2 comentarii la „Sfinții Țari Mucenici Romanov”

 1. Spunea Sf. Ioan Maximovici in predica Sfintiei-sale despre Martirii Regali: „oamenii se vor ridica intotdeauna impotriva Crucii prin calomnie si minciuna”.

  Sfinti Mucenici Regali, rugati-va Domnului si pentru noi!http://02varvara.wordpress.com/2012/07/17/17-july-2012-an-essay-in-images-a-day-of-mourning-it-dawned-at-the-ipatiev-house-in-yekaterinburg/
  http://02varvara.wordpress.com/2011/07/18/18-july-2011-homage-to-the-imperial-legacy-in-paint-and-sound/

 2. Se povestesc multe dintre minunile care au avut loc la casa Ipatiev, dupa asasinarea tarului Nicolae si a familiei sale.

  Oamenii vorbesc si despre ajutorul pe care il primesc rugandu-se tarului sau membrilor familiei sa mijloceasca pentru diversele lor probleme.Insa mie mi-a atras atentia un vis profetic pe care l-a avut Ducesa Elisabeta, sora tarinei Alexandra si care a fost impartasit parintelui Mitrofan Srebrianski.

  Visul a cuprins patru parti. In prima dintre ele, o biserica frumoasa era cuprinsa dintr-o data de limbi de flacari. A doua parte arata un portret al imparatesei, intr-un cadru negru, cu colturile indoite, care colturi se transformau in lastari cu muguri de crin ce infloreau treptat, acoperind astfel portretul.A urmat apoi imaginea Arhanghelului Mihail care tinea in mana o sabie de foc. 

  In cea de-a patra parte, Sf.Serafim, ingenuncheat pe o stanca, se ruga cu mainile ridicate.  Parintele Mitrofan a interpretat acest vis astfel: pentru necredinta si pentru pacatele oamenilor, tara ar fi la un pas de distrugere, o persecutie se va ridica impotriva Bisericii. A doua parte a fost inteleasa prin faptul ca intreaga familie regala va primi moarte martirica.  

  Prezenta Sfantului Arhanghel Mihail cu sabie de foc in mana insemna necazurile prin care vor trece. Cea de-a patra parte a fost interpretata ca, prin rugaciunile si mijlocirea Sfintilor, tara si oamenii ei vor putea afla indurare in fata Domnului.http://www.royal-russia.com/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *