Drama unei nopți de iunie

 • Surse medicale citate de Antena 3 relatează că Adrian Năstase se află internat în secţia de Terapie Intensivă [la Spitalul de Urgenţă Floreasca], sub supravegherea doctorului Şerban Brădişteanu. Ultima evaluare medicală a indicat faptul că glonţul, care a pătruns în gât prin zona cervicală, nu a rămas în gât, acesta fiind, după părerea medicilor, „un mare noroc””. În același timp, „Adrian Năstase suferă de diabet şi hipertensiune arterială”.
 • Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, după ce Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, că este „o noapte cumplită” şi că se simte „copleşit de cât de intensă e ura şi stupiditatea unora care îl urăsc” pe fostul premier. „E o noapte foarte urâtă. Din nopţile de 13-15 iunie `90 nu am mai trăit o noapte atât de cumplită. Sunt uimit, copleşit de cât de intensă poate fi ura şi stupiditatea unora care îl urăsc canibalic. (…) Sper să se restabilească, sunt alături de familia lui”, a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3”.
 • Octavian Gordon s-a pretat la un asemenea comentariu?! Unde e textul sursă? Mă refer la acest text: „Octavian Gordon (clasicist de performanţă) se întreba ieri: ”Ok. Mubarak e în comă (unii zic “moarte clinică”), Năstase — zice-se — s’a zgîriat, ăăă, pardon, împuşcat, Ponta vrea să se ducă la CE cu plagiatul în cîrcă şi la supsioare. Stau şi mă întreb: la adăpostul acestui big screen-saver, ce grozăvii se mai întîmplă în Ţară şi în lume?”. Cum de Marius Cruceru, un om atât de „sensibil” la nesimțire, îl indică „clasicist de performanță” tocmai în conexiune cu o asemenea afirmație oripilantă? A vrut să „îi facă un bine” lui Octavian citându-l?
 • Am postat asta şi pe blogul lui Adrian Năstase, amintindu-mi că USL s-a constituit din voinţa lui Crin şi Victor, din ziua în care Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului: Dragilor, vă daţi seama ce-a făcut omul ăsta? L-a iubit Dumnezeu că n-a murit şi în acelaşi timp, a reuşit să dea semnalul puternic. Că regimul Băsescu nu ne poate învinge. Împreună, suntem puternici. Vă daţi seama ce semnal a dat? Şi-a spălat toate păcatele, a fost un act de nobleţe antică. Actul lui Năstase ne obligă. Să scăpăm ţara de regimul Băsescu şi să trăim normal în ţara noastră eliberată. Mulţumesc, Adrian Năstase, pentru sacrificiu, un sacrificiu care putea fi fatal! Uneori, Dumnezeu iartă sinuciderea, eu aşa cred. Eu cred că pe Liviu Babeş l-a iertat”.
 • Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, miercuri seară [20 iunie 2012], că modul în care a fost tratat Adrian Iliescu a fost „inuman‟. Iliescu este de părere că graba de a-l ridica așa de repede a fost nejustificată și a condus la reacția dramatică a fostului prim-ministru”.
 • Google Traffic s-a lansat în România ieri, 20 iunie 2012. Informațiile sunt preluate de pe telefoanele mobile ale celor care folosesc Google Maps.
 • Peste 30% dintre studenţii români care au învăţat sau studiază în străinătate nu vor să se întoarcă acasă după terminarea studiilor sau în viitorul apropiat, iar 31% sunt nehotărâţi, arată un studiu realizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate”. Pentru că sunt avizi numai de binele lor egoist…și nu au nicio idee mai mare decât cardul propriu. De aceea nu se gândesc la România.
 • Motivele non-teoretice ale „revoltei papioanelor”: Horia Roman Patapievici: – 64.038 lei/an – salariu de la ICR (un salariu peste cel al unui ministru sau parlamentar) – 95.736 lei/an – drepturi de autor de la TVR, Evenimentul Zilei, Art, Eradio, Humanitas. / Mircea Mihăieş – 64.597 lei/an salariu de la ICR, – 58.626 lei/an salariu de la Universitatea de Vest Timişoara (instituţie de stat), – 20.164 lei/an salariu de redactor şef Revista Orizont Timişoara (de stat), – 46.135 lei/an drepturi de autor de la : Revista România Literară (de stat), Editura Polirom, Evenimentul zilei, Societatea Română de Radio (de stat), CDM Orizont”.
 • Cristian Tudor Popescu consideră că Adrian Năstase „a fugit […] din faţa actului de justiţie cu ajutorul glonţului”. Eu cred că a fost o dovadă de curaj (fie el și anti-creștin) în fața unei sentințe nedrepte. Când tot periplul judiciar a fost o farsă…e normal să te simți ridicol.  Și mă miră faptul că d-l Popescu…un om atât de profund la simțirea ridicolului…nu a sesizat faptul că glonțul lui nu a fost o lașitate…ci o sfidare a injustiției.
 • În momentele de precipitare…se observă carențele de judecată și de religiozitate ale oamenilor. Când acționezi în pripă, când te lași condus de sentimente, când nu poți să cuprinzi întregul discuției…vei spune lucruri pe care le vei regreta. Depinde însă dacă ai curajul să îți asumi erorile explicite.
 • Cameramanii și jurnaliștii postați aseară în fața casei lui Adrian Năstase și care se băteau pe imagine…ne-au vorbit, în subsidiar, despre cum un om e redus la o imagine…atunci când știrea e o aparență grafică. Contau doar pixelii de culoare (pacientul pe targă, eventual „mort”, cu sângele șiroind)…pentru a fi transmiși în direct…și nu cine este cel de pe targă. Sau despre cum se manipulează cu știri de ultim moment o lume întreagă…când camera de luat vederi e mișcată și titrată după interese meschine.
 • Corina Creţu a spus că este un gest dramatic, “făcut din demnitate faţă de umilinţele pe care Adrian Năstase le-a îndurat în ultimii şapte ani”. Europarlamentarul PSD a precizat că în ultima vreme Adrian Năstase avea o stare psihică foarte proastă: “Tot timpul a avut o stare proastă. Eu l-am rugat în câteva rânduri în ultima jumătate de an să onoreze câteva invitaţii în străinătate şi tot timpul îmi spunea că nu poate pleca pentru că este chemat săptămânal sau zilnic la Parchet”.  ”A fost o bătălie pe care a încercat să o ducă cu nişte judecători porniţi clar împotriva lui”, a precizat Corina Creţu, adăugând că, în opinia sa, Adrian Năstase “a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România”. “A avut realizări pe care domnul Băsescu nu le-a putut suporta”, a punctat Corina Creţu.  Liderul PSD a spus că a fost evident că Năstase a fost hărţuit”.
 • Lista „coloneilor” politici.
 • Mi-am pus pasaje mari din trecutul meu pe Internet, pe site, pe blog şi, mai nou, pe pagina de Facebook. Astfel, lumea a avut ocazia să afle că nu îmi plac doar tablourile, ci am o pasiune pentru apicultură, că mi-am petrecut bună parte a copilăriei în vie, la cules de struguri, că nu mă dau în lături de la muncile gospodăreşti atunci când sunt la Cornu, că, în fine, încerc pe cât se poate de mult să am o viaţă normală, în cadrul căreia să mă gândesc cu încredere şi speranţă la ziua de mâine şi să nu regret niciodată ziua de ieri. Mi-ar face mare plăcere să cred că nu împlinesc, neapărat, aceşti 62 de ani, ci că ei au darul de a mă împlini pe mine, în sensul în care, fiecare inel care se adaugă la trunchiul vârstei vine şi cu un plus de verticalitate, înţelepciune şi bună percepţie a mediului din jur”.
 • Cred că bună parte din „moştenirea” pe care o las generaţiilor următoare este reprezentată de gândurile pe care le public în acest moment pe blogul personal. O platformă pe care, nu de puţine ori, am considerat-o un soi de memorie externă a mea, locul unde subiectele zilei, dar şi cele trecute, peste care s-a aşternut o formă de negură de peste ani, au fost supuse analizei şi dezbaterii. Tocmai de aceea, mi-ar plăcea ca generaţiile viitoare să ştie că mi-a plăcut să scriu. La fel de mult, însă, mi-ar face o mare plăcere să ştiu, de la cei care ne urmează, că le place să citească, că peste 100 de ani nu vom trece la o cultură auditivă, că vom rezerva un rol la fel de important cititului. În rest, sper ca anii următori să reprezinte filtrul tuturor informaţiilor aruncate gratuit în spaţiul public, o perioadă în care să se facă diferenţierea mai clară între adevăr şi neghina falsităţii, în care fiecare dintre noi să ne împăcăm cu propria istorie, aşa cum a fost ea în realitate”.
 • După ce organele s-au deplasat la locuinţa lui Adrian Năstase pentru a pune în aplicare sentinţa de încarcerare şi după ce fostul prim-ministru s-a împuşcat, Năstase a aşteptat sosirea Salvării cu cătuşele la mâini (???!!!!)”. I le-au pus „la normă”, adică…
 • Mie nu mi se pare ca tentativa de sinucidere a fost gestul unui labil psihic ci, dimpotrivă, un gest de demnitate. Pentru Adrian Năstase, intrarea in inchisoare ar fi insemnat un sir intreg de umilinte, si el n-ar fi putut sa trăiască in acest fel”.
 • Ar fi cazul să posteze cineva pe Youtube şi toţi să preluăm, să umplem netul, cu clipul în care Băsescu, de la Cotroceni, la o întâlnire cu PSD, îl ameninţă pe Geoană, pe atunci, preşedinte al PSD, că SCOATE DOSARELE penale ale lui Năstase. Adică, preşedintele ţării are acces la dosare penale şi şantajează cu ele. Uneori, pe faţă. Cum a fost şi la adresa lui Ponta, fâsul cu Turceni şi Rovinari. Deci, să trimitem şi la toate cancelariile, şi la toate marile publicaţii şi agenţii internaţionale, clipul şi traducerea vorbelor de şantaj totalitar proferat de Băsescu. Cu atât mai mult cu cât impactul actului-semnal de aseară al lui Adrian Năstase asupra presei internaţionale e puternic. Băsescu a recunoscut că deţinea dosarele penale cu Năstase încă din momentul în care ele se alcătuiau şi că ele au fost instrumentate sub coordonarea lui”.
 • „“Am obţinut autorizaţie de protest la Cotroceni pentru o perioadă de două săptămâni. Vom merge grupul care protestează în fiecare seară la Universitate, 50-60 de oameni, dar mă aştept să ni se alăture şi alţii, mai ales având în vedere situaţia. Mergem să protestăm împotriva caractiţei lui Băsescu. Este incredibil unde s-a ajuns. Cu aceşti colonei, cu Adrian Năstase, este incredibil. Abia acum începem să vedem cât de mare este caracatiţa”, a spus Cezar Avrămuţă”.
 • „„Sunt pe de o parte uluit, pe de altă parte amuzat, şi pe de altă parte întărâtat de felul în care propaganda băsistă se raportează la acest eveniment. Probabil că propaganda băsistă simte că, mediatic, Băsescu a pierdut mult prin ceea ce s-a întâmplat, faptul că Năstase a încercat să se sinucidă” a declarat realizatorul emisiunii „În Gura Presei”.
 • „„Năstase a recurs la acest gest deoarece a considerat i se face o profundă nedreptate”, a spus [Liviu] Dragnea. El a adresat membrilor PSD din toata ţara să dea dovadă de unitate. „Din punct de vedere uman, trebuie sa fim alături de Adrian Năstase, care trece prin momente cumplite și alături de familia lui. Îi asigur pe toţi membrii PSD și pe colegii din USL că lupta continuă. Îi rog să fie uniţi pentru că începând de azi lupta politică se duce în alt registru”, a conchis Dragnea”.
 • Să se tragă ura de la amănuntul că Năstase predă la facultate drept internațional, zonă în care Băsescu se dovedește tămâie? Că scrie, ca un om al cărții, cărți, un raft întreg de volume pe domenii sensibile iar Băsescu nu scrie și nu citește decât documente cu parafa secret și stilul, însușit de june, al serviciilor? Să-l urască pentru că este un respectat colecționar de artă și carte veche și nu colecționarul etichetelor de spirtoase?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *