O țară pentru un bine real

 • După ce am văzut jertfa lui Crin, ieri [6 iulie 2012], în Parlament, dacă românii vor hotărî demiterea lui Băsescu și alegerea peste trei luni a lui Antonescu, atunci România pare că va avea, în sfârșit, șansa unui Președinte”.
 • Revista La drum, nr. 21-23.
 • Fani Băsescu „pân’ la moarte”: Victor Roncea, Tiberiu Lovin, Constantin Codreanu, Cristian Dorombach, Ion Cristoiu, Elena Udrea, Grigore Cartianu, Andreea Pora, Emil Boc, + etc.
 • Baptiștii și penticostalii online pe care îi urmărim au intrat „în tăcere” de ieri…prin „schimbarea subiectului”. Acesta e modul lor de a-ți spune că sunt „răniți”: nu vorbesc niciodată despre subiectele care îi dor…ci doar despre cele care „te-ar putea răni”.
 • Joi [5 iulie 2012] spunea în Parlament că le mulțumește senatorilor și deputaților pentru că îi dau ocazia să-l trimită în fața românilor și că demersul de suspendare este unul constituțional iar vineri seară [6 iulie 2012] a spus fix pe dos. La o oră după ce a fost suspendat de Parlament, a tunat și fulgerat spunând că este o măsură abuzivă și că se încalcă statul de drept. Care stat de drept, domnule Băsescu??!! Ăla pe care timp de opt ani de zile l-ai călcat în picioare după bunul plac la orice oră?! Un om mai mincinos și manipulator nu am văzut în viața mea”.
 • Referendumul va costa circa 95 de milioane de lei.
 • Mărturisesc că niciodată după 1989 ca în regimul Băsescu nu am avut tot mai apăsat sentimentul fricii şi spaimei. Stilul său adesea grobian, hăhăiturile ori bătăile pe burtă la Cireşica nu înseamnă popularitate ori mod deschis de comportament prezidenţial. S-a făcut atâta caz despre izolarea lui Ceauşescu pe plan internaţional din ultima parte a vieţii sale, dar acest fapt păleşte absolut în faţa izolării active şi manifeste a lui Băsescu prezent la reuniuni internaţionale, dar ignorat de mai marii Europei. Măcar cel împuşcat la Târgovişte a avut câteva iniţiative internaţionale de anvergură – în Orientul Mijlociu, în domeniul dezarmării -, în timp ce, în cei aproape opt ani de mandat, Băsescu nu a făcut mai nimic pe plan extern. Faptul e de toată jena pentru un om politic care, aflat la ceas de cumpănă în ţară, a recurs la arsenalul lui Stalin, ce-şi condamna senin colaboratorii în numele „trădării idealurilor nobile ale bolşevismului””.
 • Pentru prima data in istoria lumii, presedintele unui stat este suspendat de doua ori”.
 • Au guvernat cu ură, au guvernat pentru ei. Au ocupat România până la ultima consecinţă. Ne eliberăm ţara, pentru toţi, pentru fiecare cetăţean român, chiar şi pentru cei care nu sunt de acord cu noi, chiar şi – sau mai ales – pentru minoritatea care îl vrea înapoi pe Băsescu. Cei care nu fac parte din gaşca lor, cei care nu sunt în cârdăşie penală se vor convinge ce frumos e să ai o viaţă normală în ţară. Se vor convinge că sunt minţiţi şi folosiţi”.
 • 256 rimează cu Năstase”. A spus Cristian Preda. Cum de nu rimează 256…cu: „ați rămas fără oase”? Eu cred că ar fi mult mai logic…să răspundeți la nemulțumirile românilor…și nu să căutați strategii de evacuare. Subterfugiile nu…spală realitatea de facto.
 • Banca Naţională a României pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 9 iulie [2012], o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Steinhardt. Monedele sunt din argint, cu o valoare nominală de 10 lei. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340 lei/bucată. Monedele sunt din argint, au formă rotundă, cu diametrul de 37 de milimetri şi o greutate de 31,103 grame. Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză”.
 • Iranul cere Rusiei despăgubiri de 4 miliarde de dolari „pentru rezilierea unor contracte privind achiziţionarea de armament rusesc”.
 • Evenimentul zilei, 7 iulie 2012, ora 11. 18:
 • Cu alte cuvinte: „pân’ la moarte” și Evenimentul zilei.
 • Andrei Udișteanu, în același ziar, având focusare, în fotografia supra, pe Cătălin Voicu, despre care, ieri, pe Twitter, a scris Mihail Neamțu și la care Traian Băsescu s-a referit de două ori în luările sale de cuvânt. Deci al treilea om care „gândește la fel”. Dixit: „In timpul asta, Traian Băsescu s-a ținut distant de discursurile care ori l-au susținut, din partea PDL-iștilor, ori l-au acuzat (USL). A ridicat capul de puține ori din foile pe care le-a avut pe un dosar întins în față. Momentul în care n-a mai rezistat a fost când Crin Antonescu s-a ridicat să țină un discurs. A părăsit atunci sala, sub aplauzele PDL. A mai ieșit și când Călin Popescu Tăriceanu a început să vorbească. Votul a fost însă doar punctul culminant al unei zile lungi la Parlament, presărată cu tensiune, dar și cu accente demne de o comedie”.
 • Iar Traian Băsescu, de fapt, a părăsit plenul, de două ori, în momente cheie, pentru că nu suportă adevărul…și nu pentru că avea „probleme urgente”. Nu suportă demnitatea de tip Crin Antonescu și Tăriceanu…
 • Articolul prim al Revistei 22 de azi e format din transcriptul declarației de presă al lui Traian Băsescu, de aseară, de la Cotroceni. Sub care, pe fond negru, e „plagiatul” lui Ponta.
 • Andreea Pora, ieri, 6 iulie 2012: „retragerea PDL in opozitie nu lasa nimanui un gust amar, isi merita soarta”…dar: „Ponta si Antonescu ne tirasc pe un drum extrem de riscant intr-o perioada de criza care nu se anunta deloc usoara”.
 • Al doilea articol de azi din Observatorul cultural: „Măsurile USL provoacă îngrijorare şi chiar spaimă. Destui intelectuali – tăcuţi în vremea guvernării PDL – reacţionează. O reacţie civică este necesară, chiar dacă aceasta compensează cumva şi tăcerea din ultimii 8 ani, lejeritatea cu care s-au justificat acţiunile contra statului de drept întreprinse de Traian Băsescu şi de guvernul PDL. Au fost destule momente cînd o reacţie civică la impostura şi abuzurile guvernării trecute era de dorit. Aceasta n-a venit („de ce să ne legăm la cap?“), cauţionînd acele strîmbe alcătuiri („aşa e preşedintele, impulsiv, n-are stilistica funcţiei, e grobian, dar veghează“). Poate că experienţa acestor zile va duce la o resuscitare a spiritului critic, care să se manifeste faţă de orice putere, fără discriminare, fără tăceri, fără scuze şi fără justificări. Un spirit critic – avuţia de preţ a intelectualilor – ca o formă de manifestare a libertăţii şi a dreptăţii”.
 • Numai că „spiritul critic”  al intelectualilor reacționează când „nu au bani” sau „li se iau banii de la gură”…și intră în adormire…când se scaldă în bani. Intelectualii români „tăcuți” din ultimii 8 ani…au fost osanalici/ hiper-lăudători…de aceea și-au pierdut critica. Cu alte cuvinte: banii și funcțiile îți tumefiază uzul rațiunii…dacă nu ai coloană vertebrală.
 • Un al 4-lea om…care îl pune în prim-plan pe Voicu…Toți gândesc „cu aceiași neuroni”?
 • Preşedintele suspendat mai are dreptul la vilele Lac, Dante, etc. în care a băgat vreo 3 milioane de euro din banii furaţi românilor?”.
 • Realitatea TV și Evenimentul zilei vorbesc despre mituirea unor protestatari ca să scandeze anti-PD-L. Aseară, în Piața Universității. Întrebați însă cine le-a promis bani…doi dintre cei filmați cu camera ascunsă au spus că li s-a promis „pe internet, pe feisbuc”. Numai că nici televiziunea și nici ziarul nu au arătat…netul, feisbucul sau promisiunea de bani. Nu ne-au trimis la nicio sursă online. Jurnalismul însă, cel real, se face pe bază de probe.
 • Exclusiv News vorbește despre un referendum de 21 de milioane de euro.
 • Elena Udrea îl dă „învingător” pe Traian Băsescu la referendumul din 29 iulie 2012 (tot pe feisbuc…acolo unde „se ia mită” de miting)…și „victoria lui” îi va face „istorie” pe Antonescu și Ponta.
 • A se vedea „dovada”:
 • Elisa, în vârstă, cititoare și comentatoare „statornică” de blog creat de Marius Cruceru: „N-avem motive sa ridem;
  nu e vorba de o persoana, ci de inmormintarea Statului de drept;
  Crin nu are nici macar figura de presedinte, dar nu asta e problema;
  poate dormi linistit la Cotroceni in patul presedintelui doua saptamini, sau maximum doua-trei luni.
  ca de mai mult nici vorba;
  s-au modificat legile Statului, s-au desfiintat atributiile CC;
  s-au desfiintat comisii din care faceau parte academicieni;
  nici macar Elena Ceausescu nu si-a permis asta,
  “academiciana cu renume”
  care pe acea vreme putea face orice.
  Daca si Lucia Hossu Longin a indraznit sa exprime dorinta de a-l incadra pe inculpatul
  Nastase la Memorialul Durerii, cred ca este o DURERE dincolo de orice limita.
  Auzi MANIU..bietul si chinuitul domn Nastase…
  Vai ce tara..bine ca nu suntem de pe pamint,
  avind o alta TARA.
  Il voi alege pe Basescu pt ca noi nu avem voia s[a] aluptam impotriva stapinirii pamantesti.
  Nu suspendam ceea ce Domnul ne da.
  Il voi alege pentru ca ma simt frustrata sa am asa un prim ministru si asa un guvern;
  asa o majoritate”.
 • Am păstrat, în mare parte…grafia și aranjarea în pagină a autoarei. Însă observați „motivația” biblică…ce nu are nimic de-a face cu aversiunea față de Crin Antonescu.
 • De ce însă baptiștii români „se regăsesc” atât de mult „în personalitatea” lui Traian Băsescu? Și de ce țin „doliu” în acest zile pentru el? Nu le-a dat nimic…și e dragoste „pro bono”? E dragoste motivată „teologic”…în indiferență maximă față majoritatea românilor, care o duc „de la foarte bine la maxim” din cauza sărăciei? E o iubire…„în afara” realității?
 • Varujan Vosganian îi dă replica lui Cristina Preda: „Faptul ca 256 rimeaza cu Nastase nu poate tine loc de argument. Si Basescu rimeaza cu Eminescu, dar putem, oare, sa tragem vreo concluzie de aici?”.
 • Idem: „Noua putere politica din Romania trebuie sa dea un triplu raspuns: romanilor care au votat-o, opiniei publice internationale si institutiilor europene care suspecteaza o lovitura de stat si agendei publice, care e urgenta si neinduplecata. Nici o ezitare, dar, in acelasi timp, nici un exces nu trebuie permise”.
 • TVR Cultural transmite în direct concertul simfonic în memoria lui Sergiu Celibidache. 20. 02. Ateneul Român e plin de oameni.

2 comments

 • Roxana Iordache

  Sărut mâna, părinte!

  Nu e la trecut, mă refeream la clientela electorală băsistă, sunt destui naivi folosiţi în continuare, iar alţii noi, racolaţi, prin propaganda stalinistă conform căreia vinovatul acuză victima că se eliberează de ocupaţie şi îi atribuie chiar eliberatorului, ocupaţia.

  Faptul că la referendum e vorba de DA, de o imensă afirmaţie pentru LIBERTATEA României, a noastră, a tuturor şi a fiecărui cetăţean în parte mi se pare esenţial în această campanie de trei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *