Curs de Teologie Dogmatică Ortodoxă

În format video, în limba engleză și cu subtitrare în limba română.

Cursul 1. Căutarea credinței. Conferențiază Prof. David Frost.

Cursul 2. Dumnezeu Sfânta Treime. Conferențiază Fr. Demetrios Bathrellos.

Cursul 3. A fi om: a trăi plenar! Conferențiază Dr. Christine Mangala Frost.

Cursul 4. De ce a venit Iisus la noi? Conferențiază Gladys Bland.

Cursul 5. Mântuirea în Hristos. Conferențiază ÎPS Kallistos Ware.

Cursul 6. Duhul Sfânt. Conferențiază Fr. Michael Harper.

Cursul 7. Ce este Biserica pe pământ? Nu e Dumnezeu de ajuns? Conferențiază Fr. Michael Harper.

Nu avem cursurile 8-12.

Un curs aplicat, pe problemele existente.

Care s-a născut din nevoia reală de a da răspunsuri.

Pentru că cel mai adesea trebuie să răspundem la contestări sau la întrebări prostuțe, copilărești (din perspectiva cugetării teologice)…dar singurele care ni se pun.

Un comentariu la „Curs de Teologie Dogmatică Ortodoxă”

  1. Va multumesc, Parinte!Un fragment dintr-un interviu acordat de IPS Mitropolit Kallistos Ware: „Care sunt calităţile esenţiale de care are nevoie un teolog astăzi?

    Astăzi, un teolog are nevoie în mod clar de o educaţie academică. Dacă dorim să fim la curent cu ultimele descoperiri teologice din apusul Europei, atunci trebuie să fim capabili să lecturăm lucrări scrise în limbile engleză, franceză şi germană.

    De asemenea, este nevoie de o bună cunoaştere a limbilor clasice. Aşadar, un teolog are nevoie de o certă educaţie a propriei minţi, însă aceasta nu este suficientă. Un teolog trebuie să fie un membru al Bisericii, care vorbeşte din interiorul Bisericii. Un teolog trebuie să fie capabil să utilizeze toate instrumentele pe care cercetarea academică i le pune la dispoziţie, dar el trebuie să fie, de asemenea, înrădăcinat în viaţa Bisericii.

    Pentru mine, un teolog este o persoană care primeşte frecvent Sfintele Taine. În secolul al IV-lea, Evagrie Ponticul afirma că „teolog este cel care se roagă”. Probabil că el considera teologul drept o persoană relativ diferită faţă de cum îl considerăm noi astăzi, însă afirmaţia sa este încă validă, pentru că există o relaţie între teologie şi rugăciune.

    Acesta este un lucru pe care teologul trebuie să îl exprime în propria viaţă.”http://www.agoracrestina.ro/biblioteca/adrian-agachi-228-subiectul-central-al-teologiei-secolului-al-xxi-lea-va-fi-antropologia.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *