Gândește bine. Votează Da!

 • Liviu Antonesei: „Religiile sunt forme cultural-istorice de manifestare a sacrului, a relaţiei noastre cu sacrul. Sigur, sunt născut, botezat şi crescut în religia creştin-ortodoxă, dar acum mai bine de treizeci de ani am descoperit buddhismul tibetan, care nu încetează să mă preocupe”. Asta pentru că nu a descoperit niciodată ce înseamnă Ortodoxia.
 • Victor Ponta (Antena 3; de la 10. 40): o monitorizare UE a Justiției din România este un lucru benefic/ promovez o reformă reală și de structură a Justiției/ 10 minciuni evidente ale lui Traian Băsescu: a spus că nu va tăia pensiile și salariile și le-a tăiat; și că nu va crește TVA și l-a crescut; a mințit în ceea ce privește banii împrumutați; a mințit în ceea ce privește reprimirea banilor pensionarilor; a mințit când a spus că nu există procedură de suspendare în Constituție; a mințit că își dă demisia în 5 minute dacă va fi suspendat; a mințit spunând că ordonanțele de urgență sunt ilegale; minte în continuare privind dosarele sale penale; a mințit că va returna casa din Mihăileanu; a mințit că BNR nu mai are aur și de aceea e nevoie de exploatarea resurselor de la Roșia Montană.
 • Steluța Popescu a fost la Gărâna Jazz Festival 2012 și ne oferă fotografii de la evenimente.
 • La Gândul Live a fost invitat Traian Băsescu de la ora 11.00.
 • Ce a spus Traian Băsescu pentru Gândul: să prelungim Referendumul până iese/ (a venit tot în tricoul albastru)/ dacă aș fi fost căpitan pe Titanic vaporul nu s-ar fi scufundat/ Titanicul s-a scufundat dintr-o greșeală de navigație/ verbul „navigi”/ nu știu sondajele de opinie vizavi de Referendum/ acest Referendum nu mai este despre Traian Băsescu/ România „s-a decredibilizat”…datorită „loviturii de stat”/ „o execuție militară sub mască legală”/ Referendumul e „neconstituțional”/ l-am pus pe Ponta premier datorită „interesului național”/ și PDL-ul mi-a făcut probleme.
 • De ce nu a venit Cristian Tudor Popescu, în locul moderatorului de față, ca să pună întrebări? Întrebările tăioase? Moderatorul nostru e timorat…și vorbește „încet”, cu atenție, cu mânuși…față de cineva care vorbește cu glasul ridicat…și îi plac diversiunile lingvistice.
 • Traian Băsescu (Gândul Live): depolitizarea Justiției/„am avut mână bună” când i-am pus pe șefii Justiției/ m-a ajutat Monica Macovei ca să îi aleg/ „n-a dovedit nimeni că am fost securist”/ „eu nu sunt aici în haină de campanie”/ „sunt în haina președintelui cu 8 ani de experiență”/„nu m-am așteptat să fie atât de dramatică decapitarea” USL/ deprecierea leului/ (nu răspunde când e întrebat de ce au plecat investitorii străini din România în mai 2012)/ am tăcut 40 de zile…pentru că știam că vor să mă suspende/ Crin Antonescu a vrut suspendarea mea mai mult decât Victor Ponta/ am făcut „exercițiul coabitării” în 2012/ dacă aș fi gândit că vor suspendarea…nu i-aș fi dat lui Victor Ponta mandatul/ pot coabita cu un alt premier/ (cine i-o fi dat 4 stele generalului Oprea?)/ eu am stabilit procedurile suspendării în 2007/ e corect să am telefon STS/ am sigilat biroul și acum și în 2007.
 • Idem: (când e întrebat lucrurile care nu îi plac, Băsescu…scade vocea, tonul)/vreau ca românii să fie mai presus decât clasa politică/ ne trebuie Parlament unicameral cu 300 de parlamentari/ vreau ca Referendumul să fie validat/ vreau ca românii să vină la vot/„bătălia mea este pentru țara mea” (care țară: cea sărăcită și umilită…sau alta?)/ Funeriu, Lăzăroiu, Blaga au venit la mine, la sediul de campanie/PD-Lul vrea ca oamenii să nu participe la Referendum…dar eu doresc ca ei să participe/„poporul nu e vinovat niciodată. El nu greșește”/ voi ține cont de ce spune poporul/ e foarte bine că Ungureanu și Neamțu se implică și că fac parteneriate cu PDL-ul/ Ungureanu poate fi viabil pentru președinte al României în 2014/ (cea mai proastă alegere a Gândul…pentru intervievator pentru Băsescu)/ nu are nevoie de bannere/ Adrian Năstase „e un om în necaz”/ nu îmi joc libertatea (11. 56) [s-a enervat aici…și a jignit]/ „nu am frică nici de Justiție…”/ „dorm liniștit”/ neagă faptul că are de-a face cu vânzarea navelor României/ fiica mea își poate justifica averea; nu am dubii în ceea ce o privește/ „în familia noastră nu s-a furat, s-a muncit” (lacrimogen…pentru un bișnițar)/după mașină Lada, mi-am cumpărat Audi/ (vorbește de banii lui din 1976…dar nu și de cei din 2012).
 • Idem: n-am știut că vine criza/ eroarea cu Arafat/ „poporul român nu suportă orice” (e adevărat!)/ (nu vrea să ofere un pronostic pentru Referendum și nu acceptă că Referendumul îl vizează)/ (nu e de acord cu „discursul naționalist” al lui Crin Antonescu)/ eu n-am avut discurs naționalist anti-UE/„ora exactă a României nu se dă la București ci în tratatele UE” (adică, mai pe scurt: ce spune Parlamentul și Președintele României „nu contează”)/ presa a mințit despre mine/ 12. 10: „propovăduitorii dezinformării”/ presa dezinformează/„am fost un stat de drept fragil”/ „românii vor face ce trebuie pe 29”/ românii „mă vor înjura în continuare” și vor alege „ce trebuie” (înseamnă că ne consideri „proști bătuți cu leuca”)/ S-a sfârșit la 12. 13 liveul de la Gândul.
 • Președintele ANI care sprijină PDL-ul.
 • La Palatul Parlamentului, acum, se discută legea CCR. Antena 3. 11. 35.
 • PD-L a părăsit plenul Senatului. 11. 44. Antena 3.
 • E bine să păstrăm lucrurile pentru viitor. Și mi-aș dori multe cărți cu detalii despre timpurile vitrege ale românilor…pentru a fi lecții de anduranță pentru viitor.
 • Din resursele Loteriei Române 60-70% din bani sunt dați grecilor. 12. 21. Antena 3.
 • Emil Boc: „Dintr-o ţară model, apreciată şi respectată pentru deciziile economice de stabilitate în timp de criză, am ajuns oaia neagră a Uniunii Europene”.
 • Crin Antonescu: „Nu am îmbrăţişat niciun naţionalism, dar n-am fost lipsit niciodată de sentimentul că nu trebuie să fim nişte râme, în faţa nimănui”.
 • Idem: „O ţară trebuie respectată în suveranitatea sa, nu poţi spune atât de brutal că preşedintele are voie sau nu să facă asta: preşedintele e un demnitar de rang inalt, nu un infractor căruia ii sunt restrânse drepturile de acţiune sau drepturile civile”.
 • Idem: „Traian Băsescu este un exemplar politic degradat, degenerat. Asta este afirmaţia mea. Foarte multe au pornit de la el, de la lupta sa disperată. Degeaba spune că nu se luptă pentru scaunul acela. Pentru butoanele acelea se luptă. Chiar şi acum Băsescu e redutabil în campanie. Diferenţa e că, prin modul în care pune problema – dacă nu mai sunt eu, Băsescu, şeful statului, sunteţi disperaţi, nu mai sunteţi în Europa, vă înghite Moscova- e o formă de şantaj, de a minţi şi a dăuna propriei tale ţări. Dintr-o slăbiciune pe care o asum, nu am fost preocupati să ne cunoaştem mai bine cu omologii străini, Băsescu a avut grijă să inducă şi acolo ideea”.
 • Ironiile de ieri, ale lui T. Băsescu, la adresa a trei jurnaliști români.
 • Referendumul din 29 iulie [2012] are toate șansele să fie invalidat, întrucât din cei 18,3 milioane de români cu drept de vot, 2,6 milioane nu vor putea să voteze întrucât nu au carte de identitate. […] Însă la referendum vor putea participa doar 15,714,403 cetățeni, întrucât restul de 2,594,209  români, NU posedă carte de identitate”.
 • Traian Băsescu, ieri, la RTV, în direct (ca să nu uităm cum problematiza și în ce termeni, în vara lui 2012, un „președinte ales” în UE): „Ponta e mincinos, n-ai ce să-i faci, minte cu o lejeritate extraordinară, iar Dragnea este lipsit de caracter. Dan Voiculescu măcar a fost cinstit. Spre deosebire de toţi ăştia, măcar este un adversar cinstit. El şi-a pus trusturile media de 7 ani pe mine pentru denigrare. A fost singurul care acum două luni a spus “ăsta e graficul de suspendare a preşedintelui”. A dat 60 de zile, s-a produs în 59. Mai mult respect am pentru el, care spune că ăsta e interesul meu, decât pentru ceilalţi care spun că sunt pentru interesul naţional. El are interese personale: bani, influenţă, să-şi salveze pielea de la puşcărie. El spune că “nu mă interesează altceva decât să fur în continuare de la stat şi să-mi apăr pielea în faţa justiţiei”. E mult mai cinstit decât ăştia care vor să destabilizeze politic ţara. Măcar Voiculescu spune că nu dă doi bani pe interesul naţional. El plăteşte oameni să lupte împotriva interesului naţional. Unul dintre motivele pentru care eu am vorbit de vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale a fost ceea ce face trustul Intact. Când ai o asemenea forţă mediatică îndreptată spre dezinformarea populaţiei, trebuie să ţii cont că picurând minciuni către populaţie cu toate gurile de foc, sigur că până la urmă populaţia devine manipulabilă. Şi ajunge să spună exact ce spune Morsa competentă Chireac, Gâlmea…Gâdea, Radu Tudor. Oamenii ăştia de dimineaţa până seara lansează minciuni şi ajung cei care privesc la televiziunile trustului să înceapă să creadă. Sunt şi oameni cinstiţi, dar sunt propagandiştii care sunt plătiţi”.
 • Băsescu face iar ce ştie cel mai bine să facă. Se victimizează aplicat”.
 • Magazinul Cocor din București e scos la vânzare pentru 50 milioane de euro pentru că deținătorii lui nu pot plăti ratele la BCR.
 • Legea CCR a fost adoptată. 16. 42. Antena 3.
 • Senatorii au ținut cont de decizia CCR privind pragul de prezență de 50%+1 din numărul celor înscriși pe listele electorale, pentru ca referendumul să fie valid. Totodată senatorii au decis ca programul de vot în ziua referendumului să fie majorat cu patru ore, astfel se va vota de la ora 7.00 la ora 23.00”.
 • Referendumul trebuie să fie un prilej responsabil pentru ca românii să evalueze dacă, pentru activitatea sa, Traian Băsescu merită ori nu să fie demis. După aceea, vom avea tot timpul din lume să vorbim şi despre cei care doresc să-i ia locul la Palatul Cotroceni”.
 • Misiune ortodoxă în Pakistan. Cu binecuvântarea Patriarhului ecumenic.
 • Și Tismăneanu e de acord: „Este vorba de o alegere fundamentala intre responsabilitate si iresponsabilitate, intre un viitor democratic si unul dictatorial”. Da, pe 29 iulie 2012 mergem la vot împotriva unui sistem dictatorial…care ne-a costat scump!
 • Pe 22 iulie 2012, Patriarhul Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește 61 de ani.
 • Raportul MCV de azi, în PDF, 25 de pagini.
 • T. Băsescu îmbracă albastru „astrologic”: „„Violetul pe care l-a avut în campania trecută era un moft, o treabă imperială, pentru fițoși, era culoarea împăraților, inelul Papei are o piatră violet. Acum, Băsescu dă dovadă de modestie. Albastrul duce cu gândul și la culorile arborate în Europa. Steagul european e albastru”, a declarat, pentru EVZ, astrologul Radu Ștefănescu”. Deci dacă îți pui albastru…devii „modest”…chiar și dacă nu ești.
 • Traian Băsescu este „cu Europa” (potrivit spațiului său online de campanie)…dar România nu îl mai dorește. Cum s-o fi petrecut acest „paradox”, ca pe președintele României să îl iubească mai mult Europa decât…România?
 • Întrebarea zilei: cât vor mai rămâne „fani Băsescu” Ion Cristoiu și Andreea Pora…dacă pe 29 iulie 2012…președinția României se vacantează?

 • Și Șuțu are cititori „ca lumea”…nu numai noi.
 • Emilia Savin, Basilius Abager, Alexandru Roman, Gramatica practică a limbii germane, Ed. Științifică, București, 1968, 912 p.
 • În ziua de 28 iunie 1928, George Bacovia se căsătorea cu Agatha Grigorescu la București.
 • Gabriel García Márquez a primit Premiul Nobel în 1982 pentru romanul Un veac de singurătate.
 • Dante Alighieri, Divina Comedie, trad. de Eta Boeriu, cu note de Alexandru Balaci, Ed. Paralela 45, Pitești, 2002.
 • Crin Antonescu (Palatul Cotroceni, Antena 3, de la ora 19.06): documentul MCV de azi reafirmă valori și principii cu care suntem cu toții, în mod categoric, de acord/ independența Justiției/ respectul pentru Constituție și constituționalitatea legilor/ respectarea CCR/ există însă și evaluări și aprecieri la adresa României pentru care am rezerve/ „România nu este și nu va fi izolată”/ România va fi din ce în ce mai conexată la standardele și exigențele europene/ România va face tot mai puțină „figurație” în UE/ trebuie să trimitem la Bruxelles „o armată de oameni competenți”/ acum trebuie nu numai să trecem „examene de bună purtare” în fața UE ci trebuie „să devenim actori” în politica europeană/„echilibrul social a fost devastat de guvernările anterioare”/măsurile economice ale USL vor „oxigena” climatul economic al României/ trebuie să atacăm „rețelele corupției publice” din România.
 • Idem: trebuie să începem lupta cu „băieții deștepți”/ auditul general e în lucru/salut deciziile de azi referitoare la Referendum/ particip la campania pentru Referendum/ felicit pe toți oamenii din Justiție care și-au făcut datoria cinstit și au lucrat astfel la progresul Justiției românești/ vreau să nu mai avem un președinte care afirmă că „are informații din dosare în lucru” 19. 22/ viziunea Guvernului e tot 7-23 pentru Referendum/ pledez pentru supervizarea parlamentară a serviciilor secrete 19. 29/ Intervenția publică s-a terminat la 19. 30.
 • La Subiectiv, însuși Igaș a poposit în această seară. Antena 3. 21. 09.
 • Șeful STS a fost chemat la audieri. 21. 34. Antena 3.
 • Luni, 23 iulie [2012], Jurnalul Naţional apare împreună cu volumul „Adevărata faţă a lui Traian Băsescu”. O carte scrisă de cunoscutul istoric, poet şi eseist român Marius Oprea. O dedicaţie pentru fostul preşedinte al României! Ca să aibă şi domnia sa o istorie!”.
 • box-carte-basescu-bun.jpg
 • La această oră [21. 16, 18 iulie 2012] sunt peste 500 de oameni care protestează împotriva preşedintelui suspendat. Oamenii strigă lozinci de genul “Jos dictatorul!”, “S-a sfârşit cu chiorul” sau “Băse nu uita, nava ta e Rahova”. Oamenii prezenţi la Universitate îi reproşează lui Traian Băsescu tăierile de pensii sau salarii, dar şi multe alte măsuri pe care le-a luat în cele două mandate”.
 • Jurnalul Național, cameră web, 21. 45, 18 iulie 2012:
 • a reuşit să perfecţioneze tot ce avea mai tribal, mai birocratic şi mai corupt România în ultimii 20 de ani. Preşedintele-jucător a tabloidizat discursul public, reprezentarea oficială a statului şi temele identitare ale naţiunii. A sfârşit cu tema modernizării ţării prin impunerea unor principii fanariote! A cumpărat susţinerea externă a regimului său cu peşcheşuri şi contracte, iar adversarii săi politici (laolaltă cu susţinătorii săi!) au fost asiguraţi cu dosare, scurgeri de informaţii pe surse şi înregistrări ale serviciilor secrete. Metodele securistice s-au rafinat şi au fost acoperite prin dezvăluiri de presă şi de “breaking-news”. O Românie, vorba poetului, din bube, mucigaiuri şi noroi, asta ne lasă pe cap şi pe ficat regimul Traian Băsescu!”.
 • Editura Polirom, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea Monahului Nicolae Delarohia (29 iulie 2012), va edita o variantă inedită a ”Jurnalului fericirii” după manuscrisul aflat la Mănăstirea Sfînta Ana, Rohia. Îngrijirea ediţiei, compararea variantelor, notele, addenda şi indicele sunt realizate de George Ardeleanu”.
 • Și tot azi, Traian Băsescu a declarat „că avem vreo 100.000 de paturi în plus” în spitale. 22. 04. Antena 3. Adică mai trebuiau tăiate și astea…după ce a desființat atâtea spitale.
 • Liviu Băcana, revoluționar (Antena 3, de la 22. 10): facem proteste zilnic în Timișoara/sunt unul dintre autorii Proclamației de la Timișoara/ Ungureanu și Neamțu ne-au preluat și falsificat protestele/ au plagiat ideea noastră, adică „Noua Republică”/ așa cum Tismăneanu „a condamnat” comunismul, la fel acum, Ungureanu, agent secret, vrea „Nouă Republică”/ „proiectul Ungureanu” mă deranjează/ nu Ungureanu a adus societatea civilă în față/ sper ca pe 29 iulie 2012 lumea să iasă la vot/ toți cei care demască regimul Băsescu sunt prietenii noștri.
 • Dumitru Gheorghiu a apărut la Antena 3 în această seară, de la 22. 27. Și blogul său e plin de probe…/Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI)/m-am îmbolnăvit de ciroză de inimă rea…văzând că se mușamalizează dosare/sora lui Daniel Morar/

Un comentariu la „Gândește bine. Votează Da!”

 1. Ori de cate ori aud vorbindu-se despre religiile orientale si binefacerile lor, implinirea, linistea, calmul si echilibrul pe care il aduc in viata omului, traiesc sentimentul vinovatiei dublat de cel al neputintei. 

  Oamenii nu-L cunosc pe Dumnezeu, dar nici nu au dorinta de a o face.

  Nici macar curiozitatea, din pacate.

  Sunt atat de absorbiti de grijile vietii, incat uneori obosesc sa ma spere.

  Si atunci prefera sa preia informatii facile, cu rezultate imediate, spectaculoase, garantate. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *