Ca niciodată mai aproape

  • Cererea de suspendare a Președintelui României are 16 pagini în format PDF.
  • Motivele suspendării Președintelui: 1. Președintele a uzurpat atribuțiile Premierului și s-a substituit în atribuțiile constituționale ale Guvernului; 2. a încălcat drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor; 3. a încălcat în mod repetat principiul separației puterilor în stat și independența Justiției; 4. a inițiat un proiect neconstituțional de revizuire a Constituției și a încălcat procedura de revizuire a Constituției; 5. a instigat la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale și a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curții; 6. a încălcat sistematic principiul non-apartenenței politice; 7. a încălcat principiul reprezentativității democratice când s-a antepronunțat în neacceptarea unui guvern USL.
  • Plenul Parlamentului se reuneste joi [5 iulie 2012], la ora 10. 00, in sedinta comuna extraordinara, pentru citirea cererii de suspendare a sefului statului, depusă ieri de USL. Presedintele Traian Basescu a anuntat in aceasta dimineata ca va participa la sedinta de plen”.
  • Sextingul: șeruirea de fotografii erotice între adolescenți.
  • Codruța Cernea: pictor. Expoziția Singuri împreună.
  • http://2.bp.blogspot.com/-J0Z8ELWx9dE/T-XI9-W_kTI/AAAAAAAADXc/iM66swinyzg/s1600/Together+Alone.jpg
  • ”Poporul prost” a ieșit, din nou, în stradă, la București și Cluj. Ce vrea ”poporul prost” încă nu e definit în totalitate. E drept, listele finale din ianuarie [2012], de la București și Cluj, rămân în picioare. Cu un singur amendament: ACTA a căzut. Iar modul în care a căzut (prin votul Parlamentului European – PE) ar trebui să dea de gândit. Pentru că nu știu dacă la mijloc e responsabilitatea parlamentarilor europeni ori o concesie direcționată făcută de acest organism în ideea acceptării populare a suprastatalității/federalizării Uniunii Europene. În ambele situații (responsabilitatea parlamentarilor ori mișcare strategică) e evident însă că ACTA a căzut sub presiunea străzii (bonus: telefoane date direct europarlamentarilor, emailuri și o petiție semnată de 2,8 milioane de cetățeni). Respingerea ACTA are o importanță istorică, pentru că e pentru prima dată când PE și-a exercitat puterea oferită de Tratatul de la Lisabona (1 decembrie 2009) pentru a respinge un tratat comercial internațional. Votul în sine a fost, de asemenea, impresionant: 478 de voturi pentru respingerea ACTA, față de 39 de voturi favorabile tratatului și 165 de abțineri”.
  • Dorombach e dezamăgit…de o televiziune numită PRO TV și de jurnaliștii ăia care nu spun „cu cine țin”.
  • Incepand de azi, joi, 5 iulie 2012, peste 160.000 de absolventi ai clasei a VIII-a sunt asteptati sa se inscrie la admiterea in liceu […] Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, in intervalul 5-8 iulie [2012], elevii si parintii acestora urmeaza sa completeze fisele de inscriere, cu ajutorul dirgintilor. Fisele se completeaza la scoala unde elevii au absolvit clasa a VIII-a”.
  • Premierul Victor Ponta și-a prezentat online Diploma de la Universitatea din Catania.
  • O primă bătălie a fost câştigată în urma campaniei Jurnalului Naţional, de susţinere a demersurilor iniţiate de Asociaţia Henri Coandă, pentru recuperarea, restaurarea şi revalorificarea patrimoniului moştenit de România de la marele savant român: Guvernul Ponta a decis, azi, [4 iulie 2012] printr-o hotărâre specială, trecerea parterului Casei Coandă din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), în scopul reînfiinţării Muzeului Naţional Henri Coandă”.
  • În ultimii zece ani populaţia României s-a diminuat cu 2,6 milioane de oameni, ajungând la situaţia dezastruoasă în care nivelul demografic din prezent este similar celui înregistrat în urmă cu 46 de ani, de 19 milioane de locuitori, potrivit Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID)”.
  • Revista Vatra veche, iulie 2012. În PDF, 88 pagini.
  • Pasajul Latin din București. Scurt istoric.
  • Teodor Baconschi vrea să intre în Inițiativa lui Ungureanu: „Să ne implicăm civic și politic pentru constituirea, cu PDL și Inițiativa civică de centru-dreapta lansată de Mihai Răzvan Ungureanu, a unei forțe capabile să contrabalanseze abuzurile în lanț ale cuplului Ponta-Antonescu. O vom face în stradă, pe internet, pe ultimele canale media neaservite, prin petiții adresate instituțiilor europene, prin mobilizarea sectorului ONG, dar și a intelectualilor publici. Nu ne mai pot întoarce în trecut. Vrem un viitor. Și îl putem construi împreună”.
  • Dănuț Mănăstireanu se teme de „lovitura de stat”…la care participă și „evanghelicii”. „Romania se afla astazi intr-un pericol de moarte si din pricina unor evanghelici care au ajuns in politica nu din vocatie ori din dorinta de a sluji cetatea, cu competenta si devotament (‘de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere’) ci din sete de putere, din dorinta de imbogatire, si din calcule meschine”.
  • Sper că de-acum nu-şi mai închipuie nimeni că Traian Băsescu se va preda. Răspunsul ţâfnos la discursul parcă decupat din Pif al lui Tony Grebă, în care a rezumat aproape toate liniile directoare ale propagandei portocalii (justiţie, plagiat etc.), mie-mi arată că omul se va lupta până la capăt. Şi că e gata să folosească orice mijloc pe care-l are la îndemână să se salveze”.
  • Înscrierea candidaţiilor [la liceu] şi completarea opţiunilor vor fi realizate conform programului afişat şi la centrul special de admitere de la Şcoala “Sf.Voievozi”, respectiv joi şi vineri [5-6 iulie 2012] între orele 9.00 şi 19.00, sâmbătă şi duminică [7-8 iulie 2012], între 9.00 şi 16.00, arată un comunicat de miercuri al ISMB. “Totuşi, din cauza căldurii, înscrierile au început la ora 8.00 şi vor dura până la 19.00″, a precizat Banu”.

  • Opt ani n-au scos un sunet. Au fost complici la tâlhărirea poporului pe care-l plâng ipocriţi. Au fost părtaşi la marea sfidare portocalie. Au fost beneficiarii celui mai autocratic regim din Europa cu apă caldă la robinet. Acum sunt disperaţi. Simt că le fuge pământul de sub picioare”.
  • Protestul anti-Băsescu din Piața Universității, ora 20. 29:
  • Guvernul a modificat Legea referendumului. Ordonanţa prevede că preşedintele României este demis la referendum cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor participanţi, arătându-se că modificarea a fost deja acceptată de judecătorii Curţii Constituţionale”.
  • În Piața Revoluției, azi, la protestul pro-Băsescu, Monica Macovei a văzut: „revolta,  indignare, dar si o puternica dorinta de a-si apara drepturile, institutiile, legile”.
  • Ca preşedinte interimar, Crin Antonescu va păstra mare parte din atribuţiile lui Traian Băsescu, printre acestea fiind şi cele care permit graţierea fostului premier Adrian Năstase, dar şi schimbarea mai rapidă a procurorului şef al DNA, Daniel Morar şi a procurorului general Codruţa Kovesi”.
  • Un sondaj Siemens România arată că 67% dintre tinerii români vor să părăsească oraşul în care locuiesc în prezent către alte oraşe care oferă cea mai bună calitate a vieţii, în top plasându-se Bucureşti (21.05%) Cluj-Napoca (18.46%) şi Braşov (15.41%)”.
  • Premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi [5 iulie 2012], la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie”.
  • Fotografii de astăzi, de la ședința comună a celor două Camere.
  • Două ieșence au fost sechestrate mai multe luni, timp în care au fost obligate să se prostitueze. Fetele, de 18 și 23 de ani, aveau și câte 11 clienți pe zi și făceau și sex între ele pentru anumiți clienți” […] „Clienții scoteau din buzunar de la 60 de lei până la 200 de lei, în funcție de prestația fetelor. „Cele două părți vătămate au întreținut relații sexuale cu clienți, contra cost, relații sexuale orale, normale, anale, dar au făcut și show-uri lesbi”, arată procurorii în propunerea de arestare preventivă. Programul fetelor era infernal, de luni până sâmbătă, minim 10 clienți pe zi. Doar duminică erau libere iar traficanii le scoteau în oraș atent supravegheate. Atunci când acestea nu câștigau suficienți bani erau bătute cu o coadă de mop peste mâini sau date cu capul de perete”.
  • Ai avea încredere în cineva care-și calcă blugii cu dungă? Eu nu. Adică, nu numai că nu l-aș vota niciodată, în nici o funcție publică, dar nu i-aș da nici măcar cheia de la apartament să-mi ude florile cît sunt plecat în concediu. Așa a venit azi Mihai Răzvan Ungureanu la mitingul PDL din Piața Revoluției. Cu blugii călcați. Priviți!”.204
  • Iar Mihail Neamțu a fost…cu steagul în mână pentru PD-L, el spunând că luptă…împotriva lor! Nu vine și Dan Diaconescu la protestul PD-L?
  • Și mai multe fotografii, de la Cristi Șuțu, de la protestul pro-Băsescu.
  • Mihail Neamțu consumă…usturoi cu funia:
  • Invitat al lui Mihai Gâdea la “Sinteza zilei”, fostul comandant al NATO în Europa, generalul Wesley Clark, actualmente, om de afaceri, s-a declarat îndrăgostit de România. El a precizat că ţara noastră e foarte bogată şi că are resurse naturale pentru energie curată, nu în ultimul rând, apă”.
  • Vreo 2000 de pedelişti, cei mai mulţi membri de partid, şi câţiva simpatizanţi, au purces spre Ateneul Român descălecând din autocare noi, luxoase, cu aer condiţionat, să-l susțină pe Traian Băsescu.oana-stanciulescuAu stat puţin, cât să se vadă la televizor. Afară, căldură mare, peste 30 de grade. Ei, toţi, îmbăcaţi cu tricouri albe, inscripţionate, deci costau ceva crăiţari, plini de sudoare, dovadă că nu prea sunt obişnuiţi să stea în aer liber. Viitorul candidat la alegerile prezidenţiale, Mihai Răzvan Ungureanu, transpirat din cap până în picioare, vorbea despre hoţi, deşi în dreapta şi în stânga sa pe scenă erau aproape toţi liderii PDL. Albele ca zăpada, adică EBA, Raluca, şi alte doamne şi domniţe, şi-au lăsat acasă ceasurile scumpe din declaraţiile de avere, bijuteriile de firmă, poşetele ultimul răcnet, de ziceai că nu au bani nici de un lănţic să-l pună la gât. Deși se vedea și din avion că toți cei prezenți acolo sunt oameni cu dare de mână.Au strigat de vreo 10 ori Sus Băsescu, apoi s-au îmbarcat în autocarele luxoase cu aer condiționat cu care veniseră și au plecat. Cât să și strigi pe căldura asta, zău! Mai ales când nu-ți ghiorțăie mațele, nu-ți mor copiii de foame că tocmai au plecat în Elveția, iar biletele pentru vacanța în insule te așteaptă acasă.La câțiva metri mai sus, în Piața Universității, vreo 4-500 de oameni, din care probabil vreo 2-3-4 membri de partid, toti veniți pe proprie răspundere, cu metroul sau troleibusul, înfruntau canicula ca să strige Jos Băsescu.N-au obosit, n-au simțit căldura, deși nu aveau tricouri albecum recomandă medicii pe caniculă, ci fiecare ce avea pe acasă, ba bumbac, ba plastic, ce au găsit prin dulap.N-au plecat dupa 10 scandări și nici nu s-au suit în autocare cu aer condiționat ca să ajungă acasă.

    Oamenii aceștia au înfruntat astă iarnă geruri cumplite, de minus 20-30 de grade, iar acum nu se gândesc să se lase doborâți așa de repede, deși mulți dintre ei sunt în vârstă și poate nu au bani să-și cumpere nici o sticlă cu apă.

    Diferența dintre cele două mitinguri este că cei care vin singuri, cu metroul, o fac din credința că României îi va fi mai bine fără Traian Băsescu”.

  • Guvernul a schimbat conducerea Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru a putea modifica listele de alegători, în contextul referendumului care l-ar putea da jos pe preşedintele României”.
  • Acum câteva minute, emisiunea în direct la Realitatea TV s-a întrerupt brusc…după intervenția telefonică a Monicăi Macovei.  Nici la cablu și nici online nu a funcționat un timp Realitatea TV. E vorba de intervalul de până în 22. 55.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *