Mă rog pentru inima ta bolnavă

  • Titlul articolului reprezintă starea mea de spirit…de acum. Pentru că sunt în rugăciune…și în durere…pentru cineva iubit care are o suferință la inimă.
  • Iar despre naționalism nici vorbă la noi, nu ai să auzi nici un telectual din acesta de pe la ICR să spună ceva frumos despre România, Doina lui Eminescu este dată afară din manualele școlare, tot felul de alogeni se referă la Românica și la sentimentul de disperare al ființei românești, încît te întrebi dacă nu cumva naționalismul de la Euro nu-i mai bun decît acest complex de inferioritate care ne face să fim coada cozii în Uniunea Europeană”.
  • Hai să ne uităm olecuţă la conducerea apolitică a ICR. Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăieş, Daniel Funeriu, Sorin Ioniţă, Paul Cornea, Valeriu Stoica, Gabriel Liiceanu, mai vreţi? Cum au fost ei numiţi? Pe criterii de gaşcă şi de apartenenţă la cultura portocalie a urii. Care au fost manifestările lor publice? Daţi un search pe google, dacă v-a lăsat memoria. Tuturor celor care pişă preventiv ochii că rămâne ţărişoara fără geniul creator Patapievici le dau o veste. În România s-a schimbat puterea executivă. În ţările cu apă caldă curentă la robinet, instituţiile finanţate de guvern se subordonează guvernului”.
  • Ioana Popescu pune parmezan peste paste, pune cimbru la fasole, consideră vinul  aroma fripturii, ține calamarul în lapte bătut, marinează carnea în condimente vreo două ore, pune oțet, înainte de zer, în brânza făcută în casă, pune vin alb la ficăței, pune unt mai mult la aluatul de fursecuri, recomandă antreul din brânză franțuzească, morcovi și struguri, nu pune ulei de măsline la clătite, unge plăcinta cu  unt și gălbenuș de ou. Mulțumim frumos pentru experiența culinară!
  • Criza PDL incepe, mai mult sau mai putin, de la formarea PDL. Am spus PDL, nu PD. Aceasta criza nu este una de scaune, ci una mult mai profunda, care tine de relationarea cu electoratul si de resorturile prin care o uniune de indivizi poate fi denumita partid. PDL cauta la acest moment solutii miraculoase de salvare, nu de castigare a alegerilor parlamentare, ci de supravietuire”.
  • Este regretabil faptul că tocmai în Biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi Bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate”.
  • DUREREA ŞI DOLIUL BISERICII – Preot ucis în locaşul de cult
  • Blogul Andrei Rotaru. Poetă. Născută în 5 ianuarie 1980.
  • Azi dimineata, la ora 7, birourile de vot din Grecia s-au deschis, in asteptarea celor 9, 9 milioane de greci care trebuie sa ia o hotarare cruciala pentru viitorul tarii. Conform sondajelor de opinie, lupta pentru guvernare se dă între Noua Democratie – partid de dreapta, si stanga radicala Syriza, care se opune masurilor de austeritate. Liderul formatiunii Syriza, Alexis Tsipras afirma ca vrea sa scoata Grecia de sub influenta UE, FMI si BCE, starnind panica printre liderii Europei”.
  • Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost depus astăzi la Biserica „Sf Ioan Botezătorul”, aflată în Piaţa Unirii din Focşani, unde părintele ucis de o mână criminală a slujit până ieri. Biserica a fost neîncăpătoare pentru populaţia venită în număr mare să-şi ia rămas bun de la duhovnicul lor. Preoţii din Focşani au oficiat o slujbă de pomenire a celui dispărut, la căpătâiul părintelui aflându-se îndurerata sa familie. Nu a lipsit de la slujbă nici liderul de sindicat Vasile Marica, ginerele preotului Tudor Marin”.

  • Ucigașul Părintelui Tudor Marin „se numeşte Florentin Puşcoiu, are 30 de ani, este din Focşani, anchetatorii declarând că motivaţia crimei este una de natură religioasă. Ucigaşul este de religie creştin ortodox”.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *