Hoții noștri fură ca-n holiud

În perioada martie-mai 2012, 15 persoane au sustras, pe timp de noapte si prin efracție, diverse mărfuri din autovehicule de transport marfă, aflate in mişcare, în timpul deplasării acestora pe  drumuri naţionale, cu precădere pe raza judeţelor VÂLCEA, ALBA, SIBIU şi HUNEDOARA.

Autovehiculele TIR, aflate in mers, erau încadrate in trafic de alte autovehicule, aparţinând învinuiţilor, din care un prim autoturism  circula în fata TIR – ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi  coinculpaţi.

Unul dintre învinuiţi, aflat in acest ultim autoturism,  asigurat in dispozitive  special realizate, urca pe capota si  acţiona  prin  tăierea sigiliilor și forțarea ușilor din spate ale TIR-ulor, sustrăgând bunurile transportate.

Marfurile sustrase – aparate TV, tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile, erau preluate de alti invinuti, aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitara, fiind depozitate ulterior  in doua locaţii detinute de catre invinuiti, dupa care erau comercializate in municipiul Bucuresti, in zona pietei Obor.

În aceasta modalitate, membrii gruparii au cauzat un prejudiciu total de peste 300.000 de Euro. La sediul  D.I.I.C.O.T. au fost conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *