Un președinte pentru liniștea noastră

 • La 935 de zile de la învestirea în cel de-al doilea mandat de președinte, Băsescu riscă să fie iar suspendat. După ce ieri, cererea de suspendare, a fost citită în plen, astăzi, Parlamentul României decide dacă îl suspendă din funcție pe Traian Băsescu. Plenul reunit la Parlamentului se va reuni astăzi la ora 17.00 pentru dezbatere și votul final la propunerea de suspendare a preşedintelui”.
 • Carmen Valică, corespondentul Radio România Actualități la Bruxelles se află în spatele scandalului european privind lansarea de zvonuri false legate de arestarea judecătorilor CCR și desființarea  Curții Constituționale”.
 • Din cauza unei ”defecțiuni” tehnice, emisia Realitatea TV, The Money Channel şi B1TV  a fost scoasă de pe majoritatea firmelor de cablu din România [în data de 5 iulie 2012]. Timp de circa 15 minute, Realitatea TV, The Money Channel şi B1TV nu au mai putut fi recepționate în marile orașe din țară prin intermediul firmelor de cablu RCS&RDS, Digi, UPC și Dolce. Semnalul celor trei televiziuni a picat în jurul orei 22.30”.
 • Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, i-a invitat joi seară [5 iulie 2012] în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” pe Cristiana Anghel și pe Adrian Sobaru să fie prezenți în Parlament în momentul în care se va dezbate și vota suspendarea lui Traian Băsescu”.
 • pentru mine Băsescu este o agresiune la adresa vieţii şi a integrităţii fiinţei umane, o agresiune la adresa instituţiilor statului şi a statului de drept. Şi ştiu că sunt foarte mulţi care au o percepţie similară”.
 • Idem: „Realitatea e următoarea: Băsescu a venit în plen şi a confirmat motivele de suspendare. S-a erijat în lider discreţionar, a relansat aberaţia privind unicameralul, punându-şi mâna pe chelie: nu avea dreptul să propună aşa ceva nici atunci şi nici acum. Nu te joci cu Legea Fundamentală. N-o modifici fiindcă aşa vrea un personaj. Reviziurea Constituţiei e un proces care necesită dezbatere publică: cel puţin un an. Oamenii trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză. Să li se propună alternative. Să le propună ei înşişi. Asta va face USL. Asta va garanta preşedintele Antonescu”.
 • Idem: „Vreau normalitate în România. Vreau dezvoltare pentru ţara mea. Vreau sănătate şi prosperitate pentru poporul meu. Vreau solidaritate. Refuz din toată fiinţa mea dezbinarea, manipularea instinctelor josnice, umilirea spiritului, umilirea celui şi-aşa umil şi fără de care nimeni nu poate trăi, pentru că el e pâinea lui Dumnezeu, el ne dă hrana pământului, el ne construieşte ceea ce mintea noastră imaginează. DOAR imaginează. Fără munca lor n-ar fi posibilă”.
 • Defăimarea situației din România făcută de către europarlamentarii PDL, în special de către Monica Macovei, fapt ce a dus la distorsionarea reală a situației politice, l-a determinat pe ministrul de Externe, Andrei Marga,  să  se adreseze omologilor țărilor UE”.
 • Dorin Tudoran afirmă că nu sunt probe destule în motivația pentru suspendare. În ciuda faptului că a citit textul de 16 pagini de mai multe ori. Ce se întâmplă însă cu dumnealui, și cu Cristian Tudor Popescu, de au început să uite probele despre care au scris până acum în articolele lor…și care se regăsesc din plin în document…la care, bineînțeles, se mai pot auxilia și altele? Cei doi vor deveni prieteni, în curând, cu…Ion Cristoiu?
 • Varujan Vosganian amintește despre observațiile „pertinente” ale Monicăi Macovei cu referire la mineriada din iunie 1990.
 • Cristian Preda consideră că Andrei Marga „a început să vorbească precum Ceaușescu” (?!). Numai că lui Ceaușescu îi mai trebuiau vreo 50 de ani de studii…
 • Ultima probă a examenului de BAC.
 • Cât te costă…dacă îți cântă la nuntă artiștii României. De aceea e mai bine…fără muzică!
 • Știrea că ”norocosul” autor al interviului cu Victor Ponta în El Pais, cel care a reușit să-i smulgă o promisiune de demisie, a fost bursier ICR, are darul de a ne lămuri. Carmen Valică, o corespondentă gureșă a României Actualități la Bruxelles a difuzat în lume știrea cu iminenta arestare a judecătorilor Curții Constituționale a României. Alți ziariști cu gura mare din țară sau străinătate, băsiști cu stele verzi în fiecare propoziție, sunt și ei pe lista profitorilor ICR. Să nu mai vorbim de tradușii ICR-ului, de trimișii la post gen Ioan T. Morar sau de subiții îndrăgostiți de Romania”.
 • Idem: „Recenta listă a promovărilor în grad a unor oameni din primării, partide și presă a scos la iveală mii de avansări-cadou făcute unor acoliți politici ai regimului Băsescu. Ei defilau cu aparența de neutri, de independenți și deontologi, iar pe sub masă avansau în grad și se pregăteau să exerseze comanda de tip militar”.
 • Deschid şi în această dimineaţă laptopul meu şi găsesc acelaşi plâns coreean pe net. Miliardarul Videanu cheamă flămânzii să se revolte, să iasă în stradă pentru a-i da jos pe cei care i-au sărăcit. Păi parcă tu i-ai sărăcit. Tu şi Băsescul tău. Poporul nod-coreean al României e dresat şi bun rezervor de proşti. Altfel nu ajungeam unde-am ajuns”.
 • UNPR, a declarat ieri, 5 iulie 2012, Lavinia Șandru…nu va vota suspendarea Președintelui. Motivația? „Noi suntem pentru stabilitate”.
 • Și tot ieri, 5 iulie 2012, la mitingul pro-Băsescu din București, Vasile Blaga a declarat: „”Aici suntem români care vom lăsa toate orgoliile la o parte şi vom construi o alianţă politică care să se opună blocului de stânga. (…) Suntem oameni care îl vom apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că avem nevoie de Băsescu la Cotroceni până în 2014 să apere statul de drept„, a spus Vasile Blaga, manifestanţii strigând în mai multe rânduri „Băsescu!””.
 • Și tot la protestul anti-USL de ieri s-au vehiculat sloganele: „”Jos mâna de pe DNA”, „Vreau dictatură, dar dictatura legii„, „”Năstase cel încarcerat i-a facut lui Ponta doctorat„, „PCR+ Ctrl C + Ctrl V = USL’, „Eu citez, nu plagiez„, ”Doctorate de vânzare”, ”Copiatul e pontagios”, ”Păcat de morții Timișoarei””.
 • Medicii și magistrații din România și-au exprimat poziția vizavi de regimul Băsescu.
 • Cristian Șuțu va vota cu Traian Băsescu la referendum pentru că Mihail Neamțu și Traian Ungureanu sunt niște „băieți cu multe c**ie”. Și eu care credeam că sunt doar „stipendiați” politic…Nu mi-am dat seama că sunt atât de potenți până acum…

 • Claudiu Târziu nu vrea nici USL, nici Inițiativa. Ci așteaptă „o alternativă politică reală”. Și așa cum și-a făcut revistă…mâine vezi că își face și partid. Pentru că și domnul Mihail Neamțu a zis că o să-și publice teza doctorală…dar și-a făcut partid. Semn că partidul…e mai lesne de făcut…decât studii teologice.
 • Curtea Constituțională a emis 15 pagini PDF de răspuns.
 • Pag. 15 din aviz: „Curtea constată că domnul Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.
 • Constantin Codreanu ne anunță că astăzi, 6 iulie 2012, Mihai Răzvan Ungureanu „a lansat […] la Bucureşti Iniţiativa Civică de Centru Dreapta”.
 • Iulian Urban cere moralitate Inițiativei lui Ungureanu.
 • Ieri, la mitingul pro-Băsescu:
 • Mihai Răzvan Ungureanu a lansat, vineri [6 iulie 2012], Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, arătând că „este o coincidenţă de calendar” lansarea acesteia în ziua în care în Parlament se discută suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. […] „Ungureanu a declarat că Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta „tinde spre unirea tuturor celor care cred în centru-dreapta”, astfel încât să se transforme într-o alianţă electorală care în toamnă să poată câştiga votul şi încrederea electoratului român. Ungureanu a arătat că iniţiativa civică doreşte să-i strângă pe toţi cei care cred în valorile fundamentale ale statului de drept. El a precizat că toţi cei care se află cu el sunt în egală măsură membri fondatori, referindu-se la Monica Macovei, Cristian Preda, Ioan Stanomir. La rândul său, europarlamentarul PDL Monica Macovei a precizat că intenţionează ca această iniţiativă să participe la alegerile din toamnă”.
 • Antena 3. 15. 43. Dinu C. Giurescu:  La vot, românii nu o s-o mai dea „cotită” ca astăzi Curtea Constituțională.
 • Curtea Constituţională a dat un semnal clar pentru suspendarea lui Băsescu. Faptul că a validat patru din cele şapte capete de acuzare ale USL, chiar şi într-o formă diplomatică (a violat-o un pic) e incontestabil. Sigur că unii pot nega evidenţa. Specialitatea regimului Băsescu. Numai că nu mai ţine în Europa. Acolo sunt jurişti versaţi şi vor constata încă o dată cât de grosier sunt minţiţi de agenţii Regimului Băsescu”.
 • Baremele de corectare la proba de BAC de astăzi.
 • Ovidiu Zară, cel pe care Președintele l-a poreclit drept „Găozarul”, i-a scris astăzi. „Stiu ca va este greu sa invatati ceva de la un “Gaozar”. Insã nu mai mizati doar pe instinctele politice de tip animalic care v-au ajutat sã ajungeţi în fruntea ţãrii si incercati sa realizati ca modernizarea tarii, pe care o tot amintiţi în discursurile Dumneavoastrã, incepe prin mobilizarea respectului reciproc”.
 • În România anului 2011, s-au sinucis aproape 8 oameni pe zi. Acesta este rezultatul unui studiu al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Românii sinucigaşi au ales cel mai frecvent spânzurarea. 79% dintre oameni au ales această metodă pentru a a-şi pune capăt zilelor. Deşi împuşcarea este considerată cea mai rapidă variantă, ea a fost aleasă de 1 % dintre cei care şi-au curmat viaţa anul trecut. Intoxicarea voluntară a reprezentat o opţiune pentru 7% dintre români. Prin raportare la judeţele ţării, s-a constatat că Harghita, Ilfov şi Covasna sunt regiunile în care s-au sinucis cei mai mulţi oameni. Pe de altă parte, Maramureşul şi Bucureştiul se află sub media ţării la acest capitol”.
 • Astăzi, 6 iulie 2012 este Ziua internațională a sărutului. „Ziua sărutului se serbează în Marea Britanie, iar de curând a fost decretată în întreaga lume ca fiind International Kissing Day sau World Kiss Day”.
 • Acțiunea de suspendare a Președintelui. 17. 05: Traian Băsescu a venit în plen împreună cu Vasile Blaga.
 • Sesiunea e condusă de Crin Antonescu.
 • Eugen Nicolăescu a dat citire poziției USL.
 • Blogul ICCD e acesta și formațiunea are 4 fondatori.
 • Sediul ICCD (cum de l-au primit așa de repede? E de la stat sau privat?) este Strada Grigore Cobălcescu, nr. 42, Sector 1, București.
 • Traian Băsescu scrie și subliniază de când a intrat  în Parlament.
 • TVR 1, Realitatea TV, Antena 3, Pro TV, RTV, B1 TV au transmis în direct de la Parlament.
 • De la 17. 36 a început să vorbească T. Băsescu și a constatat că CC i-a apreciat „pozitiv” activitatea. Și a început atacul la USL…spunând că USL „strică” echilibrul/ stabilitatea României. Apoi a spus că urmează să fie condamnat Dan Voiculescu/ despre unicameralitate și revizuirea Constituției/ a regretat afirmațiile rasiste și xenofobe/ a vorbit cu glas ridicat, tăios, o încercare-două de zâmbet forțat…
 • PD-L trage de timp…cerând citirea în sinteză a avizului CCR.
 • De la 18.06 a vorbit Vasile Blaga. Vrea avizul. / „România stă să se prăbușească”/ USL nu vrea decât „acapararea și controlul total al puterii”/ Victor Ponta e „plagiator”/ USL e „impostoare”/ USL „minte” poporul/ un demers „ipocrit și hilar”/ T. Băsescu „a fost apărătorul legii pentru toți”/ președintele nu „a încălcat” Constituția/ USL vrea să introducă RO într-o „dictatură a moftului”/ poporul îl va „apăra” pe președinte/
 • Crin Antonescu de la 18.16/ dorul de Emil Boc (și președintele a ieșit din sală și a plecat la 18. 17)/ e una dintre „cele mai frumoase zile”/ s-a ajuns aici pentru că președintele „a suspendat spiritul democrației”/ camarila T. Băsescu a transformat RO într-un „regim dictatorial de facto”/ președintele nu își asumă vorbele și faptele/ a dat ordine, public, instituțiilor statului/ președintele s-a auto-suspendat de ani buni din funcție/ „ați lăsat această țară fără președinte”/în ultimii 3 ani RO nu a avut președinte/ „nu le-ați spus românilor tot adevărul”/ grupul dumneavoastră „a prosperat la cote nemaivăzute”/ apropiații dv. nu au văzut niciun deranj în România/ de ce m-aș teme de Justiție? Eu nu am dosar închis sau suspendat/ PNL e cel mai vechi partid liberal din Europa/ am participat la intrarea în NATO și UE/ Reforma Justiției a început în timpul lui Tăriceanu/ despre mineriade și cine le cauționa/ președintele T. Băsescu „nu a fost un adevărat lider” al României/ „dacă nu veți fi demis la referendum…eu mă retrag din viața politică”/ aștept o justiție pentru amândoi/ „vă doresc un președinte atât de bun încât să fie bun și pentru dumneavoastră”. Un discurs uluitor, fulminant…
 • UDMR va vota „după conștiință”. UNPR și Minoritățile nu vor cuvântul.
 • Președintele Băsescu nu s-a întors nici acum, la 18. 38.
 • De la 18. 39 a vorbit Cezar Preda, de la PD-L/„golăniada”/ „golani pur-sânge care doresc România”/ suspendarea e „facere de râs” a RO/ despre „plagiatul” lui Ponta/ nu sunt „motive” pentru suspendarea președintelui/ USL „nu a făcut nimic” în ultimele 60 de zile/
 • Daniel Vasile Oajdea: e împotriva suspendării președintelui.
 • Dan Șova (de la 18. 46): nici acum președintele nu acceptă dialogul și dezbaterea/ președintele nu poate coabita decât „cu slugi”/ supremația Parlamentului va fi restaurată astăzi/ conținutul avizului CCR/ 4 puncte aprobate de CCR (a plecat și Vasile Blaga din  sală. 18. 48)/ președintele nu a fost mediator între stat și societate/ nevoia referendumului/
 • 18. 59: televiziunile s-au lăsat manipulate de președinte…mergând după el. De la 19.00 e în plen.
 • Dan Șova îl atacă pe președinte/ Macovei și Baconschi au cerut anchete în mod public și ele au luat ființă/ a anunțat tăierea salariilor…și nicio pensie nu a crescut/ președintele a divizat societatea/ cum a încălcat Constituția și despre votul fraudat la Paris/ Guvernele Băsescu au fost făcute la telefon și nu în Parlament/ trebuie să vă întoarceți la români „fără frică”/Până la 19. 06.
 • Mircea Geoană: lucrurile sunt clare/ ce lecții învățăm din acești ani/ vom aștepta un nou președinte, care să-i unească pe români/ nu poți să-i păcălești pe toți întotdeauna…și de aia suntem aici/predictibilitate, respectabilitate și probitate/ „România e un stat serios”/ conducătorul unei națiuni trebuie să scoată ce e mai bun din oameni/ să nu mai facem greșelile lui Băsescu/ trebuie să le redăm încredere românilor/
 • Băsescu face pe „autistul”…și nu privește decât în foile sale.
 • Marian Săniuță: face istorie parlamentară/ suntem din nou în recesiune/
 • În Piața Universității din București se protestează împotriva lui T. Băsescu, ca și în ianuarie.
 • Traian Băsescu a stat singur cât a fost plecat din sala de plen. 19. 19. Antena 3.
 • Victor Ciorbea: e cel mai favorabil aviz al Curții pe care instituția îl putea da/ Crin Antonescu și Dan Șova au făcut cele mai bune rechizitorii/ intervenția lui Băsescu a fost mai slabă ca cea de ieri/
 • Călin Popescu Tăriceanu începuse discursul şi…la 19. 21 Băsescu a ieşit pentru a doua oară din plen. Şi Antena 3 s-a lăsat din nou manipulată…şi nu am văzut ce a spus Tăriceanu. La 19. 23 ne-am întors la Tăriceanu.
 • Tăriceanu: referendumul e democratic și necesar/ se va sfârși prezidențialismul/ instituțiile merg mai departe/ ultimii doi premieri au fost aserviți președintelui/intoxicările care fac rău României/ țara nu e proprietatea PD-L ci a tuturor cetățenilor și ei se vor exprima prin vot.
 • Dumitru Staicu…
 • Alegeri anticipate se cere în Piața Universității. 19. 33.
 • Dece News: Președintele ar putea demisiona ca să revină în PD-L.
 • Un cameraman a căzut încercând să îl filmeze pe Băsescu. 19. 37. A revenit în plen.
 • Zgonea: Vor fi două voturi: suspendare + vot secret prin bile pentru data referendumului. Va fi referendum în maxim 30 de zile.
 • Mircea Badea: nu mă interesează de câte ori a intrat și a ieșit Băsescu/ premiera de astăzi și de până acum din Parlament: faptul că Antonescu va renunța la politică…dacă poporul român nu-l va demite pe Băsescu/ a avut un discurs extraordinar Crin Antonescu/ un gest de samurai 19. 44/Băsescu are „mare încredere în el”/ discursul lui Băsescu a fost „mai slăbuț” decât cel de ieri; l-a reluat pe cel de ieri/
 • Traian Băsescu (19. 46), a doua luare de cuvânt: pactul pentru Educație/ clientelismul din învățământ/ avem „o lege bună” a Educației/ s-a întors la Justiție/ (o mică grimasă. 19. 50)/ creditele de la bănci/ a zâmbit…spunând că nu e dictator…pentru că a dat Opoziției premierul/ îi răspunde lui Crin Antonescu după ce n-a fost prezent la discursul lui (19. 52)/ USL nu mai „respectă” statul de drept/ despre „incompatibilități” la USL/ are un regret dublu: Tăriceanu și Ponta/ „ochi blânzi și umezi” cu referire la Tăriceanu și Ponta/ 19. 55: a spus că a ieșit din plen ca „să mai gestioneze niște probleme”/ „să aveți grijă de țară și de oamenii ei” (au lipsit lacrimile de aici)/ „să nu vă atingeți de Justiție”/ „durerea” președintelui la final de mandat/ acceptă că i-a afectat pe oameni…dar pentru „a evita un rău mai mare”/ „am conștiința împăcată”, pentru că și-a făcut „datoria”/ pleacă la Cotroceni și așteaptă decizia CCR/ și i-a dat o foaie lui Crin Antonescu pentru „viitoarea” demisie.
 • Crin Antonescu: există oameni care au și cuvânt.
 • 19. 59: Băsescu a plecat din Parlament. A încercat „arta lacrimilor”, lacrimogenitatea dar nu a convins
 • Sergiu Andon: nu sunt în nicio incompatibilitate.
 • 20. 01: Băsescu a ieșit din Casa Poporului și a plecat.
 • 20. 04: Crin Antonescu anunță că s-au încheiat dezbaterile. Vot cu bile. / Dă citire actului de lege/ Se votează.
 • Victor Ponta (20. 06): am fost la Buzău astăzi (s-a prăbușit un elicopter militar)/ și tot azi am discutat cu toate partidele, în afară de PD-L/ discursul președintelui a fost „jenant”/
 • Elena Udrea și cu Anca Boagiu stau foarte aproape de urne. 20. 08.
 • S-a început votul cu bile. 20. 09. Votul suspendării.
 • Câteva sute de persoane au ieşit vineri seară [6 iulie 2012] la Piaţa Universităţii pentru a scanda împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Oamenii scandează „Jos Băsescu!” şi „Demisia”, „Nu vă fie frică, că Băsescu pică” şi poartă pancarte cu mesaje antiprezidenţiale, dar cer şi organizarea de alegeri anticipate. Reprezentanţii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei au declarat, pentru Mediafax, că nu s-au semnalat incidente, până la ora 20.00. „Se manifestează paşnic, nu au fost probleme”, au spus sursele citate. Peste 150 de persoane scandează şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca „Jos Băsescu”. Participanţii la protest au un steag tricolor şi pancarte cu lozinci împotriva preşedintelui, precum „Băsescu, dacă te ţine, fă o baie de mulţime” şi „Hai, Băse, în piaţă, se dă whisky cu gheaţă”. Protestatarii scandează „Jos Băsescu”, „Ieşi din ţară, javră ordinară„, „Băsescu mafiot, el ne fură tot”, „Astăzi suspendarea, mâine condamnarea„, „Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara”, „Sus tricolorul, jos dictatorul„, „PDL în România este furtul şi hoţia„, „Băsescu suspendat pentru tot ce a furat„, „Băsescu după Boc, demisia pe loc” şi „Mai avem un singur dor, să-l dăm jos pe dictator”. Câteva sute de persoane au ieşit în stradă vineri şi la Focşani, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Mureş.”.
 • Se votează încă la suspendare. 20. 27.
 • 20. 28. Crin Antonescu: eu îmi țin cuvântul/ nu ne grăbim/
 • Antonescu e samurai. Nu joaca in clipuri la Etno. Nu scoate  sabia ca sa faca gratar ci pentru lupta. Daca poporul va salva din nou șmenarul inseamna ca singurul gest onorabil ramane despartirea iremediabila de popor: un seppuku politic. Nu credeam ca pot simti asta pentru un politician dar da, chiar se intampla: il respect pe Crin Antonescu”.
 • Singura „prezență” a lui Mihail Neamțu de astăzi, de pe Twitter:
 • „Paradoxul” e, că președintele Băsescu, în cele două intervenții în plen…s-a referit de două ori la Cătălin Voicu pe aceleași „motive penale”. Mihail Neamțu e „consilier prezidențial”…sau Traian Băsescu e cititor de Twitter Mihail Neamțu?
 • S-a terminat votul suspendării. 20. 47.
 • Traian Băsescu a fost suspendat cu 245 de voturi. Pe surse…20. 51. Antena 3.
 • Traian Băsescu a fost suspendat cu 258 de voturi. Erau necesare 217. 20. 54. Antena 3. Tot pe surse…
 • 20. 55: bucurie mare în Piața Universității.
 • „Ole, ole, ole, nici Băsescu nu mai e!”. 20. 57. Piața Universității.
 • Pe când Roberta Anastase e foarte tristă, în banca ei din Parlament.
 • Pe surse: propunerea referendumului e pe 29 iulie 2012.
 • 21. 03: Piața Universității îi spune lui Băsescu „la revedere”.
 • Procesul verbal. Final : Traian Băsescu a fost suspendat cu 256 de voturi. 21. 05. Contra: 114.
 • Crin Antonescu: data referendumului e 29 iulie 2012. 21. 07.
 • Traian Băsescu a spus la ieșirea din Sala de plen că merge să fumeze o țigară și să dea un telefon”.
 • Victorie!, se strigă în Piața Universității. 21. 14.
 • „De la suspendare, merge la răcoare”. 21. 15. Tot acolo…la kilometrul 0 al democrației românești.
 • Petre Nechita transmite din Piața Universității.
 • O doamnă: bătălia se va încheia la referendum. / alta: va fi o prezență mare la referendum/ doi bărbați: e victoria noastră…la care lucrăm din 13 ianuarie 2012.
 • Protestul a început pe ger…și s-a terminat pe caniculă. 21. 20. Antena 3.
 • Conferința de presă a lui Crin Antonescu și Victor Ponta. 21. 23.
 • Crin Antonescu: nimeni nu a contestat votul/ o proba de maturitate/ ca președinte interimar vreau să reafirm și să garantez atașamentul nostru pentru democrație și statul de drept/
 • Victor Ponta: voi sprijini președintele interimar/ voința Parlamentului a fost exprimată în mod constituțional/ trebuie să lăsăm primitivitatea politică în urmă.
 • Crin Antonescu: voi fi prezent la Cotroceni pe timpul interimatului/ mulțumesc parlamentarilor care au votat/ la CCR, Băsescu a depus o contestație/
 • Victor Ponta: familia mea a fost amenințată în ultimele zile.
 • Crin Antonescu: foaia suspendării…era albă/ „voi fi un președinte interimar”/ mă voi retrage, temporar, din activitatea PNL pe perioada interimatului/ „grațierea” lui Adrian Năstase e o manipulare/
 • Victor Ponta: de azi voi vedea și eu cum e să lucrezi cu un președinte. 21. 58.
 • Traian Băsescu (de la Cotroceni) se pregătește să facă declarații. 22. 18./22. 22 a început să vorbească/ (zâmbet forțat…semn puternic la rădăcina nasului din cauza ochelarilor)/ consideră suspendarea un abuz/ „suspendacilor”/ chiar dacă nu mai e „simpatizat”…a fost votat pentru 5 ani/ art. 95 din Constituție/ și consideră că nu a făcut „fapte grave”, contrare Constituției/ îi e teamă de fraudă la referendum. 22. 36/ „va fi la fel de cinstit” ca și până acum/dacă va reveni, va avea grijă de „impostorii și hoții din politică”/ românii nu vor „liniștea” din timpul lui Iliescu/ va fi „o nucă tare”/ i-a fost „extrem de greu în perioada de criză”/ (melodramă la final)/ Victor Ponta „minte cu o seninătate incredibilă”/ nu a fost la Bruxelles din cauză că premierul nu i-a trimis recunoașterea/pleacă în uichend/ „nu a călcat” Constituția/ Victor Ponta „plagiază”/ dacă voi reveni la Cotroceni nu îi mai dau mandat de premier din toamnă lui Ponta/ nu mai candidez la președenție și nu voi mai face politică/ vrea să se întoarcă pe navă/ privesc lucrurile la rece pentru referendum/ nu vrea să fie considerat „laș”/ „sunt un om puternic”/ are „obligația” să-și apere funcția/ (s-a întors)/ nu a vorbit nici cu ziariști și nici cu politicieni străini/

2 comentarii la „Un președinte pentru liniștea noastră”

 1. Nu am cum sa fac echipa cu Ion Cristoiu, din motive de oarece notorietate publica.

  Nu spun nici ca nu ar exista motive de suspendare a presedintelui.

  Ce remarc este slaba calitate a documentului.

  Pentru o lupta pe viata si pe moarte (caci despre asta este vorba) un asemenea document trebuie sa fie „beton”.

  Pentru a avea sanse, un asemenea document nu trebuie sa fie o „naratiune” ci o „actiune”: fapte, probe, efectele faptelor, intentia de a produce raul etc.

  Pana si cu un document mult mai coerent, presedintele Clinton a scapat…

  1. Am înțeles din prima, domnule Dorin Tudoran, că vorbiți despre „calitatea” documentului.

   Eu nu am mai citit un altul…ca termen de comparație…dar sper că și membrii Curții Constituționale trăiesc în România
   și asta le „viciază” adesea viața.

   Se puteau pune mai multe în cârca suspendării…dar și așa cred că sunt prea multe. Evident de multe…

   Însă cel mai mult mă bucur pentru faptul că nu vreți să deveniți „prieten de comentariu” cu d-l Ion Cristoiu. Ar fi păcat să vă transformați verticalitatea disidenței într-un scuipat fără coloană vertebrală.

   Vă dorim numai bine…și, după cum ați constatat, nu vă citim niciodată! De citat…nici atât…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *