Căldură mare cu și fără Caragiale

 • Acesta este articolul 9.999 de pe TPA [Teologie pentru zi]. Sau dacă munceșticitești!
 • Victor și Mariana Ciutacu au împlinit 17 ani de căsătorie.
 • Problemele de limbă română ale unui român americanizat. Sau despre diferența dintre limba de dicționar și limba vorbită, cu toate nuanțele ei vii și reactualizate continuu.

 • Nu doar publicul cititor, ci si autorul cartii – cu conditia sa fie lucid – cistiga de pe urma unei cronici aplicate, oneste si transante”.
 • Ştim din surse credibile că Traian Băsescu a fost impus în primul guvern al României postdecembriste de către structurile fostei securităţi, nefiind deloc agreat de însuşi fostul şef al statului de atunci, datorită acestui motiv. Activitatea sa a fost permanent una propagandistică, agitatorică, în orice poziţie guvernamentală s-a aflat. Deşi nimic nu îl recomanda pentru statura unui personaj incomod, s-a impus pe scenă ca un veritabil sforar, demagogia fiind propria sa natură. S-a impus drept un garant oportunist al unor noduri cu Europa şi America. Din păcate, valorile pe care ar fi trebuit să le întruchipeze Traian Băsescu nu au fost niciodată manifestate în aria instituţională pe care a avut-o în subordine. Cu toată elocvenţa de ins care şi-a depăşit cu evidenţă condiţia, Traian Băsescu, marinarul ajuns înalt oficial comunist, a convins, în primul rând, propria clientelă politică. Împreună cu aceasta, an de an, a constituit o piramidă având la bază o nemulţumire permanentă. Tot ce s-a întâmplat sub umbrela preşedinţiei sale stă sub luciul unei armuri dictatoriale”.
 • Presedintele suspendat si-a schimbat complet atitudinea: e plingacios, vorbeste despre cinste si cel mai importanta, incearca sa se victimizeze in ochii celor mai slabi de inger, poate-poate le mai smulge votul. Timp de 8 ani de zile, Basescu a controlat totul in mod autoritar, a transformat tara intr-un poligon securistic si al dosarelor facute adversarilor, a vorbit urit, a amenintat, a protejat si ascuns coruptia imensa de la virful PDL”.
 • Participanţii la miting[ul pro-Băsescu] au început să vină, sâmbătă dimineaţă [14 iulie 2012], înainte de ora 10.00, în Piaţa „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, majoritatea îmbrăcaţi în alb, având pancarte cu inscripţiile: „Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine„, „Clujul este de partea ta”, „România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?”, „Plagiatorul sfidează poporul”, „Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta”, „Nu suspendării preşedintelui”, „Pro Traian Băsescu”, „Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale”, „Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine„”.


 • Dosarele medicale ale lui Adolf Hitler au fost scoase la licitaţie, iar amănuntele şi secretele care sunt dezvăluite astfel sunt incredibile. Documentele arată că Fuhrer-ul îşi curăţa sinusurile cu cocaină şi a fost pe cale să devină dependent de acest drog, iar medicii au intervenit brutal; de asemenea, îşi făcea injecţii cu spermă de taur ca să-şi crească libidoul – de altfel, nu făcea sex cu amanta sa, Eva Braun, decât după un astfel de „tratament”. În plus, Hitler avea probleme cu eliminarea gazelor intestinale şi uneori lua şi câte 28 de pastile în acelaşi timp, lucru care i-a distrus ficatul şi stomacul”.
 • De la Ziariști online.

 • Lamentațiile lui Patapievici pentru ICR…ca și când dacă el ar pleca de la conducere…s-ar prăbuși totul. De unde atâta nevoie de „prezența” sa…când el a fost pus aici din motive politice?

 • Degeaba te pretinzi elită intelectuală, dacă din punct de vedere moral eşti zero”.
 • Pentru cei cărora „le priește” criza:

 • Și din nou despre afirmațiile scriitoricești ale lui H. R. Patapievici…în timp ce „reprezintă” cultura poporului român:

 • La mitingul de la Timişoara [15 iulie 2012], la care până la ora 19.00 erau prezenţi aproximativ două mii de oameni, a ajuns preşedintele interimar Crin Atonescu. Mai mulți participanţi poartă tricouri albe cu mesaje precum “BĂ!SE taie pensiile”, “BĂ!SE taie salariile”, “BĂ!SE duce ţara de râpă”, “DA, din jucător îl facem spectator”. De asemenea, oamenii scandează “Jos Băsescu!” şi au pancarte cu mesaje precum: “Votează DA la referendum”, “Mergem la VOT” şi ”Hai la referendum!””.
 • Nu există Europă deplină fără România. Trăiască România, democraţia şi statul de drept. Sunt aici pentru a spune azi, tuturor elitelor intelectuale, profesionale, ale României. Implicaţi-vă, faceţi-vă datoria. Sunt aici pentru a le spune tinerilor să vină la referendum şi să-şi hotărască viitorul. Da în Timişoara, da în toată ţara”.
 • La miting a ținut un discurs și poetul Mircea Dinescu care a transmis PDL că „Vara asta se poartă altul„, cu referire la un nou președinte”.
 • Ungureanu huiduit la Arad.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *