O zăpușeală cât s-o tai cu gheață

 • Roxana Iordache se va muta pe ro.
 • Iar Otniel Vereș, baptistul, cel atât de nesimțit în tinerețea lui onlainistă (dar nu numai), a început să citească în mod tendențios teologi ortodocși. V-au pus ai dumneavoastră procuror stalinist peste cărți? Sau e așa, din zăpușeală de vară?…Dacă „s-a  dat liber la denigrare”, dați-ne lista cu principalii teologi baptiști români…pentru ca „să îi trecem prin furcile caudine”!
 • Baricada e „băsistă” pân’ la moarte.
 • Aseară, în prima intervenție publică a Președintelui interimar Crin Antonescu, am văzut un Președinte care vorbește uman, care se adresează public în mod coerent și inteligent…adică un Președinte care nu vexează prin simpla sa prezență. Și dacă un astfel de om stă în fruntea țării…poate că cei mai grobieni dintre noi vor face un efort de depășire de sine.
 • prezenţa lui Liiceanu, Pleşu şi Pora în fruntea listei care vrea să condamne un plagiat, fie el cel comis de premierul României, duce în ridicol acest demers şi dă impresia unui oportunism maxim”.
 • Omul ăsta [Crin Antonescu], aşa lejer şi superficial cum pare el la prima vedere, a reuşit o performanţă politică de care puţini l-au crezut în stare. Degajatul lider liberal de odinioară, ce părea sortit pe veşnicie opoziţiei (inclusiv în interioril propriului său partid), a câştigat preşedinţia PNL, a obţinut cel mai bun scor postrevoluţionar în alegeri şi, după o secetă cumplită, şi-a readus formaţiunea politică la guvernare. Imediat după asta, împreună cu Victor Ponta, alături de care a fost ironizat de toată propaganda portocalie, la locale, a scos aproape de tot culoarea portocalie din ţară. Acum, la capătul unui blietzkrig [război fulger] care n-a dat rateuri, dar care a generat răni serioase în exteriorul României, l-a scos şi pe preşedintele-jucător din Palat. Dar războiul fulger al USL impotriva fostei puteri, purtat deocamdată cu o suficient de largă susţinere populară, nu se va sfârşi cu adevărat decât dacă referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu va fi încununat de succes”.
 • Vocile critice se strang, incepand de azi, in jurul suspendatului. Multe dintre aceste voci au fost si sunt platite din bani publici. Asa cum o dovedeste raportul Curtii de Conturi referitor la Institutul Cultural Roman. Aici s-a facut si se face, in forta, propaganda politica pe bani publici. Promovarea culturii nationale este doar un paravan. Dar propagandistii regimului sunt mult mai numerosi. Si ii regasim atat in interiorul Romaniei, cat si afara”.
 • În anul 1908, un tânăr student, Dimitrie Leonida, care avea să devină o somitate inginerească de talie europeană, îşi alegea ca temă a diplomei sale de licenţă proiectul construcţiei unui metrou în Bucureşti. Dar proiectul va rămâne document de arhivă. În deceniul patru, după cum aflăm din articolul „Acoperirea Dâmboviţei”, semnat inginer Horia Voinescu în revista „Urbanismul” nr. 7-9/1935 se aduce oficial în discuţie problema construirii metroului. Dar proiectele au fost fie socotite fanteziste, fie au fost lipsite de posibilităţi tehnice şi materiale pentru a fi aplicate”.
 • Idem: „Un lucru demn de menţionat este acela că, dintre toate metrourile existente în lume, doar cel bucureştean a fost construit în întregime fara nicio asistenţă de specialitate straină”.
 • Idem: „Vagonul de metrou era produs la întreprinderea de vagoane Arad. Iniţial, toate vagoanele de metrou aveau culoarea galben. Alte intreprinderi care au mai contribuit la realizarea metroului au fost Electroputere Craiova, Progresul Brăila şi alte uzine bucureştene, timişorene, ieşene şi sibiene. Constructorii au atins cea mai rapidă viteză de înaintare, înregistrată pe vreun şantier similar, dând în exploatare în numai opt ani prima magistrala de metrou, între Uzinele Republica şi IREMOAS, lungă de peste 25 km”.
 • Idem: „Reţeaua de metrou din municipiul Bucureşti a fost dată în folosinţă etapizat, pe tronsoane, începând cu anul 1979, în prezent însumând 62,2 km cale dublă pe 4 magistrale, 45 staţii şi 4 depouri. Metroul acoperă 3,7% din lungimea reţelei de transport public a capitalei, transportând în medie 15% din volumul total de călători ce utilizează mijloacele de transport în comun”.
 • Delegația sportivă a României la Jocurile Olimpice de vară de la Londra [care încep pe 27 iulie 2012] numără 104 membrii, cu doi mai mult față de cea de la Beijing”.
 • Andrei Pleșu, într-un articol din Der Spiegel [Oglinda], a remarcat „faptul că România se află ”în pragul unei dictaturi” și seamănă tot mai mult cu Ungaria unde se observă o serie de ”impulsuri fasciste şi dictatoriale, o atmosferă de bătălii personale şi restricţii drastice ale libertăţii de exprimare””. Poate că autorul trăiește…în altă țară decât…România pe care eu o cunosc
 • În județul Satu Mare singura absolventă de 10 a BACului 2012 a fost „Veronica Diana Feier, din comuna Turţ, absolventă a Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare. Vera, cum o alintă cei dragi, a luat nota zece la fiecare probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat”.
 • Idem: „Fără meditaţii, dar cu şase sau chiar şapte ore de învăţat zilnic, în ultimele patru săptămâni, la care se mai adaugă un mod de învăţare continuu, spune ea. “Am reuşit acest rezultat prin multă muncă de-a lungul celor 12 ani şi în ultimele patru săptămâni pregătire zi de zi câte cinci, şase sau şapte ore pe zi doar învăţat. La probele scrise am dat examenul din Limba română, Istorie şi proba la alegere mi-a fost Psihologie, pentru că din clasa a X-a am participat la Olimpiada Naţională de Psihologie şi atunci am zis că îmi este mai uşor”, ne-a spus Veronica Feier”.
 • Camerele Parlamentului se vor întruni într-o nouă sesiune extraordinară pentru a se stabili datele Referendumului din 29 iulie 2012.
 • La numai 8 ani, Tanishq Abraham face cursul de astronomie la facultate alaturi de elevi care sunt cu cel putin 10 ani mai mari ca el! A luat cea mai mare nota din intreaga grupa, iar specialistii cred ca va ajunge unul dintre geniile capabile sa schimbe soarta omenirii!”.
 • Tineri cu sâni foarte mari din cauza numărului mare de hormoni feminini.
 • Biserica episcopală din SUA a acceptat să binecuvânteze cuplurile gay care vor să-şi unească destinele. Hotărârea vine la doar câteva luni după ce preşedintele Barack Obama a declarat că susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex”.
 • „”Nu cred că aş putea să trăiesc în sihăstrie, dar am zile în care mi-aş dori să mă pocăiesc. Sunt om şi trebuie să mă accept cu păcatele pe care le am. Uneori deschid Biblia şi citesc lucruri la întâmplare şi parcă se potrivesc, parcă primesc răspuns la întrebările pe care mi le pun în acele momente. Chiar mă gândeam să mă pocăiesc pentru că nu înţelegeam de ce mi se întâmplă numai lucruri rele pentru că nu eu nu am făcut rău nimănui. În seara în care am fost achitată, mi-am promis că o să mă îndrept mai mult spre Dumnezeu. Atunci am crezut că El există„, a spus Simona Sensual la Antena 1”.
 • Laura Andreșan și-a luat BACul anul acesta, la vârsta de 30 de ani. „Da, am dat Bac-ul, nu a o mia oara, nu a opta oara, nu a cincea oara, nu a treia oara, nu a doua oara. Azi la 30 de ani, in 2012, m-am inscris prima oara in viata mea la acest examen, si l-am luat!”.
 • Iar Grasu XXL o are pe Maria Popescu/ Sandra Romain în videoclipul Turbofin. Adică pornografia face casă bună cu hiphopăreala dacă iese bani.
 • personal, fac parte dintre milioanele de cetăţeni români care nu mai suportă un regim politic axat pe ură, hoţie, represiune şi cedare a suveranităţii naţionale”.
 • Idem: „Domnul Antonescu este primul preşedinte CARE NU PROVINE DIN SISTEM şi asta-i miza cea mare. Pentru că numai un om care provine dintr-o familie persecutată politic şi numai un om a cărui ascensiune e fundamentată exclusiv pe merit, de la firul ierbii, până la cea mai înaltă magistratură în stat, poate garanta respectarea valorilor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept. Nu cineva mereu privilegiat, cineva ale cărui criterii de ascensiune au fost, din start, oneroase (de unde şi dependenţa de poliţia politică)”.
 • Alexandru Mihail Orlando este singurul absolvent din Buzău care a obținut la examenul de bacalaureat media 10. Mai departe, el va studia la Facultatea de Automatică, din cadrul Universității Politehnice, deoarece el nu dorește să-și continue pregătirea profesională în străinătate”.
 • Miercuri seară [11 iulie 2012] Băsescu a susținut în fața sediului său de campanie din București, o conferință de presă având în spate un panou electoral pe care erau afișate fotografii cu coperta Constituției României. De asemenea și pupitrul de la care vorbea Băsescu avea în față o fotografie cu coperta Consitituției. Președintele suspendat a spus jurnaliștilor că el a câștigat alegerile din 2009 cu Constituția în mână, jucând totul pe o singură carte și de aceea a ales să își facă campanie în acest fel. Însă, prin utilizarea însemnelor naționale, Traian Băsescu încalcă legea electroală din România. Potrivit legii 370 din 2004, articolul  41, alin 7 prevede că: Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. Legea prevede sancțiuni în acest caz amendarea candidatului cu sume cuprinse între 1500 și 4500 lei. Așadar, Băsescu cere cinste de la Guvern, să respecte legea, dar el o încalcă cu bună știință fără să îi pese”.
 • Nu i-au zis că au fraudat statul cu peste 15 milioane de euro. Printr-o schemă complicată, cei 17 membri ai reţelei au cumpărat între 2011 şi 2012 peste 33 de mii de tone de motorină. Le vindeau apoi către diverse firme fantomă, care aveau grijă să transforme motorina în păcură, în acte”.
 • Horia Neamțu = Mihail Neamțu sau o altă clonă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *