Nu zâmbiți printre mitraliere!

 • Andrei Năstase nu-şi face iluzii. A spus că pe termen scurt nu se aşteaptă la nimic bun pentru tatăl lui. Dar că Adrian Năstase e pregătit psihic pentru o luptă pe termen lung, deşi starea lui de sănătate nu-i deloc bună”.
 • Celibatarul nostru se scarpină în cap și-l întreabă pe vânzător: “Dar ce știe să facă acest papagal de costă o sută de mii de dolari?”. “Nimic. Absolut nimic, dar e șeful celorlalți papagali care au masterate în software – de la Yale și doctorate în Științe Juridice – de la Harvard””.
 • Am inceput din ce in ce mai des [ca atunci] cand vad o fotografie, sa ma gandesc la ce se afla dincolo de marginile ei. Care sunt imprejurimile, contextul, ce se intampla dincolo de incadrarea asta care naste iluzii si hraneste fantezii”.
 • Saccsiv era Vasile. Unul dintre extremiştii noştri din online. Și „fratele Vasile a fost arestat [din nou] pentru niste dosare mai vechi, tot din timpul arestului despre care vorbeste in cartea sa, Evadarea din inchisoarea ingerilor cazuti – Spovedania unui interlop”. La care articol de pe Apologeticum (alt extremist ortodox), comentatorul „Rabi Akiba” a zis: „Domnule, cine i-a citit cartea știe că omul nu și-a ascuns episoadele penale ale vieții. A urmat o convertire. Blogul Saccsiv e un aspect al întoarcerii la Hristos. Până nu cade și APOLOGETICUM, care e de aceeași factură cu SACCSIV, nu putem să presupunem că e vorba de o lovitură a sistemului. Dacă pică și blogul de față, deja se-ngroașă treaba. Oricum comentatorii vor migra aici”.
 • De ce nu migrează ei însă…la liniște? Adică la studiu + rugăciune + echidistanță? De ce caută nod în papură la alții…dacă nu se consideră „mai breji”?
 • Cel mai mare plagiat al lui [Gabriel] Liiceanu pare a fi capitol[ul] imens din teza lui de doctorat despre Tragic. Capitolul se numeste Schita pentru o Hermeneutica a “nostos”-ului, capitol pe care Liiceanu nu l-a mai introdus in editia a doua a Tragicului”.
 • Cei mai bogaţi oameni din ţările Orientului Mijlociu vin în această perioadă la Londra, pentru a se distra şi pentru a cheltui mici averi în magazinele de lux, înainte de începerea Ramadanului, luna de post a musulmanilor, scrie Daily Mail. Turiştii musulmani îşi aduc maşinile de lux cu avionul, se cazează la cele mai scumpe hoteluri, vor numai colecţii noi de haine şi accesorii, precum şi produse în ediţie limitată, iar unii dintre ei caută şi proprietăţi în cartierele exclusiviste ale capitalei britanice”.
 • Idem: „dacă un britanic cheltuie, în medie, 120 de lire când merge la cumpărături prin magazinele de firmă, iar un american, 550 de lire, un turist din Arabia Saudită lasă la casă, în medie, 1.900 de lire sterline per ieşire. La mare căutare în această perioadă sunt şi companiile care oferă şoferi, bucătari particulari sau bodyguarzi”.
 • Idem: „„Febra Ramadanului este un fenomen uriaş, care ne aduce milioane”, a declarat Jace Tyrell, de la New West End Company, firma de management a retailerilor din unul dintre districtele de shopping ale Londrei. „Anul trecut, vizitatorii din Orientul Mijlociu au cheltuit 120 de milioane de lire înainte de Ramadan. Suma creşte anual. Anul acesta, ne aşteptăm să fie mai mare cu 10%”, a adăugat Tyrell, potrivit jurnaliştilor britanici. Ramadanul începe în 20 iulie”.
 • Imagini de la marșul „diversității” de sâmbătă, 30 iunie 2012.
 • Niciodată nu am avut cursuri de plagiat. Nu sunt nici doctor, nici dottore. În 1995, am absolvit cursurile avansate la Institutului de Tehnologie Marină ca bursier al statului norvegian. Eu am atins vârful profesional al carierei pe ce am ştiut să fac. Am fost ofiţer pe diverse trepte. Am făcut serviciu pe cele mai mari şi riscante nave ale ţării”. Poate că unii știu și vor mai mult…și trebuie să îi încurajăm să facă ceea ce vor și pot.
 • Desene de Ernest Zacharevic, din Malaezia.
 • http://www.zachas.com/files/gimgs/24_img2588-copy.jpg
 • Valentin Mandache a făcut ieri, 1 iulie 2012, un tur arhitectural al Bucureștiului, în zona centrală, pentru președintele Croației Ivo Josipović.
 • Pepene galben mâncat cu sare și miere.
 • Jocul „Sare cu gheaţă”, „reţeta” de rezistenţă la durere, circulă online, pe YouTube, mulţi tineri căzând pradă acestei provocări periculoase. Aşa a făcut şi băiatul de 12 ani, care a ţinut neapărat să experimenteze aceste senzaţii tari. El şi-a ars spatele, după ce fratele şi prietenul său i-au pus sare în formă de cruce, peste care au pus gheaţă. Cu acest amestec, băiatul a stat câteva minure, apoi a ajuns la spital cu arsuri de gradul II”. • Intenționam să dau la Drept, dar s-au schimbat regulile examenului și mi-a fost frică, așa că am dat la Filozofie. Am făcut și armata, nouă luni, milițian, la o unitate de miliție de lîngă București, și umblam în patrulă pe lîngă Gara de Nord, noaptea. O să vă dau cîteva nume de colegi, ca să nu mă fac de rîs: Florin Țurcanu, marele biograf al lui Mircea Eliade, sau Armand Goșu, Hanibal Dumitrașcu, Cătălin Avramescu, Marius Baciu, un bun traducător al lui Nietzsche”.
 • Proba la Română-BAC de azi: „La primul subiect au avut de numit un sinonim şi de explicat rolul cratimei într-o secvenţă din text, de construit un enunţ în care să folosească o locuţiune, să transcrie două cuvinte din text. De asemenea, tot la subiectul unu au avut de menţionat tipul de perspectivă narativă din textul citat, de ilustrat cu exemple din text două trăsături ale genului epic. Ultima cerinţă de la primul subiect viza comentarea de către candidaţi în şase-zece rînduri a unui fragment din textul dat. La al doilea subiect absolvenţii au avut de redactat un eseu argumentativ despre calităţile umane pornind de la un citat din Lucian Blaga. Textul de tip argumentativ trebuia să fie de 15-30 de rînduri (150-300 de cuvinte). La subiectul al doilea candidaţii trebuiau să respecte structura discursului argumentativ, mijloace lingvistice adecvate exprimării unei aprecieri, să respecte normele limbii literare şi limitele de spaţiu indicate. La ultimul subiect candidaţii la prima sesiune a examenului de bacalaureat au avut de elaborat un eseu de două, trei pagini (600-900 de cuvinte) în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparţinîndu-i lui Mihai Eminescu”.

 • În multe ţări, cum este, de pildă, Anglia, chiar şi folosirea de către un student a unei idei expuse la curs de către un profesor, fără citarea sursei, este considerată plagiat şi duce la interdicţia de a mai obţine vreun titlu universitar”.

 • Dacă literatura română s-ar studia în liceele din România din perspectivă filosofică, elevii nu ar avea dificultăţi în rezolvarea subiectelor de acest gen, însă cei mai mulţi elevi se plâng astăzi că profesorii nu-i ajută prea mult să înţeleagă marile probleme existenţiale ale omenirii”.
 • Înțelegerea e rodul frumos al gândirii și nu conținutul ei.

 • O ascultam pe o femeie în tramvai…vorbind la telefon. Și, de mai multe ori, a pronunțat rugăciunea: „Să ne ferească Dumnezeu de așa ceva!”. Și mi-am dat seama, iluminat deodată…că noi nu avem în Teologia Dogmatică atributul feririi de rele al lui Dumnezeu…deși el e cel mai uzitat în societatea noastră. Iar cum teologia prezentului se face în cadrul postmodernității, nu cred că e lipsit de importanță acest aspect.
 • Mugur Ciuvică, preşedinteleui Grupului de Investigaţii Politice, a precizat pentru DeCe News că din informaţiile apărute la momentul respectiv studiile lui Traian Băsescu au fost intermediate de firma Klaveness, aceeaşi firmă cu care Băsescu a negociat vânzarea flotei României. Relaţia dintre Băsescu şi Klaveness a început în anul 1991, când actualul preşedinte a intermediat negocierile dintre Petromin şi firma norvegină pentru o colaborare”.
 • Traian Băsescu trăieşte în trecut, înainte de 89, el crede că este secretarul general al PCR, şi încă mai aşteaptă invitaţia Reginei Elisabeta a Marii Britanii să-l plimbe cu caleaşca prin Londra, iar el să pună bazele Statelor Unite ale Europe”.
 • Windows 7 nu stie de USB 3.0”. Din acest motiv a instalat W8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *