Dictatorii o sfârșesc prost

 • Fostul președinte de stat al României nu beneficiază de facilități speciale dacă „i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnat definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum”. 
 • „„Excelenţă, ieşi afară, că a căzut Băsescu aseară!”, au strigat deţinuţii din penitenciarul Rahova, după ce, vineri, 6 iulie [2012], televiziunile de ştiri au anunţat suspendarea din funcţie de către Parlament a preşedintelui României. Imediat după aflarea acestei ştiri, ei au început să bată în drevele ferestrelor şi să strige cele de mai sus. În această primă reacţie, ei aveau în vedere că, de câteva zile, la Rahova este deţinut şi fostul premier Adrian Năstase. Ştirea a fost relatată în exclusivitate pentru Cotidianul.ro de o sursă din rândul salariaţilor închisorii, care a dorit să-şi păstreze anonimatul”.
 • Câteva sute de cadre militare disponibilizate protestează sâmbătă [14 iulie 2012] în Piaţa Victoriei din Capitală cerând demiterea lui Traian Băsescu. Aceștia scandează „Demiterea!”, „Jos Băsescu!”. „Până nu pleacă cu cătușele la mâini noi nu cedăm”, a declarat un protestatar. „Acest om trebuie să plece de la Palatul Cotroceni”, „Să-și dea demisia de onoare„, au spus alți protestatari. „Îndemnând cetăţenii României să voteze anti-Băsescu la referendum, îi îndemnăm să voteze pentru statul de drept, împotriva minciunii, hoţiei, ticăloşiei şi trădării. Jos Băsescu!”, a declarat, la rândul său, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru”.
 • vă rog politicos să ne lăsaţi pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale de reguli ieşite din curenta practică a structurii pe care o conduceţi”.
 • De rugina din suflet, pastore Cruceru…scapi prin Sfântul Botez ortodox și prin dezicerea de ideologia baptistă. De cea de pe bicicletă scapi…prin aruncarea ei la vechituri sau prin donarea ei, cu inimă largă, la niște ortodocși care n-au…că ai bani ca să îți cumperi alta.
 • De curând s-a umplut netul, în special social media, de bannere şi avataruri pe care scrie “Cetăţean cinstit. Votez Nu la referendum”. Cu alte cuvinte, toţi cei care vor spune DA la plebiscit sunt necinstiţi! Cum îţi permiţi, cetăţene Traian Băsescu, aşa ceva?”.
 • http://3.bp.blogspot.com/-grOPO5Og0PE/UADnxtBuz4I/AAAAAAAAAxY/iwLF9go_4Bg/s1600/basescu-referendum-baselandia.jpg
 • Conțac, de ce trebuie să ai „rudimente de liturghie”…când poți să ai Liturghia Bisericii din totdeauna? Și de ce trebuie să fii într-o sectă de secol 20…și nu în Biserica de la început, cea întru care harul Treimii s-a pogorât peste Apostoli la Cincizecime? „În paranteză fie spus, mai zilele trecute am trecut pe lângă o biserică a „Prietenilor”, adică a Quakerilor. Nu știu încă dacă să mă aventurez într-un spațiu religios în care totul e „sub îndemnul Duhului”. Prin comparație, noi, penticostalii, avem totuși un rudiment de liturghie, o ordine binișor bătută în cuie pe care până și Duhul Sfânt trebuie să o respecte, nu-i așa?”.
 • Roxana Iordache are dreptate: te simți al țării tale dacă te răscolesc lucrurile definitorii ale nației tale! Astăzi, 14 iulie 2012, e Ziua Națională a Franței.

 • L-am văzut pe Traian Băsescu, bronzat și ironic, în această dimineață, salutând superior ziariștii care pândesc la coadă ușa lui de campanie. A dispărut țanțoș înăuntru. Nu cred că în istoria noastră a mai existat un alt conducător care să batjocorească mai apăsat și mai cinic și mai scârbos poporul român, rămânând pentru unii, nu știu cât de mulți, mereu credibil. Sunt dovezi că a furat enorm, că a furat neîntrerupt, și pe vapor și pe lângă vapor și ca ministru și ca primar și ca președinte. Ei bine, sunt oameni care-l ascultă cu evlavie vorbind despre cinste, iar dacă spui și aduci dovezi că Băsescu fură, minte cu nerușinare, batjocorește tot ce-i sfânt, nu te ascultă iar dacă te ascultă o fac pentru a-ți da în cap. Începe să-mi fie silă”.
 • La Cluj, PDL a pus în mişcare tot aparatul de partid. Oamenii sunt aduşi cu autocare din toată zona Ardealului, numai de la Sibiu au plecat 1.500 de protestatari. Băsescu este aşteptat la Cluj pentru a le vorbi oamenilor”.
 • Un copil cu sindromul Angelman. Adică un copil care nu doarme niciodată.
 • Ca un vestitor înflăcărat al Sfintei Treimi şi apărător al cereştilor dogme, râvnitor al Sfintelor Scripturi şi Tradiţii te-ai arătat, Cuvioase Nicodim [Aghioritul], spre împărtăşirea lumii de viaţa cea dumnezeiască. Pentru aceasta, smereniei Maicii Domnului urmând, te-ai făcut părtaş bucuriei veşnicei uniri cu Hristos, pe Care roagă-L, Sfinte, să o dobândim şi noi nevrednicii, cei ce cu umilinţă strigăm: Aliluia!”.
 • Cum miniciuna are, totuși, picioare scurte, mai ales într-o societate globală super-tehnologizată, s-a dovedit că așa-zisa de ”listă de cerințe” a fost, de fapt, o listă de discuție a lui Manuel Barroso cu Victor Ponta. Ceea ce e cu totul altă mâncare de pește. E diferența dintre așa-zisa ”lovitură de stat” și o luptă pentru putere, lipsită de moralitate și onoare, jucată la limita legii și cu importante deficite de democrație, dar în care decizia finală aparține, totuși, poporului”.
 • Andrei Marga (Antena 3, de la 13. 01): Traian Băsescu nu a participat la procesul de negociere/ este european să îți promovezi „odrasla agramată”?/ USL nu controlează Justiția, Serviciile secrete, Procuratura/ pledăm pentru normalizarea instituțiilor în România și pentru pluralism politic/ cât de vizitată a fost România de liderii europeni sub Băsescu?/
 • Saitul Mănăstirii Corbii de Piatră din județul Argeș.
 • Sfânta Masă de la Corbii de Piatră:
 • sfmasapecareseslujesteazicioplitadinzidulcaredesparteacele2fostealtare.jpg
 • Astazi este ziua nationala a Frantei. Se împlinesc 223 de [ani de] la căderea Bastiliei. Francezii au inceput petrecerea de la ora 10:00, cand au urmarit traditionala parada militara de pe Champs Elysee”.
 • O sa colaboram cu oricine din societatea civila ca sa avem un referendum corect. Facem un apel catre oricine mai are un dram de obiectivitate sa se uneasca in aceste zile de mare incercare pentru democratia noastra, in care nimeni nu detine adevarul absolut. Facem un apel oamenilor politici sa lase societatea civila sa isi faca datoria fara ingerinte. Acea societate civila neafiliata, putina câtă mai e. De noi depinde sa o facem mai mare. Ajutati-ne sa dovedim ca aici nu e Siria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.