Uluitorul are mult dor

  • Vineri, 15 iunie 2012, ora 12:00, la sediul Bibliotecii Metropolitane „Mihail Sadoveanu” (strada Tache Ionescu nr. 4, sector 1, Bucureşti), va avea loc lansarea primelor cincizeci de volume din cadrul Colecţiei „Biblioteca Mihai Eminescu”. Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitană şi Asociaţia literară „Mihai Eminescu”. […] Colecţia de carte „Biblioteca Mihai Eminescu” […] va avea aproximativ 1000 de volume cu toate manuscrisele şi cărţile lui Eminescu. […] Cel care a studiat ani întregi manuscrisele din lada lui Eminescu este Constantin Barbu, discipol al marelui filosof Constantin Noica. El reuşeşte să adune în „Biblioteca Mihai Eminescu”  întreaga moştenire eminesciană, proiect imaginat împreună cu Noica în anii 80. Acest eveniment este onorat de prezenţa unor invitaţii speciali: Radu Beligan, care va recita câteva poezii din opera marelui poet, academicianul Alexandru Surdu, directorul Bibliotecii Metropolitane Florin Rotaru precum şi Adrian Năstase, fost prim-ministru al României”.
  • USL a obținut 37 din cele 55 de locuri ale Consiliului General al Municipiului București”.
  • Şi în viaţa privată, cele două femei se deosebesc fundamental. Olguţa Vasilescu s-a căsătorit cu un tânăr cameraman de la Pro TV şi, cu toate provocările mondene, în apariţiile sale publice venea totdeauna într-o ţinută business, elegantă şi decentă, prin care a evitat prezenţa prin tabloidele noastre. Din contră, Elena Udrea s-a căsătorit cu un miliardar angrenat în toate jocurile politice posibile, iar în spaţiul public epata cu genţi extrem de scumpe, cu pantofi şi rochii ale căror preţuri erau totdeauna ameţitoare. Mai presus de orice, Udrea a ţinut să-şi etaleze totdeauna ţinute extrem de sexy, chiar provocatoare, ca şi cum ar fi fost pusă mereu pe agăţat!”.
  • Începând de luni [11 iunie 2012], municipiul Hunedoara este zguduit de mitinguri de protest. Hunedorenii acuză fraudarea masivă a rezultatului alegerii primarului. „Suveica” a fost la ea acasă la Hunedoara. Sute de hunedoreni au participat la un miting de protest în faţa teatrului din Hunedoara, acuzând fraudarea gravă a alegerii primarului. Deputatul PDL, Viorel Arion, a ieşit, surprinzător pe locul 1 în scrutinul din Hunedoara, deşi PDL nu este principala forţă din oraş”.
  • Valentin Petcu și-a amintit faptul cum că Cristian Tudor Popescu a fost la Paris la alegerile din 2004…și că după doi ani de colaborare cu Vântu și-a dat seama că e „corupt”. Însă și eu mi-am adus aminte că „Zoso” i-a luat „un interviu” lui Traian Băsescu…înainte de o campanie electorală recentă…care nu avea deloc de-a face cu „textura” puțină a blogului său. Adică interviul a fost mai mare…decât 1000 de articole ale lui „Zoso” puse pe ață…ca maieurile la  uscat.
  • La noi în partid e un obicei, că, atunci când începem să tăcem, nu ne mai opreşte nimeni”.
  • Criza economică a dat naştere unui nou fenomen în Italia: goana după aur. Băncile se organizează pentru a face faţă unei cereri care a crescut până la 50%. Aflată până acum printre codaşe în Europa în ceea ce priveşte depozitele în lingouri de aur, dacă tendinţa se menţine, Italia poate ajunge pe prima poziţie”.
  • Avocatul Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, a decis definitiv, miercuri [13 iunie 2012], Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins recursul acesteia faţă de decizia de anul trecut a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), potrivit Mediafax. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a constatat, în mai 2009, că Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceauşescu, a colaborat cu fosta poliţie politică. Constatarea a fost urmarea verificărilor făcute în 2009 în contextul candidaturii Paulei Iacob pentru Parlament”.
  • În sfîrşit, o veste bună! Şi mă bucur că sînt primul care o spune; n-o s-o aflaţi deocamdată de la nimeni altcineva. R.A.T.B. va lansa, pînă la sfîrşitul verii [lui 2012], prototipul noului autobuz Mercedes Citaro TPL!”. Autobuzele bucureștene vor funcționa cu gaz petrolier lichefiat, un produs ecologic sută la sută.
  • Blogul lui Ilarion Țiu, cu cărți și articole personale pentru download. Istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.