Studii de reprezentare. Unii vor suspendare.

 • Mormântul lui Vlaicu Vodă, aflat la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, a fost deschis joi [28 iunie 2012], după aproape 700 de ani, evenimentul făcând parte dintr-un proiect iniţiat de Ministerul Culturii ce are ca scop prelevarea de ADN în vederea stabilirii originii controversate a familiei Basarabilor”.
 • Idem: „Proiectul prevede săpături la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, probabil cel mai important loc din ţară pentru epoca medievală timpurie, dar şi în alte situri istorice, precum cele de la mănăstirile de la Cozia, unde este înmormântat Mircea cel Bătrân, care a domnit în perioada 1386 – 1418, Arnota, unde se află rămăşiţele lui Matei Basarab (1632 – 1654), Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, unde a fost îngropat capul lui Mihai Viteazul (1593 – 1601) şi mănăstirea Curtea de Argeş, unde este înmormântat Radu de la Afumaţi. Beneficiarul operaţiunii este Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti”.
 • Astă seară, la RTV, „proaspătul” șef de partid Mihail Neamțu, îmbrăcat de vară, în alb, ca un alt Corneliu Vadim Tudor, ne-a anunțat că Europa „nu mai are bani” și că România trebuie să aleagă între dreapta și stânga. Cum Inițiativa, din care el va face parte (dacă se mai înființează) e „de dreapta”…rezultă că de aceea nu mai sunt bani, pentru că șmecherii de dreapta…au fugit cu banii…și „cei de stânga” au rămas cu buza umflată. Cineva însă a remarcat și faptul…că „obrăjorii” lui Mihail încep să se dezvolte…Noi îi dorim „să trăiască bine” ca și până acum…dar să ne manipuleze mai puțin!
 • Deficitul bugetar a urcat îngrijorător în luna mai, de la 0,83% din PIB pe primele patru luni, la 1,19%. Dacă tendinţa primelor cinci luni se menţine, fără măsuri de corecţie odată cu rectificarea bugetară din luna iulie, deficitul bugetar riscă să iasă din limita celor 3% din PIB, căci de respectarea ţintei convenite cu PMI, de 2,2%, nici n-ar mai putea fi vorba”.
 • Ungureanu, Traian Răzvan Ungureanu, a avertizat masele că democrația e pusă în pericol de…Parlament. Presa portocalie și apropiații lui Traian Băsescu vorbesc despre un puci parlamentar. Parcă s-ar fi dat un Ordin de zi pe Unitate, cu parola ”puci”. Ce spune dicționarul că ar fi puciul? ”Încercare a unui grup politic militar de a răsturna prin violență un regim politic, o ordine statală/lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști nesusținuți de mase”. Ca în vremea propagandei ceaușiste, lucrurile stau exact pe dos. Conform definiției, nu Parlamentul dă puciuri, ci grupările militare: generali, colonei, oameni din serviciile secrete! Adică structurile pe care se bazează liderul autoritar de la Cotroceni. Cel lipsit de suportul popular nu e USL, ci Băsescu”.
 • Idem: „În 2007, când Traian Băsescu era popular, electoratul a decis că 1 este mai bun decât 322. Doi ani mai târziu, s-a ajuns ca deciziile să le ia un singur om.  Însă, nu cred că TRU a uitat ce s-a întâmplat în 1989. În țările estice, regimurile dictatoriale au cedat puterea unul câte unul, fără victime. Doar în România au murit oameni. Care era diferența? În celelalte state comuniste conduceau grupuri de lideri, decidea câte un Comitet Central sau un Birou, alcătuit din zeci de oameni. Șeful suprem depindea, totuși, de votul unor structuri interne de partid. Violența a apărut acolo unde decidea un singur om, care își plasase în forurile de decizie colectivă servitori fără coloană vertebrală! Cât de rău ar fi Parlamentul, dictatura a trei sute de oameni e mai blândă decât a unuia singur”.
 • Iar imaginea de ieri, spusă de doamna doctor…care a slăbit, la Antena 3…a fost aceea cu pacientul țigan, aflat după gratii…care a venit cu ochiul în mână…la medic.
 • „Tatăl meu, în timp de 7 ani, a fost arestat de 42 de ori. El era președintele unei bănci populare pe vreo patru comune și biata mamă, când se apropiau alegerile îi pregătea bagajul, căci știa că vine plutonierul major Dincă – șeful postului de jandarmi din Lădești -, să-l aresteze”, cf.  Justinian [Marina], Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Amintiri, ed., studiu introd. și note de Prof. Dr. Remus Rus și Drd. Dorin-Demostene Iancu, Ed. Enciclopedică, București, 2011, p. 26.
 • După tonul grav al lui Băsescu, politician mare, cu nas fin, iubitor al democraţiei, se pare că trăim o nouă lovitură de stat şi nu ne prindem. Organizatorul ei pare a fi Ponta, în complicitate evidentă cu Antonescu şi Voiculescu. Conform unor generali patrioţi şi vigilenţi din serviciile de informaţii, ale căror nume nu le vom scrie în acest colţişor de pagină, coordonatorul tentativei de puci e Manneken Piss”.
 • Ce trăia Aldous Huxley când se droga.
 • Iar Andreea Pora, tot la RTV, s-a supărat că lumea din platou îl ascultă „ca pe un guru” pe Cristian Tudor Popescu și pe ea nu o ascultă. Avea o față „serioasă”, vorbea apăsat…și fără „euforia” de altădată. Habar nu am de ce i s-a tăiat…„entuziasmul”.
 • Marius Cruceru recunoaște faptul că prozelitismul este o tactică baptistă lipsită de coloană vertebrală…și îi mulțumim pentru asta. E un pas spre adevăr! Însă diferența dintre prozelitism și evanghelizare e următoarea: orice cult din România și din lume, în afară de Biserica Ortodoxă, face prozelitism…și singura evanghelizare reală, deopotrivă sacramentală și catehetică, o face Biserica Ortodoxă. De ce? Pentru că e singura cu mandat de la Hristos, de 2.000 de ani, adică Biserica Lui și singura care, prin evanghelizarea ei…dovedește că naște Sfinți. Pentru că e Biserica Apostolilor, a Sinoadelor Ecumenice, a celor care au rămas fideli Ortodoxiei după căderea romano-catolicismului de la Biserică…și oferă același cadru al mântuirii în mod neîntrerupt. Tocmai de aceea orice convertire la Ortodoxie și intrare în Biserică e un moment de bucurie ecumenică…și orice cădere din credință e o dramă ecumenică.
 • A se nota: Marius Mistrețu este membru al „Noii Republici”.
 • Astăzi s-au împlinit 72 de ani de la anexarea Basarabiei la URSS.
 • Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt consideraţi ocrotitori ai celor privaţi de libertate din România. […] În 1993 şi 1997, între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei s-au semnat nişte protocoale privind desfăşurarea asistenţei religioase în sistemul penitenciar românesc. Potrivit acestor protocoale, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost consideraţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”.
 • Florin Constantiniu despre pierderea Basarabiei. „Anexarea de către Uniunea Sovietică a Basarabiei şi nordu­lui Bu­co­vinei, la 28 iunie 1940, a fost consecinţa directă a Pac­­tului Molotov-Ribbentrop şi a izolării politice şi militare din acea perioadă a Ro­mâ­niei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *