Revocările unei vacanțe parlamentare

 • This discovery is significant because only a small number of ancient (Late Roman) synagogue buildings are decorated with mosaics showing biblical scenes, and only two others have scenes with Samson (one is at another site just a couple of miles from Huqoq),” said Magness, the Kenan Distinguished Professor in the department of religious studies in UNC’s College of Arts and Sciences”.
 • În doar jumătate de oră, ecranele s-au îngălbenit brusc de două ori: cereri de revocare pentru preşedinţii camerelor parlamentare şi, respectiv, avocatul poporului. Bănuiesc că vor urma curând şi nişte judecători ai Curţii Constituţionale”.
 • Aseară, în metrou, o tânără se plângea de praful de la concertul lui Guns și de pauzele prea mari între concerte. Dorombach zice la fel.
 • On July 1, the Very Rev. Peter Gillquist fell asleep in the Lord. His story, along with that of many others, is part of a modern transformation of the Orthodox Church”.

 • Idem: „Fr. Peter Gillquist, an extremely gifted writer, speaker and evangelist, was part of a group of evangelical Christians who had begun to explore Orthodox thought and life. In true protestant fashion, the group formed a series of Churches (the Evangelical Orthodox Church). But in true Orthodox fashion, they began to pursue reception into true, canonical Orthodoxy. He related that story in his book, Becoming Orthodox. In 1987, 17 parishes with 2.000 members were led into the faith under the omophor of the Patriarch of Antioch. Though the group would initially have its own unique life and character, by 1995 they were fully assimilated into the life and liturgical practice of the Orthodox Church”.
 • Andrei, fiul cel mare al lui Adrian Năstase, mărturisea, cu o voce sugrumată, în emisiunea lui Gâdea, că nu mai poate intra în camera în care tatăl său a încercat să-şi curme viaţa. Camera în care s-a tras. Camera cu glonţ. Îl înţeleg mai mult decât şi-ar putea închipui cineva. Aveam exact vârsta lui Andrei, când tata, doborât de o societate nedreaptă şi agresivă îmi transmitea, printr-o scrisoare, povara de a duce eu mai departe ceea ce el nu mai izbutea. În cazul tatei, tragedia a mers până la capăt. Nici eu, în anii care au urmat, n-am mai putut intra în acea cameră. Mă întorc la copiii familiei Năstase. Am făcut-o şi-ntr-o emisiune de televiziune, o fac şi acum. Transmit toată admiraţia mea Danei Năstase care şi-a educat frumos cei doi băieţi. Presupun că tatăl copiilor, Adrian Năstase,  a avut mai puţin răgaz s-o facă. E fiica unor demnitari, nu i-a lipsit niciodată nimic şi totuşi a transmis modestie, bun simţ, într-o lume în care fii de ghiolbani ajunşi împroşcă tot, murdăresc tot, convinşi că banul îngăduie orice mârlănie iar averea îţi dă libertatea să urinezi pe univers”.
 • Și Lia a venit și a comentat articolul citat supra: „Talentul, curajul și verticalitate[a] dumneavoastră, domnule [Lucian] Avramescu îi fac să turbeze pe portocalii. Vă citesc întotdeauna cu interes și vă dau dreptate”.
 • Pictoriţa Aneta Lazăr împlineşte astăzi un secol de viaţă. Bucureşteanca povesteşte cum foamea de pâine este mai uşor de potolit decât cea de iubire. Probabil cea mai bătrână bucureşteancă, doamna Aneta, împarte un apartament din cartierul Pajurei cu sora ei de 92 de ani, cea care a „dat-o” la gazetă pe artista casei chiar de ziua ei. Aneta Lazăr împlineşte astăzi 100 de ani şi este înconjurată de strănepoţi”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  „Nu puţini ierarhi şi slujitori ai Bisericii  au fost şi oameni de cultură, domnii găsind în ei sprijin şi sfat înţelept. Mai trebuie evidenţiat faptul că, prin această activitate  culturală, Biserica a fost un factor de unitate al românilor, ca şi al limbii. Domnii munteni şi moldoveni au acordat, de asemenea,  ajutorul lor şi lăcaşurilor sfinte din Imperiul Otoman”.
 • Astăzi, 3 iulie 2012, de la ora 18. 06 minute…Președintele Senatului României este Crin Antonescu. Ales cu 73 de voturi.
 • Saitul oficial al scientologilor.
 • Gartner a intervievat 510 de utilizatori prin intermediul unui sondaj online, din SUA, Marea Britanie şi Australia pentru a obţine o mai bună înţelegere a modului în care cei care au adoptat printre primii tabletele media folosesc dispozitivele de conectare. Respondenţii sunt deţinătorii unei tablete şi a cel puţin două alte dispozitive conectate. Cei care au tablete le folosesc în special pentru a verifica emailul (81%), pentru a citi ştirile (69%), pentru a vedea cum va fi vremea (63%),  pentru social networking (62%) şi jocuri (60%)”.
 • Cu 236 de voturi a fost revocat din funcție Avocatul Poporului. 18. 55. Antena 3.
 • Pe 21 iunie 1992, la Bucureşti, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea mai multor Sfinţi cinstiţi în țara noastră, între care şi Sfântul Ştefan [cel Mare]. Ca urmare, la 2 iulie 1992 s-a plinit „sfânta datorie”, cum a numit-o Patriarhul Teoctist, aşteptată de multe generaţii. Atunci a fost vremea acestui dar de la Dumnezeu, o revărsare de har peste un popor care tocmai ieşise dintr-o dictatură, dar intra în altă perioadă de grea încercare a fiinţei şi credinţei sale. La Mănăstirea Putna, Patriarhul Teoctist al României, înconjurat de 16 ierarhi, a proclamat canonizarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, a Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuţi şi a Cuviosului Daniil Sihastru. La slujbă au participat autorităţi de stat şi o mare mulţime de credincioşi din România, Basarabia, nordul Bucovinei. Au fost prezenţi şi tinerii care au parcurs Drumul Crucii între Chişinău–Iaşi–Bucureşti, vestind ultima rană a Basarabiei, războiul din Transnistria. Pe scena unde s-a slujit s-au aflat un fragment din lemnul Sfintei Cruci, adus de la Mănăstirea Xiropotamu din Muntele Athos, şi sabia voievodului, adusă de la muzeul Topkapî din Istanbul–Constantinopol”.
 • Valer Dorneanu e noul Avocat al Poporului. 19. 05. Antena 3.


 • Sfântul David al Tesalonicului Dendritul. Pentru că s-a nevoit trăind în copac.
 • Mielografia este o investigatie radiologica cu substanta de contrast, ce ofera informatii despre vertebre, discurile vertebrale, maduva spinarii, radacinile nervilor spinali (care ies din maduva)”.

 • Victor Ciorbea a zis-o la Antena 3, emisiunea Sandrei Stoicescu. A zis că regimul Băsescu l-ar fi vrut mort pe Adrian Năstase. Asta înseamnă caracter: să ai atitudinea lui Victor Ciorbea. Şi mereu, absolut mereu va fi ca atunci când Carol I a spus că “Ţara are în primul rând nevoie de caractere””.
 • Arat ca ceilalti oameni de pe strada. Nu am sani perfecti, nu am celulita zero – bineinteles ca am celulita! – si sunt o femeie cu forme. Daca acest lucru le face pe femei sa se simta mai puternice, atunci cu atat mai bine”.

 • Dacă poporul va hotărî că dl. Băsescu trebuie să plece, ideea loviturii de Stat, la nivelul Occidentului, devine cu totul aberantă. Poporul nu dă lovituri de Stat votând liber, egal și secret. Poporul își alege conducătorii pe care îi merită la un moment dat…”.
 • Radu Tudor: Traian Băsescu a fost ca Ceaușescu în decembrie, când condamna „agenturili”. 20. 41. Antena 3.
 • 20. 43. Antena 3: Comisia Juridică a votat în unanimitate, în absența PD-L, revocarea din funcție a Robertei Anastase. Urmează votul parlamentar.
 • Crin Antonescu: schimbările de azi sunt normale. Nu ne temem de Băsescu. Și nu acceptăm să ni se vorbească pe acest ton. Dorim o Justiție depolitizată, corectă. 20. 51-52. Antena 3/ Românii au nevoie de instituții puternice, de democrație, de liniște, de ordine. Îi cer președintelui Băsescu să renunțe la intimidări și amenințări. 20. 53-54.
 • Firma fantomă importă cu 100 de lei paletul de roşii şi îl vinde la depozit cu 300 de lei paletul, cu un profit uriaş. Depozitul vinde tarabagiului şi hypermachetului tot la 300 de lei paletul, cu cât l-a luat de la firma fantomă. Are profit zero şi prin urmare nu are de plătit impozit pe profit la bugetul ţării”.
 • Azi, 3 iulie 2012, la ora 22. 20, deputații României au revocat-o din funcție pe Roberta Anastase. Cu 160 de voturi. Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *