Partidul Poporului-Dan Diaconescu = Noua Republică

  • Pentru că „Noua Republică” a lui Mihail Neamțu nu e așteptată de români în mod masiv. Nu e o nevoie reală. Ci e un alt moft politic, o altă utopie de complezență, fundamentată pe interese obscure, ca și PP-DD-ul.
  • Roxana Iordache: „Actul lui Adrian Năstase e tragic şi eroic, pur şi simplu pentru că a scos atenţia publică din derizoriu, derizoriul cu care era obişnuită. Pentru că a plasat în centrul atenţiei însăşi problema majoră a României: absenţa statului de drept, precaritatea conştiinţei civice, pasivitatea în faţa injustiţiei, absenţa solidarităţii în faţa răului la care e supusă ţara, expunerea omului – cetăţean european! – la dispoziţia conducătorului discreţionar, vicierea malignă, chiar satanică, a fibrei morale naţionale. A fost dispus să plătească preţul ultim pentru asta. Ca să depună mărturie cu privire la un regim personal care exercită controlul politic asupra actului judiciar, chiar asupra justiţiei însăşi, la nivel ultim”.
  • Victor Ciutacu: „Am făcut armata înainte de facultate, nu mi-am amânat-o. 9 luni, TR, infanterie, UM 01027, Piatra Neamţ, ieşirea spre Săvineşti, gard în gard cu Avicola” […] „Astăzi, în livretul meu scrie (tot) caporal. Bizar, nimeni nu s-a gândit să mă avanseze, împotriva voinţei mele, la gradul de locotenent-colonel înainte de ziua mea. Cred că, aşa cum am fost îndemnat în scris de un cetăţeam civil avansat pe nedrept şi fără să fie anunţat că are de semnat un proces verbal, merit să-mi trag un glonţ în cap”.
  • Florian Bichir: „Aş fi un ticălos, un necinstit sufleteşte, dacă m-aş dezice de acea perioadă. Aşa am crezut şi aşa am acţionat. Am scris despre Adrian Năstase, tot ce hârtia putea suporta. Dar trebuie să fac o remarcă! Dau mărturie, cel puţin pentru mine, că cel puţin n-am făcut-o visceral, sangvin, ci doar ca o luptă politică. Mie nu mi se încleşteau dinţii sau înegrea sufletul când scriam despre Năstase. Nimic personal. De altfel am şi scris despre asta, iar fostul premier a ţinut să-mi mulţumească la o conferinţă a Fundaţiei Titulescu. Chiar şi atunci când porţi campanii de presă, onestitatea, cavalerismul trebuie să fie pe primul loc! Cine crede că jurnalistul este un biet scrib fără inimă, un revoluţionar francez, care nu clipeşte când recomandă ghilotina, se înşeală amarnic”.
  • Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în 25 iunie [2012], două monede, una din aur şi una din alamă, ambele dedicate aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a Sfîntului Voievod Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş”.
  • Salvatorul lui Adrian Năstase este Nicolae Costea, are 50 de ani şi este comisar-şef. I-a pus cătușele lui  Passaris, i-a găsit şi i-a dus pe Cămătari la puşcărie, a încătuşat sute de infractori daţi în urmărire. Şi acum i-a salvat viaţa lui Adrian Năstase. Eroul din Zambaccian recunoaşte că nu se aştepta ca fostul premier să-şi pună pistolul la cap. Dar instinctele l-au ajutat să-şi facă datoria şi să-l oprească, scrie Antena 3”.

2 comments

  • Iar ca sa adevereasca spusele doamnei Roxana Iordache, acum se zvoneste ca respectivul salvator va sa fie acuzat cum ca nu si-ar fi facut datoria! Sper sa nu fie adevarat! Este insa ingrijoratoare migratia aceasta in masa catre extreme si intr-un interval de timp foarte scurt; in centru, pe calea de mijloc (despre care toata lumea stie totul si vorbeste des), nu mai raman decat foarte putini. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *