le transpună în fapte, la fel cum, în plan atitudinal, ar trebui să avem tăria să ne delimităm de cei ce vorbesc fără suportul faptelor sau, mai grav, în contradicţie cu faptele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *