Demnitatea de a te fi cunoscut

  • Se uită mirat şi ripostează. „Nu-i nevoie, Victor, chiar nu-i nevoie. Încă nu m-am sclerozat. Dana, hai să ţi-l prezint pe Victor Ciutacu”. Schimbăm două-trei amabilităţi, de ochii lumii. Amândoi am prefera să fim altundeva, e evident”.
  • Adrian Năstase s-a transformat în victimă, după tentativa nereușită de sinucidere. Pentru poporul român, rezultă că dl. Băsescu n-a vrut doar să-l bage la pârnaie pe Năstase, ci a vrut să-l și împuște. Din acest punct de vedere, dl. Băsescu pierde și puțina popularitate pe care o mai avea și trezește în rândul poporului o neostoită sete de răzbunare. Atunci va vedea toată lumea unde s-a oprit glonțul tras de Năstase”.
  • Ma indoiesc ca Adrian Nastase isi planifica fuga din tara la acea ora tarzie! Ma indoiesc ca la acea ora Adrian Nastase devenise pericol public si trebuia ridicat cu catuse la maini! Poate ca omul Adrian Nastase vroia sa aiba putin timp cu familia lui, cu fiul cel mic, Mihnea, a carui zi de nastere este astazi, de exemplu!”.
  • De aproape opt ani de zile, monopolizata in interes personal de catre presedintele Basescu, politica externa a Romaniei a ajuns o zona calamitata. Motivatia acestui esec este faptul ca insasi sursele de inspiratie a acestei politici – strategiile unilateraliste si antieuropene ale fostei administratii americane George Bush jr. in regiunea Marii Negre – au cunoscut o infrangere usturatoare. La vremea respectiva, Basescu a plagiat fara scrupule litera si spiritul unor texte politice de la Washingtonul oficial, dar si comportamentul arogant, agresiv al neoconservatorilor fata de Europa toata, de la Atlantic la Urali. Asa dupa cum, in urma cu 6-7 ani, minti lucide afirmau ca Irakul a fost Stalingradul lui Bush, astazi se poate spune ca Marea Neagra a fost Stalingradul lui Basescu”.
  • Mi-au făcut rău imaginile cu Adrian Năstase pe targă, uitîndu-se absent în sus. O privire de om neajutorat, resemnat că a ajuns pe mîinile altora. Dar mi-au făcut mult mai rău murdăriile pe care le-am citit pe net despre încercarea lui de a se sinucide. Sîntem atît de mici sufleteşte, încît să ne extaziem de necazul cumplit al altuia? Să amesteci pedeapsa pe care a primit-o Năstase cu gestul său disperat de după aceea mi se pare odios. Să rîzi de el fiindcă nu i-a reuşit sinuciderea şi să-l sfătuieşti să mai încerce pînă izbîndeşte e de-a dreptul monstruos”.
  • Mâine, vineri 22 iunie [2012], familia Năstase va susţine o declaraţie publică în legătură cu evenimentele care au avut loc. În cadrul acesteia, familia va da publicităţii o scrisoare adresată presei precum şi două scrisori personale lăsate de Adrian Năstase”.
  • Toată această ofensivă – ţinta Năstase e doar un exemplu, unul singur – are însă darul de a atrage atenţia asupra resurselor (in)umane şi financiare pe care haita alungată de la stână încă le are şi pe care le pune la bătaie, sperând să se întoarcă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *