Fermecătoarele nesimțiri

 • Nesimțirea e un damf de prostie râncedă. Dacă nu ai văzut cadavre în descompunere…nu poți să înțelegi de ce nesimțirea e infecție…Și când o astfel de infecție e parfumată lingvistic…înțelegi de ce nesimțirea e „plină de farmec”.
 • Cel mai scârbos plagiat nu e copy pasteul…ci furarea ideilor, a concepției de lucru, mimarea cea mai penibilă a harului de a scrie.
 • Eu am glumit în ultimul timp pe seama lui Mihail Neamțu…însă cred că are parte de o ratare fulminantă. Intrarea lui în politică e semnul clar că nu mai are ce să scrie…Că și-a dat seama că e un penibil în zona muncii de cercetare. Până la urmă e dreptul lui să ajungă…un Dan Diaconescu puțin mai „spălat”.
 • Claudiu Bălan, dacă ai început să îi acreditezi drept surse înțelepte pe anonimii extremiști de la „război întru cuvânt”, cărora le e teamă cu propriul lor CV la vedere…și sunt „foarte sfinți” în absența identității personale asumate și a creației…înseamnă că nu îți dai seama că…ai devenit unul dintre ei. Oare cu ce te-au fermecat: cu sublinierile în culori? Cu pasajele în neștire din cărți…la a căror traducere nu au asudat deloc? Cu filele audio de la pangar? A acredita astfel de șarlatani înseamnă a-ți bate joc de onlineul muncit, asumat, trudit. Motiv pentru care te rog să publicitezi de aici încolo predicile săptămânale scrise de anonimii mai sus citați. Vor fi „memorabile”!
 • Un oarecare sentiment de bucurie amară trebuie să ne cuprindă atunci când timp de 20 de ani în România numai câinii din curtea Spiru Haret nu au luat doctorat dar de-abia acum, în campania electorală de vară, începem să recunoaştem plagiatele. Condamnarea lui Adrian Năstase vine tot la fel de trist, ca un rafinament al justiției române corupte care în toți aceşti ani a trecut neobservate sute de trofee ale calității. Inventată de greci, democrația e acum rafinată de un vânt de procese şi atacuri politice între oligarhii securişti din Europa de Est. Dacă Iulia Timoşenko e acum în închisoare pentru corupție într-un contract de gaze cu Rusia, lui Videanu i se pregătea un proces pentru export de energie la prețuri sub piață. Ascuțirea conflictului politic între taberele de foşti nomenclaturişti ne va aduce zeci de noi cazuri de plagiat. De la recenta descoperire uluitoare că Elena Udrea a plagiat un articol până la analiza pas cu pas a tuturor diplomelor de la SNSPA, Colegiul de Apărare, Româno-Americană, Spiru Haret, etc, etica şi dreptatea vor învinge ca armă rafinată a luptei politice”.
 • Este un lucru extrem de periculos ca acest război politic, care de fapt e un război pentru putere şi doar în mică măsură ideologic, să fie proiectat asupra societăţii, iar societatea să se lase angajată în el fără să se întrebe dacă e sau nu războiul ei, dacă interesele ei sînt reprezentate în acest război între partide. Avem lucruri mai importante de aşteptat de la partide, şi singurul mod în care le putem face să ni le ofere e să potenţăm democraţia”.
 • Mereu m-a revoltat nedreptatea. Mereu i-am apărat pe cei nedreptăţiţi – chiar dacă unii numai amici nu îmi erau. E o nedreptate sinistră ce i se întâmplă lui Adrian Năstase. Sinistră!”.
 • Expoziția picturală Între tradiţionalism şi avangardă.
 • N-am nici o apăsare s-o scriu: e o condamnare politică, la capătul unui proces penal desfăşurat ca un maraton judiciar sinistru”.
 • Ziua de joi, 21 iunie [2012], este cea mai lungă din 2012, la această dată având loc solstiţiul de vară în emisfera nordică. Este momentul care marchează începutul verii astronomice, la această dată fiind cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte a anului”.

6 comentarii la „Fermecătoarele nesimțiri”

 1. am un gust amar, cei de pe saccsiv il jigneau pe parintele de la pelerinul ortodox care face treaba buna, sfintia voastra spuneti ce nu trebuie despre cei de la razboi intru cuvant care isi fac traba lor, destul de bine…o sa beau o limonada sa-mi taie greata

 2. am doua facultati si un master, si da fac o treaba buna chiar daca sfintia voastra o faceti poate mai buna.

 3. imi pare rau parinte, dar pentru un calugar e mai bine sa fiu necunoscut, chiar si de sfintia ta, care bravezi. iertati-ma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.