Democrația stă în oameni

 • „Flacăra democrației” are zâmbet securist:
 • au fost chestionate peste 2.500 de studente pe parcursul anului universitar 2011-2012, iar 69% au afirmat că şi-au pierdut virginitatea după ce au împlinit 18 ani”.
 • Un blog dedicat Fericitului Ilie Mărturisitorul.
 • Demite-l.ro…zice adevăruri!
 • Mii de oameni au venit duminică [22 iulie 2012] în Piaţa Unirii din Iaşi, la mitingul anti-Băsescu, la care au participat atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele interimar Crin Antonescu. Mesajele celor doi lideri au fost foarte puternice, cu critici foarte dure la adresa lui Traian Băsescu. Cel puțin 15.000 de oameni au fost prezenți la miting. Mitingul a început la ora 10.00. Cei prezenţi în piaţă au avut asupra lor pancarte cu mesajul „DA”, aluzie la votul pe care ar trebui să-l dea oamenii la referendumul din 29 iulie [2012]. „Trimitem dictatorul cu vaporul”, „A minţit, demite-l”, „Da la referendum” se putea citi pe pancartele oamenilor. Aceştia au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu”.
 • Idem: „Veniţi la vot cu toată suferinţa pe care aţi adunat-o în aceşti ani, cu toată speranţa care v-a mai rămas, cu toată umilinţa pe care aţi suportat-o dumneavoastră, părinţii, copiii voştri, cu toată speranţa care v-a rămas pentru această vară, pentru a răspunde dacă aţi fost umiliţi sau nu, da sau nu. Veniţi la vot pentru a spune dacă aţi fost jefuiţi, sărăciţi, în aceşti ani. Da sau nu. Veniţi la vot ca să spuneţi dacă Traian Băsescu a încălcat Constituţia în repetate rânduri. Da sau nu. Veniţi pentru a răspunde la întrebarea dacă Băsescu a minţit. Da sau Nu. Veniţi la vot fără ură, veniţi la vot fără dorinţă de răzbunare, nu vă chem la ură, la răzbunare, ci la unitate, la încredere, la dragoste de ţară şi dragoste între noi. Vă chem să răspundeţi la întrebarea dacă mai credeţi că România va avea un viitor pentru noi toţi. Vă chem dacă vrem o Românie în Europa, dacă vrem o Românie în picioare”.
 • Tu tii Romania pe umeri
 • universitate
 • vorbit
 • Victor Ponta: „Au fost suficienti 8 ani cu Traian Basescu sau nu? Aceasta este, pana la urma, intrebarea. Decizia din 29 iulie [2012] se refera la viitor, cu o judecata foarte corecta a trecutului. Traian Basescu a avut 8 ani la dispozitie sa demonstreze daca vrea sa fie un bun presedinte. Eu cred ca a esuat. Si cred ca romanii nu vor sa mai piarda nici o zi din viata lor alaturi de Traian Basescu”.
 • Crin Antonescu: „Diferenţa dintre mine şi Băsescu este următoarea: eu vreau o Românie în picioare, o Românie care respectă şi este respectată, o Românie care să nu mai fie confundată în Europa cu hoţi şi cerşetori, o Românie căreia să i se mulţumească pentru minţile strălucite, pentru sutele de mii de oameni din România care muncesc cinstit acolo pentru a-şi câştiga existenţa. Vrem o Românie dreaptă, şi nu o slugă. Vrem o Românie în care orice preşedinte şi orice demnitar să nu mai aibă curajul să jignească militarii, profesorii, învăţătorii şi niciun cetăţean care îşi plăteşte impozitele, munceşte şi îşi creşte copiii. Vreau o Românie normală. Duminică, soarta acestui popor, depinde ca niciodată  de un vot”.

 • Val Vâlcu: „Legea prezervativului prezidenţial solicită cvorum pentru validarea referendumului. Aşa că Băsescu se dă cocoş, pe faţă (nicio aluzie la fosta sa protejată), în timp ce oamenii săi îndeamnă pe la spate pedeliştii să stea acasă, invalidând scrutinul popular”.
 • Istoria te ia de pe urmă…Mâine, 4 lei, cu Jurnalul Național.
 • Sorin Oprescu (Antena 3): am fost ținut într-un climat continuu de amenințări. 20. 28/ „statul minimal” ucide oameni/ vor fi și urne mobile în București. 20. 43/ „aprobările” pentru afișajul electoral al lui Băsescu nu există 20. 45. (Adică toată campania stradală a lui Băsescu e ilegală…ca și „flacăra democrației” sau ca folosirea culorilor României și a însemnelor Constituției în campanie)/ aștept pe 29 iulie 2012 să dăm dovadă de normalitate/
 • Lucia Hossu-Longin (Antena 3): Băsescu știe care „va fi rezultatul”…dar încearcă să „reînvie” PDLul. 20. 34/ mă delimitez de Revista 22…pentru că a ajuns ca Lupta de clasă de odinioară. 20. 35/ deplâng decadența lui Patapievici/ al doilea mandat al lui Băsescu e mai prost decât primul/ pentru că Băsescu nu se poate înțelege cu nimeni/ vrea numai vendetă politică, numai confruntare/ noi, ca popor, suntem exasperați când îl vedem pe Băsescu/ îmi place de Crin ca președinte/ de Crin sunt mândră/ Crin are „o rectitudine morală și politică de apreciat”. 20. 38/ pe Crin l-a călit statul în Opoziție/am văzute sute și mii de bannere ale lui Băsescu în țară. De unde bani?/ am încredere în „cetățenii deștepți” ai României pe 29 iulie 2012/ nu poți să oprești mersul istoriei/ eu știu că Băsescu va fi demis…și că românii vor avea un trai mai bun, special/
 • Bogdan Teodorescu (Antena 3): asta e „cea mai isterică campanie de până acum”. 21. 12/în principiu lumea „va veni la vot”/ Băsescu ezită între a chema lumea la vot și a le spune de a sta acasă/
 • Poloneza Irena Sendler (foto supra) s-a strecurat timp de trei ani, între 1940 şi 1943 în ghetoul din Varşovia, sub diverse tertipuri, pentru a scoate din ghearele morţii Holocaustului cât mai multe suflete nevinovate. Ea este, de asemenea, întemeietoarea organizaţiei ”Zegota”, care sprijinea acțiunea de salvare și adăpostire a evreilor. Această organizație a reușit să salveze circa 75.000 de evrei polonezi prin falsificarea unor acte de identitate. Irena, în calitate de soră medicală a reușit, printr-o acțiune de control epidemiologic, să intre în contact cu evreii din ghetoul din Varșovia și să salveze, cu documente falsificate și cu ajutorul unor voluntari, 2500 de copii evrei, care au fost plasați la familii poloneze sau ascunși în mănăstiri și orfelinate. În paralel, femeia ţinea o evidenţă strictă a copiilor salvaţi cu speranţa ca după ce războiul se va termina, cei mici îţi pot regăsi familiile. Le scria numele pe bucăţele de hârtie pe care le-a pus în borcane şi le-a îngropat. În anul 1943 a fost arestată de Gestapo și condamnată la moarte; în închisoare a fost schingiuită dar nu a divulgat numele copiilor salvați. În 2007, întreaga Polonie i-a adus un omagiu venerabilei Irena pentru gestul său, deşi ea nu a putut participa la ceremonie. Era slăbită şi bolnavă, într-un azil de bătrâni”. De ce nimeni dintre cei salvați…nu doresc să o adopte, în familia lor, pe acest om imens, care va muri la azil?
 • Marius Oprea (Antena 3): nu există „dosarul Porumbacul” 21. 28/ am fost coleg de facultate cu Crin și cu prima lui soție/
 • Mihai Gâdea (Antena 3): Băsescu a spus că motivația tăierii telefonul STS e că, împreună cu STS, se poate câștiga, prin fraudă, vreo două-trei milioane de voturi. 22. 31 (declarație din 20 iulie 2012).
 • Traian Băsescu nu are limite. Se foloseşte de copii, de torţa olimpică, de minciuni ieftine, de familie, de începătorii într-ale politicii, de servicii, de aliaţi, de turnători, de acoperiţi şi desfăşoară o campanie halucinantă. E drept că şi sub nasul lung şi strâmb al unor televiziuni care nu ştiu să apere populaţia de şuvoiul ameţitor de minciuni gogonate, distorsiuni şi poveşti debitate din poarta căsuţei de campanie, de la geamul maşinii sau din studiourile televiziunilor luate cu asalt. Videanu şi Udrea, Roberta şi Blejnar, Popovicu şi Flutur au dispărut. O nouă oaste de răspândaci şi trompetişti îl înconjoară cu elan, încercînd să dea ciclopulului politic Trăienel o nouă faţă, o altă aură şi să trezească în mintea compatrioţilor săi o nouă speranţă cu acelaşi om la cârma României”.
 • Idem: „Vin zile grele şi tensionate, în care mai bine ne-am redescoperi vocaţia umorului şi simţul datoriei civice. În fapt, cu zâmbetul pe buze şi cu două bancuri bune la teşcherea ne-am putea duce la vot spre a tranşa o dispută politică ajunsă în pragul violenţei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *