Miros de anemone peste cimitir

 • Agenţia de ştiri BASILICA a Patriarhiei Române împlineşte astăzi, 16 iunie 2012, patru ani de existenţă. Agenţia de Ştiri BASILICA a Patriarhiei Române are rolul de a prezenta, sub forma ştirilor şi a documentelor de presă, instituţiile, activităţile şi atitudinile Bisericii Ortodoxe Române în diferitele probleme actuale. Selecţionarea şi sistematizarea ştirilor se face în concordanţă cu principiile moralei creştine şi cu normele deontologiei jurnalistice”.
 • Agenţia de ştiri BASILICA la patru ani
 • Comemorare Mihai Eminescu, la cimitirul Bellu
 • Nu numai în calitatea sa de poet de geniu al literaturii şi culturii româneşti am venit aici ca să-l pomenim, ci pentru că a fost şi un bun fiu al Bisericii strămoşeşti. Cine nu cunoaşte sintagma pe care o rostim deseori şi care îi aparţine lui Eminescu despre Biserica strămoşească şi anume că Biserica Ortodoxă Română este Maica spirituală a poporului român, că este aceea care a plămădit limba română, a unificat-o, a ferit-o de influenţe majore care să-i altereze conţinutul, a păstrat-o cu sfinţenie şi a predat-o mai departe nepoţilor urmaşilor noştri?”.
 • Preotul ortodox Tudor Marin din orașul Focșani a fost înjunghiat mortal astăzi dimineață, 16 iunie 2012, în Biserica în care slujea. „Poliţia a intervenit la faţa locului, în timp ce medicii nu au reuşit să îl resusciteze pe preot. Potrivit „Realitatea TV”, agresorul i-ar fi cerut preotului să îi explice câteva citate din Biblie, iar apoi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui”.
 • Romania de maine poate fi prospera si destinsa daca anul acesta epuizam, in sfarsit, votul negativ ca resort principal al evolutiei politice. Daca il inlocuim pe “trebuie sa scapam de astia!” cu “uite ce idei noi si interesante!”.
 • Cuvinte precum “student” sau “legionar”, imaginea bărboşilor sau a fetelor cu fustă scurtă, formule precum “droguri şi valută” sau “trădători de ţară”, toate acestea au funcţionat din plin în iunie 1990, nemairegăsindu-se, în schimb, în 1991 şi 1999. Ortacii înşişi funcţionau orbeşte, reacţionînd pavlovian la formule precum “restabilirea ordinii” sau “lupta pentru democraţie” (sic!)”.
 • PDL trăieşte o dramă similară in multe puncte cu a PNŢ-CD în 2000 (vezi aici o rememorare a jurnalistei Sorina Matei). Problema PDL nu e nici Emil Boc, nici Elena Udrea sau Roberta Anastase, nici Blaga, Berceanu sau Videanu. E Traian Băsescu 100%. La umbra lui, de când a preluat partidul din mînile lui Petre Roman, prin 2001, n-a crescut nimic. Nimic care sa devină, pe când “stejarul” se va fi ofilit (ceea ce începuse să se întâmple deja de vreo 3 ani), un peisaj viu şi înfloritor”.
 • Într-un fel sau altul, suntem cu toţii copiii democraţiei. N-am avut, încă, timp să ne maturizăm. Avem, acum, un bun prilej”. […] „Când eram copil, aveam pâinea pe cartelă. Fiecare dintre noi avea un sfert de pâine neagră. Când o primeam, după amiază, era caldă şi bună. Mâncam jumătate din coltucul meu doar în drumul de la brutărie până acasă. A doua zi mi se lipea, flămând,  burta de spinare ori priveam cu jind către cei mai răbdători. După aceea am învăţat să rânduiesc dumicaţii şi mi-am dat seama că lăcomia nu mă ajuta să iau mai mult de la alţii ci tot de la mine, cel de a doua zi”.
 • Cruceru face eforturi disperate de „a-i scoate” pe baptiștii români din „starea mioritică”. Care, fără doar și poate sau mai mult ca sigur, e tot una cu Ortodoxia. Numai că el, mai întâi, îi deromânizează pe studenții lui…pentru că nu le poate explica, cu smerenie și evlavie, că „românii ortodocși” stau la baza nației ăsteia, apoi îi unidimensionalizează pe calapodul îngust al sectei lui…după care îi trimite „arhicunoscători” în România, pe la cătun sau oraș, să „ne învețe” Scriptura…la al cărei conținut dumnezeiesc nu au ajuns niciodată.
 • Monica Macovei vorbește despre politizarea instituțiilor culturale și informaționale ale României de către USL…deși, până acum, peste tot, PD-Lul și co-editorii de guvernare au făcut legeamârșav de politic. Cum de politizarea e numai după…și nu și în timpul…staționării la guvernare?
 • Părintele Tudor e acum un Sfânt Martir. A murit după ce s-a împărtăşit, la Sfânta Liturghie, care a fost ultima lui oficiere, urmată de slujba de parastas din fiecare sâmbătă dimineaţa, pentru cei care îşi pomenesc adormiţi. Mormântul părintelui Tudor în mod sigur va fi loc de pelerinaj şi izvor de binefacere”.
 • Roșia Montană, Maia, aurul ei…și ceva sânge…Și așa „nu ne trebuie” prea multă ecologie…ca să ne distrugem țara în continuare…
 • Din datele oferite de Gândul (articol de Corina Vârlan și Alina Matis), Părintele Tudor Marin martirizat astăzi, înainte de Duminica Sfinților români, avea 69 de ani, are doi copii…și ucigașul său e „înalt, în vârstă de 30-40 de ani şi este îmbrăcat în negru”.
 • Acelaș folos îl aduce și istoria unui popor întreg. Prin cunoașterea cât mai temeinicâ a trecutului – poporul capâtâ credințâ nestrămutatâ în vrednicia neamului, din care să traje și nădejdea în vremuri mai bune pentru sâne în viitor…”.
 • China, a declarat vineri [15 iunie 2012], [că] o femeie astronaut va fi in echipa de trei persoane de la bordul navei spatiale Shenzhou-9, care va fi lansata sambata [16 iunie 2012]”.
 • În China, „pentru că populaţia este deja foarte numeroasă, conducătorii statului au dat o lege prin care o familie nu are voie să facă mai mult decât un copil. Dacă vor să facă mai mulţi, trebuie să plătească nişte taxe colosale, pe care oamenii de rând nu şi le pot permite. Însă această imagine a şocat întreaga lume: pe un pat de spital, o femeie priveşte neputincioasă spre copilul ei, avortat forţat. Întinsă pe o folie de plastic lângă mamă, fetiţa care mai avea două luni până să fie născută la termen, a fost avortată spontan pe 3 iunie [2012]. Feng Jianmei a făcut imprudenţa de a mai rămâne însărcinată cu al doilea copil, deşi legea chineză interzice acest lucru. Autorităţile i-au cerut să plătească o amendă de peste 6.000 de dolari, sumă mult prea mare pentru posibilităţile chinezilor de rând. Pentru că femeia nu a avut de unde să strângă banii, autorităţile au obligat-o pe Jianmei să semneze un act prin care era de acord cu avortul. În momentul în care Jianmei a refuzat, autorităţile au intrat în casa femeii, au luat-o cu forţa şi au băgat-o într-o dubă. Acolo, Jianmei a fost lovită cu picioarele în burtă, apoi fătului i s-au injectat intra-uterni toxine în creier. „Am simţit cum copilul se zbate în burta mea. După două zile nu s-a mai mişcat. L-am născut mort…”, a fost declaraţia plină de durere a femeii. Guvernul chinez a declarat deja că nu va schimba legea planningului familial”.
 • S-au început demersurile de transformare a Lacului Văcărești din București în zonă protejată ecologic.

2 comments

 • Roxana Iordache

  Părinte, vă rog să-l pomeniţi pe părintele Tudor mâine, la predică. Poate Preafericitul ne cheamă pe toţi în stradă. Aşa ar trebui. Cel puţin, eu aşa cred. Dumnezeu să-l odihnească!

  • Cu siguranță, doamnă!

   Pentru că el deja se roagă pentru noi!

   Însă nu ieșitul în stradă e soluția durabilă…ci să atenuăm, prin campanii bune și de durată…valul de denigrare a preoților, a profesorilor, a medicilor…a oamenilor care educă și conduc țara asta.

   Și asta trebuie să facem noi, în online!

   Numai bine, doamnă Roxana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *