Lacrimile de crocodil ale ideologiei

 • Dorin Tudoran le dă replica lui Tismăneanu și Tapalagă pe problema demisiilor operate de premierul Victor Ponta. „De ce a fost legal ce a făcut premierul Boc, dar a fost un abuz ce a făcut premierul Ponta?”.
 • Premisa falsă e aceea că România până la Guvernul Ponta ar fi fost un stat de drept funcţional şi o democraţie desăvârşită, de unde concluzia falsăschimbările decise de USL pe calea noii majorităţii parlamentare ar fi adus atingere ordinii de drept anterioare. Când în realitate, starea de fapt anterioară era de tip totalitar, iar noii guvernanţi au demarat restaurarea democraţiei şi a statului de drept, restabilirea normalităţii instituţionale, politice şi sociale a României”.
 • Mai mult de jumătate dintre români spun că vor participa cu siguranţă la votul pentru demiterea preşedintelui, iar 67% dintre aceştia vor vota în favoarea demiterii, arată un studiu realizat de grupul Avangarde. USL ar obţine 61% din voturi, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, în timp ce PDL are doar 18% din intenţiile de vot, conform aceluiaşi sondaj”.
 • Kieron Williamson, un băieţel de 9 ani din Norfolk, are şanse mari să devină milionar în foarte scurt timp după ce ultima sa colecţie, de 24 de tablouri, s-a vândut în nu mai puţin de 15 minute, scrie Daily Mail. Micul Monet, aşa cum i se mai spune copilului-minune a început să picteze în timpul unei vacanţe cu familia, în Devon şi Cornwall, în 2008. Atunci, Kieron a creat unele dintre cele mai frumoase tablouri ale ultimilor ani, iar acele creaţii au devenit acum sursa de venit a micuţului. În cadrul licitaţiei de ieri, în doar 15 minute, 24 de picturi au fost vândute pentru suma totală de 250.000 de lire sterline. Cele mai apreciate au fost două peisaje, care au fost cumpărate cu aproape 35.000 de lire fiecare”.

 • Știri întoarse:

 • Până și Ion Cristoiu admite că un președinte fără legitimitate electorală este „un cadavru”. Și pledează pentru lipsa cvorumului.

 • Baconschi spune adevărul: „România și Bulgaria – ultimele venite în clubul UE – sunt fragile economic, minate de corupție și stoarse de o clasă politică așa cum o știm”. Dacă  România e așa…înseamnă că trebuie să schimbăm cu totul regimul care a adus-o de 8 ani în această situație. Înseamnă că Referendumul e legitim! Cum să mai păstrezi în fruntea țării un președinte, dacă a fragilizat economic România, a căpușat-o și a stors-o de vlagă?
 • Se împlinesc 85 de ani de la jurământul ca monarh al Regelui Mihai I al României.
 • Potrivit unui raport realizat de Ministerul Transporturilor, în doar trei luni din 2012, Metrorex a transportat 46.361 milioane pasageri”.
 • Cele mai vizitate zone în care prostituatele sunt prezente la fiecare colț de stradă sunt vestitele Mărăsari, Calea Griviței, zona Buzești, Plevnei, Bulevardul Dacia, Ștefan Furtună și în jurul Gării de Nord”.
 • Idem: „Tarifele, variază în funcție de zonă și de serviciu, cele mai ieftine rămân cele care își fac veacul pe stradă și oferă plăceri pentru o sumă modică de 30-50 de lei. Acestea sunt fetele de pe Mătăsari, Pleveni sau Calea Giulești, aici nu e indicat să vă așteptați la calitate sau aspect fizic extraordinar, ba chiar dacă nu aveți noroc, puteți pica în plasa unei curve cu experiență, la vreo 45 de ani. Cele mai scumpe cer 100-200 de lei pentru servicii “complete”,  pe acestea le găsiți în jurul cartierului Gara de Nord, mai exact între Piața Matache, Palatul CFR și strada Buzești, ori în zona Universitate – Romană. Aici traseistele sunt dispuse să meargă cu tine la un hotel din apropiere, pentru a-și onora serviciile. Rămân “curvele de lux”, așa cum le numesc colegele mai ieftine din breaslă, ele duc prețul la un alt nivel, ajungându-se la 500 de euro “partida””.
 • Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pentru a armoniza legea referendumului cu prevederile emise de Curtea Constituţională. Sesiunea extraordinară va fi organizată pe 17 iulie [2012 la Camera Senatului], iar la Camera Deputaţilor pe data de 18 iulie [2012]”.
 • „Poporul” lui Istodor „a murit”. A fost „asasinat”. Nu știm încă de cine…dar se vor prezenta rezultatele la știri.
 • Marca România Liberă a fost vândută pentru…180 de lei.
 • Cum a ilustrat Dali în 1969 Alice în Țara minunilor.
 • Pe când aici găsiți cum a ilustrat Matisse în 1935 Ulysses-ul lui Joyce.
 • 4 mesaje publicitare ale lui Băsescu pentru Referendum.
 • Miting anti-Băsescu la Constanța. 18. 47, Antena 3.
 • Crin Antonescu (Antena 3, de la 19. 02, a doua luare de poziție publică a Președintelui interimar): doar președintele suspendat a încălcat Constituția potrivit Parlamentului/ demiterea Avocatului Poporului a fost constituțională/ în România, Constituția și ordinea de drept nu au fost puse în discuție/ „legile românești se fac în România” și „nu se negociază în altă parte”/ Legiuitorul e Parlamentul…pe când CCR stabilește constituționalitatea legilor votate în Parlament/ nimeni la nivelul UE nu s-a gândit la un observator pentru Referendum/ premierul Ponta nu a primit „porunci” de la UE/ să vorbim documentat în presă/ președintele României nu primește ordine și dispoziții decât de la poporul român și Parlament, în limitele legii/ ce spun fac, pentru că nu sunt Traian Băsescu/ îi salut pe cei care vor protesta pașnic/ despre scrisoarea de la Băsescu/ răspunsul pentru Băsescu e acesta: dați ordin oamenilor dumneavoastră să nu mai manipuleze! /la 19. 24 s-a terminat. Un discurs de aproape 25 de minute.
 • Radu Tudor: Crin Antonescu a spus, în mod esențial, că România nu trebuie să mai îngenuncheze în fața nimănui, așa cum a făcut-o Băsescu până acum. 19. 27. Antena 3.
 • Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a susţinut cea mai demnă şi echilibrată declaraţie de presă pentru România, de la discursul Majestăţii Sale Regelui Mihai I în Parlamentul României”.
 • Asta da realizare tehnologică! „O echipa de oameni de stiinta a realizat un hard disk din safir, despre care se spune ca ar dura 1 milion de ani. Sursa imagine: gizmodo.com. In prezent nu exista niciun format digital stiut de noi, care sa poata dura mai mult cu certitudine. Sub aceasta idee a luat nastere actualul HDD: un disk de safir pe care informatiile vor fi inscriptionate cu platina. Realizat din doua discuri subtiri obtinute din safir industrial, hard disk-ul masoara 20 de centimetri in diametru. Datele sunt gravate in platina pe una din partile discurilor, inainte ca cealalta sa fie plasata deasupra pentru a forma un sandwich de informatii. Apoi discurile sunt lipite molecular, impreuna”.
 • Traian Băsescu (de la 20. 07. Antena 3): nu mă bat pe un scaun/ românii vor da politicienilor o lecție prin venirea lor la vot/ vreau ca Referendumul să fie validat/ știu că mulți sunt supărați pe măsurile luate din timpul crizei/ românii trebuie să dovedească faptul că sunt europeni/ ce este „restaurația”, domnule președinte suspendat?/ USL a împins România cu mulți ani înapoi la capitolul credibilitate/ vreau să câștig Referendumul/ România merge înapoi în democrație/ nu știm condițiile de validare a Referendumului/ nu avem destule secții de votare în străinătate/ (bășcălii cu voce tare)/ atac la Voiculescu, Voicu, numiți „penali”/ am construit „cu migală” credibilitatea României. 20. 21/
 • Idem, Realitatea TV, 20. 22: premierul și președintele interimar sunt „complet decredibilizați”/ „clientela pușcăriabilă”/ „am ajuns o țară care primește instrucțiuni”/ suntem o țară izolată/Crin Antonescu „a rămas la nivelul unui bârfitor”/ telefoanele cu butoane…vor spune că Antonescu și Ponta au făcut „cel mai mare rău” României/ ofertă publică: vrea să-i ajute pe primii 4 oameni ai României în favoarea tuturor/ 6 soluții pentru „interesul național”/
 • Victor Ponta (Antena 3, 20. 31): vrem să punem ordine în sistemul medical românesc/ pe 29 iulie 2012 românii vor putea închide acest „regim ticălos”/ voi vota pentru demiterea lui Băsescu/ Parlamentul va decide datele Referendumului/ nu am angajat la UE pragul la Referendum/ au fost mințiți reprezentanții de la Bruxelles/ cele 11 răspunsuri/„cea mai jenantă discuție” a fost minciuna că nu am publicat în Monitorul Oficial deciziile CCR. Și i le-am prezentat în engleză…și faptul că sunt publicate/ ne va lua ani de zile ca să spălăm dezinformarea făcută de oamenii lui Băsescu/ un europarlamentar român a cerut, pentru prima dată în istoria UE, ca țara lui să fie exclusă din UE/ „coșmarul nostru de 8 ani de zile” = regimul Băsescu/ din ce bani își plătește acum Băsescu campania electorală?/ 40 licitații ilegale făcute de Liviu Negoiță/ „nemernicul” Băsescu/
 • Crin Antonescu în dialog cu Victor Ciutacu (Antena 3, de la 22.02): îl demitem „pentru că nu se mai poate”/ pentru că România era blocată/ există mult mai multe motive de suspendare…în comparație cu cele 7/ am o echipă improvizată de colaboratori/ butonul 3 al telefonului/ mi se pare jenant să spui că un telefon ne dă „soluții de salvare”/ România nu e subordonată nimănui/ România și-a făcut datoria în cadrul NATO/ democrația germană e cea mai solidă din Europa/ economia germană poartă cel mai greu povara UE/ pe noi ne doare ce a făcut Germania pentru Grecia…dar, mai ales, ce n-a făcut pentru România/ cum problemele Ungariei sunt tolerate în UE/ dublul standard al familiilor politice europene/ la noi nu sunt curente consolidate anti-UE și anti-NATO/ e interzis să folosești copii în campania electorală/ eu sunt un om curajos/ ar fi trebuit să cer urmărirea penală a celor care facilitează scurgeri de informații spre Presă/ Traian Băsescu nu va mai fi președinte al României după 29 iulie 2012/
 • Idem (de la 23. 02): politicienii nu trebuie să aibă imunitate în fața Justiției/ (600 de mesaje pe Facebook pentru președintele interimar)/ Băsescu vrea să dea impresia că „știe totul”, tot ce-i trebuie României/ cred că Băsescu mă va ataca de aici încolo, după ce l-a atacat pe Ponta până acum/ Băsescu e „demodat electoral”/ strada despre care se vorbește nu e stradă și a fost făcută de locatari/ programul de lucru începe la 9-10 dimineața/ va exista șansa unui nou început/ „mai trebuie să încercăm și altceva”/ (850 de comentarii)/
 • Victor Ciutacu: am susținut public doar pe Oprescu și Antonescu până la 42 de ani. 23. 21.  Antena 3.
 • Peste 3.000 de persoane s-au adunat vineri seară [13 iulie 2012] în centrul orașului Constanța la mitingul USL, pentru demiterea lui Traian Băsescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *