Democrația își face lecțiile

 • Crin Antonescu a ţinut să le răspundă cu o glumă celor care spuneau că el doarme mult. “Dacă acum, în stare de semi-trezire pot să fac atâtea, gândiţi-vă ce va fi când voi fi treaz cu totul!”, a adăugat Crin Antonescu”.
 • Crin Antonescu a declarat: „dacă Traian Băsescu va fi demis pe 29 iulie [2012], atunci alegerile prezidențiale vor trebui organizate până pe 30 octombrie [2012], cel târziu”.

 • La Braşov, singura medie de 10 la examenul de BACALAUREAT 2012 a fost obţinută de Melek Kaftar, fiica unei braşovence originare din Chişinău şi a unui om de afaceri turc, absolventă a Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, profilul ştiinţele naturii, bilingv română-franceză. „Frumoasă, deşteptă, ambiţioasă şi tenace, parcă nici nu se putea să poarte alt nume decât Melek, care în turcă înseamnă înger”, spune despre ea prof. Mariana Ionescu, directoarea liceului. Media 10 la Bacalaureat i se pare ceva cât se poate de firesc, mai ales că a terminat clasa a XII-a tot cu media 10”.
 • Opt liceeni de a XII-a şi doi profesori s-au văzut timp de 6 săptămâni într-o redacţie de ziar, la Gândul, şi au făcut performanţă. Duminică, 8 iulie [2012], ziua în care s-au afişat primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012, cu toţii au fost fericiţi dintr-un motiv comun: notele mari obţinute la probele de Română şi Matematică”.
 • jur282.jpg
 • Fiul celebrului manelist, Nicolae Guţă, care încântă cu stihurile sale urechile bătătorilor din buric de pe plaiurile mioritice, a luat fix nota 1 la proba scrisă a examenului de Bacalaureat, la limba română. S-a descurcat mai bine la geografie, materie la care a luat 2. Şi a încheiat apoteotic, obţinând nota 3 la matematică”.
 • Google a lansat, sâmbătă, campania „Legalize Love”, o iniţiativă care sprijină legalizarea în lumea întreagă a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, informează HuffingtonPost.com. Potrivit site-ului Dot429.com, campania „Legalize Love” a debutat în Polonia şi în Singapore şi „se va concentra în acele zone cu culturi homofobe, unde există legi anti-gay„. Campania va opera şi în toate oraşele din lume în care Google are o reprezentanţă oficială”. Adică or să vină și în România…
 • Pâine de graham, peşte sau pasăre, multe legume şi fructe. Acestea sunt principalele tipuri de alimente pe care ar trebui să le consume Adrian Năstase în puşcărie. Potrivit Adminsitraţiei Penitenciarelor, deţinuţii bolnavi de diabet, aşa cum este şi fostul premier, mănâncă de 5-6 ori pe zi, iar norma lor de hrană nu depăşeşte 3.175 de kilocalorii. Puţin şi des! Aşa mănâncă Adrian Năstase în puşcărie, acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa cu închisoarea”.
 • Astăzi, de la ora 14, CCR va discuta interimatul prezidențial al lui Crin Antonescu.
 • Dănuț, anglicanul, e „băsist”. Sau îi plac „președinții academici”.
 • Pastorul penticostal Cristian Ionescu laudă America…dar deloc România, țara aia din care el a fugit. Ce zice despre America, continentul unde toți ereticii se cred „Sfinți”? „America este o minune dumnezeiască. Dincolo de toate dedesubturile conspiraționiste (pe care le cred, într-o oarecare măsură) trebuie să recunoaștem că această țară a avut și încă mai are Mâna lui Dumnezeu deasupra ei”.
 • Teodor Baconschi se referă la Oengeuri și la ce fac Antenele acum…în loc să explice „mult prea minunatele” sale performanțe politice, economice, culturale, sociale, de apărare, strategice și ale partidului din care face parte. Nu ne spune cum poate să suporte atâta impostură în jurul său…și cum pune umărul la păstrarea ei…teolog fiind și literat fiind. Sau cum s-a simțit „complexat” de calitățile intelectuale ale d-lui Băsescu și ale d-nei Udrea…de a cauționat, așa de febril și de entuziasmat, „eforturile lor” dictatoriale.
 • Marius Ianuș a căpătat accente „terminale” în materie de teologie poetizată. De aceea, în poemul de azi, ne anunță ritos că „după papa Benedict vine ultimul papă”, conform Apocalipsei…și că totul „se termină”. Mai pe scurt: îmi pare rău de faptul că convertirea lui nu îl face un om de centru/ echilibrat în materie de teologie și de exprimare culturală…ci ni-l poartă pe la extreme, tot la fel de neavenite în spațiul Bisericii precum postmodernismul pe hârtie igienică.
 • Liderul de grup al eurodeputaților PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, că va solicita președintelui Parlamentului European o anchetă în cazul declarațiilor europarlamentarului PDL Monica Macovei legate de invocarea articolului 7 și că va cere ca fostul ministru de Justiție să își piardă mandatul de europarlamentar, întrucât a dezinformat şi a dus în eroare lideri politici din PE””.
 • „Băsescu se va concentra în primul rând pe Justiţie. El va ataca în două puncte pe acest palier: Adrian Năstase şi Dan Voiculescu. Va continua atacul început la discursul din Parlament şi este posibil să fie aruncate o serie de dosare în joc. Băsescu va încerca să recâştige o parte a electoratului din 2004 care era împotriva lui Adrian Năstase şi va relansa acuzele la adresa lui Voiculescu. Atacul va încerca să explice cum a demisionat Dan Voiculescu din Senat pentru a scăpa de ÎCCJ”.
 • Gunther Krichbaum, parlamentarul german care s-a plâns „de situația” din România, „este casatorit cu o fosta consiliera a europarlamentarului PDL Monica Macovei”.
 • Nu pot uita imaginea lui Traian Băsescu din Parlament, din timpul procedurii de suspendare, când preşedintele singur pe rând fircălea important o hârtie. Şi din când în când privea în gol, cu un ochi în duşumeaua din faţă, cu celălalt la orizontul aflat dincolo de Palatul Poporului construit de Nicolae Ceauşescu. Semăna puţin cu ctitorul locului şi juca rolul comandantului singuratic, judecat de camarazi. Ai fi zis că este un acuzat în timpul procesului de lichidare, dar şi un marinar bătrân, tăbăcit de expediţii şi lupte, care cugetă la următoarea aventură împotriva tuturor. Seara târziu, după anunţarea suspendării, marele circar al politicii româneşti a ieşit în faţa microfoanelor ca nou. Surâzător, nepăsător, ironic, gata de lansarea campaniei de recucerire a regatului pierdut. Avea ceva de rege nebun, de aventurier încoronat şi alungat de supuşi, de gambler al sorţii. Atunci am râs de toate chivuţele de televiziune fascinate de zvonul demisiei lui Traian Băsescu. Ele nu ştiau că dracul nu demisionează niciodată! Lucrează din greu, luptă nebuneşte, crapă şi se reface din nimic. Când ai zice că e mort, el se ridică mai înfloritor ca niciodată”.
 • La propaganda pedelistă dezlănţuită nu trebuie răspuns cu isterie de forţă egală, ci cu ironie, calm şi argumente palpabile”. Și Victor Ciutacu oferă 5 contraargumente în articolul de față la acuzații folosite de PD-L contra USL.
 • 22. 15-17. Antena 3. Comunicatul CCR: a fost respinsă contestarea lui Blaga și a lui Anastase. Nu există conflict între Parlament și Președenție. Suspendarea din funcție a fost legală. Interimatul e asigurat de Crin Antonescu.
 • Mâine CCR va discuta Referendumul și cazul Avocatului Poporului.
 • Stewardesele sunt cu ochii pe cei care încearcă să urce la bord un mort. Unii încearcă să strecoare la bordul avionului rude decedate spunând că sunt doar bolnave pentru a evita costurile ridicate de transport al cadavrelor cu avionul, de aproape 5.000 de dolari”.
 • Daniel Chițoiu (înlocuitorul lui Crin Antonescu) și Victor Ponta (conferință de presă comună) de la ora 23. 01.
 • Victor Ponta: „lovitura de stat”a rămas fără obiect/ campania de dezinformare a partenerilor noștri externi a fost odioasă/ pe 29 iulie 2012 românii își vor decide viitorul/
 • Daniel Chițoiu (23. 06, prima sa intervenție publică în această postură): denigratorii României au adus pagube de imagine și economice./ Au început să se deblocheze marile dosare de corupție și de fraudă.
 • Victor Ponta: Traian Băsescu e în campanie și nu USL. Minciunile PD-L se întorc împotriva lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *