Cea mai bulversantă e neașteptarea

 • Adelin Petrișor: „Robert Turcescu a declarat la RTV că nu știa nimic despre această avansare în grad și că va cere MApN să revoce ordinul, dacă el există. El există. Potrivit Biroului de Presă, Robert Nicolae Turcescu a fost avansat de la nimic la locotenent-colonel. „Generalul izmană” a ridicat astfel în grad nu mai puțin de 2.700 de oameni. Pe surse, am aflat că mai sunt jurnaliști (unii chiar au intrat și au comentat cazul lui Robert!!!) care au primit acest “cadou” cu trese din partea lui Oprea”.
 • Dinu C. Giurescu: „Cu 71 de ani în urmă, în zorii zilei de 22 iunie 1941, armata română intra în acţiune pe toată linia de demarcaţie fixată de Soviete, în nordul Bucovinei, de-a lungul Prutului, ca şi în Delta Dunării. Am început atunci războiul pentru a elibera Moldova dintre Prut şi Nistru şi nordul Bucovinei – inclusiv Cernăuţii – ocupate de URSS în urma ultimatumului din 26 iunie 1940”.
 • Idem: „Din perspectiva interesului naţional, armata română a purtat un singur război, din 22 iunie 1941 şi până în prima decadă a lunii mai 1945. Participarea României în al Doilea Război Mondial a avut un singur ţelreîntregirea hotarelor, odată cu păstrarea şi apărarea statului. Hotarul de Vest a fost restabilit, recunoscut prin Tratatul de Pace semnat la 10 februarie 1947 la Paris şi ratificat în acel an”.
 • Conferinţa de presă [a familiei Năstase] va avea loc la Spitalul Floreasca, la orele 17.00, [astăzi, 22 iunie 2012, când Adrian Năstase împlinește vârsta de 62 de ani]. Familia va prezenta mai multe scrisori la această conferinţă de presă”.
 • Maria Grapini: „Vreau sa spun doar ca modul de desfasurare a proceselor de ani de zile mi se pare anormal. Si nu numai pentru Adrian Nastase, sunt sute de oameni care stau de zeci de ani in procese. Nastase a fost, cred eu, actul suprem de razbunare al regimului Basescu!”.
 • Varujan Vosganian: „Permiteţi să raportez: am efectuat serviciul militar cu termen redus în perioada octombrie 1977 – iunie 1978 la UM 01256, în Caracal. Am primit, după un nou stagiu de două săptămâni, la sfârşitul studiilor universitare, în septembrie 1982, gradul de sublocotenent în rezervă”.
 • Idem: „Nu ştiu câţi generali are acum Armata Română, dar mi-e şi frică să întreb. Pot, însă, să vă dau o imagine asupra celui mai înalt grad din Armata Română, anume cel de general cu patru stele. În timpul monarhiei, am avut şase astfel de generali, înaintaţi în grad în vremea războiului sau pentru fapte din vremea aceea. În perioada comunistă am avut doar cinci, ultimul, Ion Ioniţă, ridicat în grad în 1971. După 1990 avem nu mai puţin de…55!?! Încât ai impresia că România a fost în permanenţă în război, ori că e una dintre marile puteri militare ale lumii”.
 • Roxana Iordache: „Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, azi dimineaţă, poate cea mai puternică declaraţie de presă a unui lider politic din timpul regimului Băsescu. O declaraţie de bărbat de stat, care se adresează instituţiilor statului pentru intrarea lor în normalitate, deci în legalitate funcţională. A fost un avertisment dur adresat în primul rând celor care încă se pretează să comită ilegalităţi în susţinerea (regimu)lui Băsescu agonic, din interiorul instituţiilor statului. Crin Antonescu l-a somat pe Traian Băsescu să semneze decretul de numire a lui Puiu Haşotti, în conformitate cu prerogativele constituţionale, care nu-i dau dreptul să facă solicitări – oficiale, în scris – de natură să umilească oameni şi partide, prin atitudini anticonstituţionale. Scrisoarea prezidenţială prin care i se cere lui Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că n-a plagiat dovedeşte că Băsescu se crede în continuare “liderul absolut al unei republici bananiere”.
 • Andrei Năstase: „Dat fiind numărul foarte mare de prieteni care au dorit să participe la întâlnirea de astăzi din faţa Spitalului Floreasca, fapt care ar perturba activitatea spitalului şi a zonei limitrofe, am hotărât acum să nu mai fac declaraţia publică anunţată. Am decis acest lucru şi pentru că în această dimineaţă tatăl meu mi-a interzis să dau publicităţii testamentul lui politic. Testamentul a fost scris într-un moment în care el hotărâse altceva. Miercuri, Dumnezeu a hotărât ca tata să rămână alături de noi şi ca astăzi să-i putem spune împreună ”La mulţi ani!” Vă mulţumesc, Andrei Năstase”, a transmis fiul lui Adrian Năstase redacției ziarului Jurnalul Național”.
 • Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat, potrivit ziarului Adevarul, ca fostul premier nu doreste sa ceara gratierea din partea presedintelui Traian Basescu si este pregatit sa duca lupta mai departe”.
 • Mai mult de 3.000 de limbi sunt pe cale de disparitie, iar Google incearca sa faca ceva pentru ele. Colaborand cu savanti, cercetatori si comunitati lingvistice, gigantul web a lansat ieri Proiectul Limbi pe Cale de Disparitie, sustinuta de catre o coalitie numita Alianta pentru Diversitatea Lingvistica”.
 • Ora 17. 21. Antena 3. Oameni adunați în fața Spitalului Floreasca i-au cântat La mulți ani! lui Adrian Năstase.
 • Libertatea (articol de Claudiu Pacearcă și Nicolae Oprea): „În satul Tărtăşeşti din Dâmboviţa, ca în toată ţara, ieri se vorbea doar de ceea ce a făcut Adrian Năstase. Doar că aici, la câţiva paşi de Bucureşti, lumea chiar e şocată, mai ales că mulţi dintre localnici îl ştiu de când era mic pe politicianul ce a vrut să se sinucidă! Tărtăşeşti este satul unde fostul premier al României a copilărit”.
 • Idem: „“Mâine (n.r. – azi) e ziua lui, face 62, iar eu, în octombrie, fac aceeaşi vârstă. În afară de noi doi, nu mai este nimeni născut în ’50, d-asta noi eram cei mai buni prieteni în copilărie. În vacanţe eram tot timpul împreună, îi plăcea mult să vină la noi în curte. Când tăia tata porcul, lui Adrian îi plăcea să se urce pe animal”, ne-a mai povesti “Juncu”, de această dată cu un zâmbet în colţul gurii”.
 • Idem: „“A făcut-o de frica umilinţei. S-a împuşcat pentru că nu putea să suporte să fie dus la puşcărie după ce o viaţă întreagă a mers doar cu girofarele după el. Şi să vă mai spun ceva. El a avut bani tot timpul, s-a născut bogat. Familia lui era cea mai bogată de la noi din sat. Aveau pământuri multe şi livezi. Tatăl lui, Nea Marin, care e născut aici, în Tărtăşeşti, era respectat şi iubit de lume”, ne spune Nea Nicu în timp ce caută ultima carte primită, cu autograf, de la bunul să prieten. “Îi doresc să fie tare, să nu se lase bătut. Nu mor caii când vor câinii”, îi transmite “Juncu” amicului său aflat acum în suferinţă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *