De ofuscare în vara mare

 • Rezultatele evaluării naționale din iunie 2012. Pe județe.
 • Constantin Voiniciuc din Botoșani, încă elev, are 18 ani, a inventat mâna bionică. „Cea mai grea a fost partea mecanica, pentru ca trebuia sa am niste articulatii perfecte. Chiar daca sunt din metal, ele sunt foarte flexibile. Poate fi folosita in medii inaccesibile omului: chimice, cu virusi, pentru dezamorsarea bombelor, chiar si pentru cei invalizi. Chiar si pentru chirurgi”.
 • Trinitas TV a făcut o emisiune comemorativă la 25 de ani de la demolarea Bisericii Sfânta Parascheva din București.
 • Ultima Liturghie a avut loc a doua zi, duminica, 14 iunie [1987]. Ultima vecernie luni, 15 iunie. Securistii au venit chiar in acea seara, in timpul slujbei, s-au urcat in altar si le-au dat oamenilor vestea ca biserica lor va fi demolata. Atunci s-a intamplat un lucru uluitor: lumea n-a vrut sa mai iasa! Un grup de studenti a inceput sa strige: „Aici ramanem! Omorati-ne si pe noi cu buldozerele voastre!”. Pana la urma, i-au scos pe toti. Cu gaze lacrimogene. Pe unii i-au dus direct la Securitate. Marti, 16 iunie: incepand de dimineata, se darama casa parohiala. Miercuri si joi, biserica. Vineri, 19 iunie [1987], Sfanta Vineri dispare de pe fata pamantului”.
 • Temelia Catedralei Mântuirii Neamului a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Radierul general casetat a fost finalizat, după mai bine de un an de lucru, iar la 28 iunie 2012 a fost sfinţit de Patriarhul României în prezenţa a numeroase oficialităţi şi a muncitorilor care se ostenesc pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului”.
 • Sfinţirea radierului Catedralei Mântuirii Neamului
 • Sf. Ap. Petru şi Pavel
 • Printre două subiecte de presă îndestulătoare pentru foamea neostoită de scandal a publicului, printre săbiile bătăliei pentru Bruxelles şi arestarea noaptea (dreptul roman interzicea acte de justiţie pe întuneric) a fostului premier, scapă un subiect. E mic? Nu, e mai mare decât toate subiectele lumii. Strivitor ca un munte, nemilos ca o ghilotină, urât ca răpciuga. Unde s-au dus banii ţării? Cine şi cum a păpat zeci de miliarde de euro? Vreau să ştiu, ţipă alegătorul onest Gică, Costică, eu, tu. Guvernul Ponta, târât în războaie de tot soiul, cele mai multe vizibil parşive, nu mai are timp să răspundă ce-a descoperit, dacă a descoperit ceva. Cum e cu auditul pe ministere? Sunteţi ocupaţi cu alte treburi? Opriţi-vă şi spuneţi-ne cine a furat, pentru că au fost furate vagoane de bani”.
 • Idem: „Vreau răspuns pentru cheltuielile nesimţite din campania lui Băsescu. Vreau răspuns şi vreau măsuri. Nu mă mai interesează lupta pentru Bruxelles. Cea mai nenorocită întrebare care ne roade ca un cancer este: cine ne-a furat? Zilnic ofiţerii acoperiţi sau descoperiţi vă vor distrage atenţia. Săptămânal, Băsescu, mai marele acoperiţilor descoperiţi, vă va îmbrânci pe alte pârtii. Gata. Terminaţi, dacă l-aţi început, acel audit”.
 • Idem: „Ministrul transporturilor şi adjuncţii lui să nu mai iasă cu glumiţe le televizor, ci să spună cine s-a hrănit cu şoselele României. Ce coropişniţe de asfalt le-au ros. Iar dacă nu vor să răspundă, puneţi alţii în locul lor fiindcă pot fi proşti sau deja în cârdăşie cu hoţii. Şmecheraşii au tot râs de noi. De la hăhăitul cel mai de sus până la rânjetul din cătune”.
 • Le dau ieftin! O lingură mică 2 lei, o lingură mijlocie 3 lei şi o lingură mare 5 lei! O mătură de paie 7 lei! Necazul e că nu are lumea bani să cumpere! Înainte avea lumea bani mulţi şi nu plecam niciodată cu marfă acasă! Nu mai are lumea bani!”.
 • Lumina electrică se va scumpi cu 5% de la 1 iulie 2012. Ultima scumpire la energie s-a făcut pe 1 ianuarie 2010.
 • Ziua de 29 iunie a fost desemnată drept Ziua Dunării din iniţiativa Comisiei pentru Protecţia Fluviului Dunărea. […] Dunărea este al II-lea fluviu ca lungime din Europa având 2.860 km din Munții Pădurea Neagră (Germania) și până în Delta Dunării, asigurând legătura între zeci de milioane de locuitori din Germania, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Dintre țările dunărene, România deține cea mai mare suprafață – 30% din Bazinul Dunării, sectorul cel mai lung al fluviului Dunărea – 1075 de kilometri și Delta Dunării – a II-a mare zonă umedă din Europa. România este cuprinsă în proporție de 98% în Bazinul Hidrografic al fluviului Dunărea”.
 • Fotografii de la petrecerea a 7 ani de Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.