Viața e un bagaj în mișcare

 • Nicio companie din TOP 10 retaileri prezenţi în ţară nu vinde fructe sau legume româneşti, care provin din agricultură ecologică, este rezultatul unui raport făcut public de către WWF- România”.
 • Social-democraţii au câştigat 20 de municipii reşedinţă de judeţ, liberarii 12, iar democrat-liberalii opt. Rezultatele finale ale alegerilor locale arată că noilor edili PSD li s-au încredinţat bugete locale în valoare de peste 1,2 miliarde de euro, în timp ce proaspăt aleşii primari PNL şi-au adjudecat bugete locale cu o valoare totală de 755,1 milioane de euro. Pe de altă parte, „marele înfrânt” al scrutinului de la sfârşitul săptămânii trecute, Partidul Democrat Liberal, a reuşit să câştige municipiul căruia i-a fost alocat anual cel mai mare buget, Cluj-Napoca. PDL şi-a adjudecat alte şapte primării din oraşele reşedinţă de judeţ, a căror bugete însumează circa 635,1 milioane de euro”.
 • Dragul meu, frumuseţea unui interviu, zic eu, este momentul. Dacă ai de gând să mă pui să-ţi vorbesc despre viaţa mea şi despre formulele mele tehnice – pot s-o fac. Dar atunci, de ce e nevoie să discutăm? Am scris şi eu câte ceva, am cinstea să fiu trecut şi în nişte enciclopedii… Datele există deci; le pui dumneata, cum se obişnuieşte, o înfloritură şi gata! Pe când aşa, în timpul unei discuţii, în care nu ştii ce-ţi aduce minutul următor, mai poate apărea şi o idee inedită”.
 • Zona Arctică conține cea mai mare rezervă încă neatinsă de hidrocarburi din lume. Un studiu al Agenției Internaționale a Energiei arată că rezervele nedescoperite din Cercul Arctic ar putea ajunge chiar la 2.500 de miliarde de metri cubi de gaze naturale și 150 de miliarde de petrol. Însă cele mai atractive pentru China sunt de fapt metalele rare”.
 • Eu, în calitate de preşedinte al senatului PNL, consider că [declarația lui Radu Câmpeanu] este o denaturare grosolană, mai ales că nu este cazul să-l aducem în discuţie pe Crin Antonescu pentru că, prin politica pe care a dus-o în fruntea partidului, a reuşit să aducă PNL la un nivel nemaiîntâlnit până acum şi este marele lui merit. Am ajuns de la cinci Consilii Judeţene la treisprezece, iar procentul primarilor din această ţară a trecut de 25%. Sunt o serie de evenimente pozitive în favoarea lui Crin Antonescu şi dovezi absolut concrete, nu speculaţii. Crin, de altfel, este un om deosebit de echilibrat şi care are talia unui om de stat, aşa cum l-am văzut manifestându-se în tot soiul de discursuri absolut remarcabile”.
 • Ca profesor de drept, am participat la foarte multe astfel de eforturi academice ale unor doctoranzi de perspectiva, iar Victor Ponta a fost unul dintre ei, in acelasi grup cu Bogdan Aurescu si Cristian Jura. Din comisia respectiva, daca mai tin bine minte, faceau parte profesori reputati, precum profesorul Raluca Besteliu, profesorul Augustin Fuerea, profesorul Viorel Ciobanu, decanul facultatii, sau profesorul Mitrache, specialist in drept penal. Cu totii au facut referate de sustinere pentru acordarea titlului de doctor, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Mai mult, unul dintre profesorii despre care se spune ca ar fi reprezentat o sursa de inspiratie (Ion Diaconu) a scris prefata cartii lui Victor Ponta, publicata ulterior sustinerii tezei”.
 • Justiţia organului central al (regimu)lui Băsescu a decis că Mircea Diaconu e incompatibil. Bravo, au înfrânt! Nu mai rămâne decât să-l şi aresteze, în celelalte autosesizări ale DNA. Mai ales că va trebui să demisioneze şi din demnitatea de senator, la care nu mai are dreptul trei ani. Deci, nu mai poate candida la alegerile generale. O ruşine pentru justiţia română, condamnarea unui om integru. Unul dintre cei mai verticali oameni, nu doar politici, din România”.
 • „”Dacă este vorba să se găsească plagiate, păi să plonjăm puţin în lucrările foştilor miniştri şi, dacă vreţi, în lucrările altor prim-miniştri, să vedeţi acolo ce iese. Dar din păcate acum presa este concentrată pe o acuzaţie care nu are niciun fundament„, a spus Marga, care a fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj”.
 • Camera Deputaţilor a respins, luni, în calitate de for decizional, ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Emil Boc prin care se înfiinţau la nivelul Institutului Cultural Român două funcţii de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat”.
 • Uitaţi-vă-n CV-urile miniştrilor ultimelor guverne. Dacă i-ai crede, ţi-ai închipui că Palatul Victoria e reprezentanţa din România a Harvardului, corcită la o cumetrie cu premianţii de la Yale. Generalul Oprea ştie vreo 84 de cuvinte la un loc şi e de ani de zile conducător de doctorate. Ridzi şi Boghicevici au masterate de nu le ştiu număra. Eba l-a luat pe-al ei chiar cu 10; de la stâlpul societăţii civile Pârvulescu. Gângavă ca un fotbalist de liga a treia din Tecuci,  Kovesi a copiat până şi concluziile personale ale altuia în lucrarea-i de doctorat, s-a ajutat şi cu nişte site-uri de referate şi-o apără la onoare CSM. Plus profesorul şi avocatul Neagu, care are un lot mare de clienţi la bulău sau în drum spre el. Udrea e şi ea doctor în ştiinţe, deşi înfăţişarea-i trădează mai degrabă afilierea la categoria socio-profesională a asistentelor medicale sexy din filmele care nu iau niciodată Palme d’Or. Igaş a învins liceul la 24 de ani şi, în următorii câţiva, a ras vreo trei făcultăţi pe stomacul gol”.
 • Tocmai spusesem ieriintelectualii vor deveni în masă ținta ironiilor și a batjocurii din partea oamenilor mai neșcoliți, numai din cauza unora. Iată că și din cauza unor matrapazlâcuri și afaceri cu doctorate, vom ajunge în situația în care oameni cu adevărat onorabili și dedicați studiului să fie depreciați pe nedrept.
 • Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, în debutul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN), la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca Traian Băsescu să plece de la putere cât mai rapid ca să se termine cu sistemul său securist. „Eu ştiam că să fiu prim-ministru cu Băsescu preşedinte o să fie un joc de-a şoarecele şi pisica: eu o să mă ocup de investiţii în România şi de joburi, dumneavostră o să vă ocupaţi de votat legi în Parlament şi el o să se ocupe să ne facă dosare. Dar nu e o surpriză, cu asta se ocupă, aşa a stat la putere şi aşa va face până va pleca de la putere, lucru pe care, evident, îl doresc să se întâmple cât mai rapid, ca să mai terminăm cu dosarele, mizeriile şi cu acuzaţiile şi cu sistemul securist al lui Băsescu”, a spus Ponta, în faţa conducerii centrale a PSD”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *