Când comentez predica lui Cruceru [3]

Prima parte și a doua.

***

Și Cruceru pledează pentru armată…și pentru „tocatul mărunțel” al șefului…pentru că el crede că umilința se face în forță, cu bâta (min. 24).

„Cioplirea în tine”. După care vorbește despre diferența dintre „învățăturile sănătoase” și cele „false”…el neștiind să se bucure „de cele sănătoase”.

*

Și vorbitorul spune audienței sale că „credința [baptistă] nu a căzut meteoritic la Arad și nici în Oradea”…ci „credința [baptistă] dreaptă și scumpă” a fost prezervată de „mamele și bunicile noastre, despre care unii au spus că nu se spală pe dinți” (min. 25).

Însă…nu prin „Biblie” se transmite credința…baptistă?

Parcă așa era ideologia: fiecare devine matur, se botează (ca și când dacă te-ar duce capul mai mult, n-ai mai face păcate)…și, deodată, „le cade teologia” în cap ca „o pleașcă”…în urma citirii individuale.

Dar realitatea e alta: mamele și tații și bunicii și confrații baptiști te îndoctrinează până la maturitate…și apoi se fac „că te lasă să alegi” botezul.

Ce alegere e aia…în care tu ești deja convins de ceea ce trebuie să alegi?

Și dacă nu mai vrei baptism…ci vrei altceva, te mai ține mă-tă, baptistă, în casă sau tac-to, pastor baptist, pe bătătură? Nu, logic!…

Ci te dau afară…cum dăm noi, aproape toți, pe ăia care se droghează sau se fac homosexuali.

Îi exclud…dacă nu se botează la baptiști…

*

Și botezul la maturitate…e pentru ca să îi aibă în mână, să îi manipuleze cum vor…

*

„Boșorogii” baptiști, pe 38 căldură afară, făceau câte 40 de kilometri pentru a împărți…„Biblii gratuite”…

Da: din habotnicia că sunt „noii apostoli” ai României!

Și vizavi de care „Biblii” nu se întrebau cu ce bani sunt produse. Și de către cine?

De ce „Bibliile de împărțit” nu aveau și nici nu au până azi mărci editoriale…ci sunt cărți pirat, pe care nimeni nu și le asumă editorial.

Găsești doar un GBV pe ele, cu sau fără cruce inexpresivă…și încolo nimic despre vreo editură, corp redacțional, asumare cultică.

Pe cine să dai în judecată, pe cine să tragi la răspundere, de cine să râzi…dacă nimeni nu și le asumă?

Sunt ca banii spălați: ei există…dar sunt ai nimănui. Nimeni nu și-i revendică.

Și asta, paradoxal, când membrii cultului baptist își dau cu cărămida în piept…că sunt filologi. Dar nimeni nu își asumă filologia „Bibliilor” date pe sub mână

*

Biblii nefiscalizate, fără timbru…și prozelitiști cu tupeu imens, care nu au habar de tradiția istorică a Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru că toată locvacitatea lor se reduce la atacuri la persoană, la minciuni, la interpretări aberante ale Scripturii…ne-începându-ți poliloghia cu fondatorul baptismului sau al adventismului…sau al mormonismului…ci toți sărind în…epoca apostolică.

Toți „se trag” de la Apostoli…dar Apostolii nu s-au gândit niciodată la ei.

Pentru că Apostolii s-au gândit când și-au scris Evangheliile și Epistolele la membrii Bisericii Ortodoxe până la sfârșitul veacurilor…și nu la tot felul de „marginali”, care își închipuie ce vor.

*

Orice „biserică”/ sectă nu e, în fapt, decât o uzurpare a Bisericii cu majusculă.

Când „te dai de creștin” nu ești creștin, ci impostor!

Creștinii sunt membrii Bisericii Ortodoxe de două mii de ani, cei care trăiesc în Biserica lui Hristos…și orice folosire a Scripturii, a Tradiției, a unui detaliu din cultul și din viața ei e una…ilegală.

Și cei care își bat joc de marea Biserică…prin chițimiile lor de pseudo-biserici…își vor lua plata lor de la Capul Bisericii, Hristos Domnul, la Judecata Lui nemitarnică/ dreaptă.

*

Baptiștii români, continuă Cruceru, au propovăduit Evanghelia „pe toate coclaurile” României. Cu sensul că…până atunci românii „nu avuseseră” posibilitatea să asculte Evanghelia…ci „îi așteptau”, cu sete aprigă, pe baptiști…

De aceea, concluzie pentru auditoriu, „nu trebuie să disprețuiești înaintașii” baptiști, dar poți să îți bați joc de înaintașii Bisericii, de două mii de ani, de toți marii oameni ai românilor…de valorile lor…pe premisa că nu sunt „baptiste”.

De baptiști să nu te legi, dar de ceilalți e…la liber!

Despre ortodocși poți „să minți orice”, în România trebuie „să spui că te simți urât și persecutat”…dar în America, în țara tuturor ereticilor de soi…de unde vine baptismul…Cruceru se duce ca George Becali la Muntele Athos.

Și e normal, Cruceru, să nu te simți bine aici, în România, pentru că fundamentele de gândire și de viață ale românilor, oricât de prostiți și secătuiți de bine ar fi, nu sunt cele baptiste. Și le resping instinctiv

*

Și, continuă Cruceru, continuă…cu spusa: „nu există Biserică sănătoasă…fără istorie sănătoasă” (min. 26). O, ce mare adevăr!

Dar de ce nu le spuneți, domnule profesor, despre fondatorii baptismului? De ce nu le înșirați teologia, opera, viața…mai înainte de a trece, în mod aberant, la Scriptură?

De ce nu le spuneți din ce secol și cum a apărut baptismul…și despre circumstanțele în care „a murit” Biserica lui Hristos…și despre cum au „reinventat-o” marii anonimi baptiști?

De ce nu le spuneți că baptismul nu are nimic de-a face cu Biserica?

Oare e atât de greu să recunoașteți că sunteți niște plagiatori inepți ai Bisericii?

Minutul 26. 24…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *