Există viață după cataclism

 • Primele imagini cu Adrian Năstase după încarcerare. „Mai bine”. 8. 50. Antena 3.
 • nastase
 • Din păcate, mă tem că Mihai Gâdea s-a temut de un interviu cu Băsescu. S-a temut să nu-i iasă un rateu mai mare decât interviul cu MRU”.
 • Astăzi, dragi compatrioţi, ultimele măşti au căzut, ultimele minciuni s-au spus. Acum 48 de ore, Traian Băsescu minţea cu bunăştiinţă, spunând cu gura lui că trebuie să vină la vot toţi cetăţenii României, adevărat! Că i-ar fi ruşine să se întoarcă la Cotroceni la masa verde, adevărat! Că însăşi credibilitatea de ţară democratică a României trebuie apărată prin participarea cetăţenilor la referendum, adevărat! După nici 48 de ore, aruncă jos, din disperare, masca şi spune că nu mai are curajul de a se confrunta cu votul cetăţenilor. Le spune cetăţenilor “staţi acasă, mi-e frică de votul vostru!”, iar eu vin şi vă spun “veniţi şi votaţi, orice aţi vota!””.
 • În 1940, Diktatul de la Viena marca viața a milioane de români, unii dintre ei pierzând-o definitiv în urma prigoanei hortyste. Diktatul de la Berlin riscă, în 2012, să marcheze pentru încă o generație România”.
 • Preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, este ferm convins că referendumul din 29 iulie [2012] va fi invalidat și că va reveni la Cotroceni. ”Dacă BEC validează, nu are cine să se opună acestui lucru. După care urmează validarea referendumului de către CC şi s-a luat decizia. Sunt un om care are meserie şi are ce face, dar hai să discutăm problema serioasă. Ce vă pot spune este că miercuri eu voi fi înapoi la Cotroceni, asta este cert. Dacă nu exista riscul de fraudare, aş fi avut mari şanse şi cu participarea PDL să fiu înapoi la Cotroceni. Deci, după părerea mea, 29 este o zi care în proporţie de 99% va pune capăt crizei politice prin invalidarea referendumului şi acesta este lucrul necesar României şi românilor acum. Nici faţa lui Traian Băsescu nu e importantă acum, nici scaunul lui Traian Băsescu nu e, ci restabilirea funcţionalităţii statului român”, a spus Băsescu”. Vom trăi și vom vedea!
 • Când se laudă Mănăstireanu cu studiile sale „științifice” (adică cu bătăile de joc la adresa lui Dumitru Stăniloae) în fața lui Mircea Platon…
 • „Pe scurt, după atâtea păcate și inconsecvențe, Pronia m-a ferit de acela, grav și plin de consecințe, de a-i disprețui pe „proști” sau de a mă teme de „nebuni””, cf. Nicolae Breban, Sensul vieții (Memorii, vol. III), Ed. Polirom, Iași, 2006, p. 121.
 • Un singur cuvânt mai vreau să spun, tuturor generațiilor: nu uitați, acest DA nu este numai pentru demiterea lui Traian Băsescu, acest DA este în primul rând pentru noi. Tranziția se va încheia atunci când românii vor avea din nou încredere în ei înșiși, în clipa în care românii vor vedea  că viitorul lor e în mâna lor, că se va întâmpla ceea ce vor ei și că cei pe care nu-i vor trebuie să plece acasă. Atunci românii nu[-și] vor mai vedea propria țară ca [pe] un spațiu al deznădejdii și al dezolării, ci vor avea din nou încredere în ei. De aceea, votăm DA pentru demitere, dar și DA pentru viitorul nostru”.
 • Și Șuțu se lansează în penibilul NU. Cât de bine ți-a fost, Cristian Șuțu…de mai vrei „o tură”? Cât de bine le este celor din jurul tău…de le mai tai o șansă?
 • „Băsism” = trivialitate la vedere, ghiolbănism, rapacitate jegoasă. Lipsă de perspectivă.  Să vezi România numai prin prisma unor interese meschine…și să nu-ți pese de cei peste care calci.
 • Tocmai de aceea „a scăpa de băsism” nu înseamnă numai a scăpa de promotorul lui, recte de Traian Băsescu…ci a scăpa de mentalitatea distrugerii României numai pentru că eu și familia mea vrem să o ducem bine indiferent de cum o duc alții.
 • Posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 vor avea aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, iar grila TVR HD va fi alcătuită aproape exclusiv din transmisiuni în direct sau înregistrări de la Londra, însumând în jur de 300 de ore difuzate la calitate înaltă (HD)”.
 • „”Boicotul e o metodă des folosită în statele din Africa, o modalitate de protest faţă de statele autoritare care ar putea frauda alegerile. Iar teama de fraudare a alegerilor este deja aruncată în dezbaterea publică”, a declarat, pentru ziarul Ring, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu”.
 • Coordonatorul campaniei PNL pentru referendum, Relu Fenechiu, a declarat că la votul de duminică se vor prezenta la urne între 10 şi 12 milioane de români. Aceleaşi cifre sunt anunţate şi de către liderul grupului PSD din Senat Ilie Sârbu, care adaugă că nu are niciun fel de emoţii pentru validarea referendumului. Conform calculelor USL, la referendumul din 29 iulie [2012] se vor prezenta între 10 şi 12 milioane de români, în condiţiile în care pentru validare este nevoie de minimum 9,1 milioane”.
 • Mofturile dictatorului comunist…sunt pe placul președintelui „democrat”:
 • Eugen Nicolăescu (Antena 3): Peste un milion de euro a costat Vila Dante…pe care președintele Băsescu și-a făcut-o sieși. 17. 21.
 • Biserica Ortodoxă Română pledează pentru înhumare și respinge incinerarea.
 • O parte din banii fostei societati de stat Rodipet au ajuns intr-o firma-fantoma cu numele S.C. Mike Trading Investment S.R.L., societate care are acelasi sediu declarat cu S.C. Libarom Agri si cu BB Business Solutions Investment. Mike Trading este o firma foarte cunoscuta procurorilor DIICOT dar şi celor de la DNA, fiind implicata in mai multe tranzactii frauduloase”.
 • Tismăneanu recunoaşte nonşalant că a intervenit direct la Traian Băsescu, determinându-l pe acesta să-i impună fostului premier Emil Boc menţinerea lui Dorin Dobrincu în funcţia de director al Arhivelor Naţionale, lucru care s-a şi întâmplat”.
 • Electoratul român are ocazia să-şi reabiliteze erorile postcomuniste de la urna de vot – pe 29 iulie [2012], să se despartă după 22 de ani de la Revoluţie de preşedinţii de ţară comunişti şi securişti, pentru totdeauna”.
 • Petre Roman îi replică lui Andrei Pleșu: „Cand in urma cu trei luni si pentru prima oara citeam uluit scrisoarea lui Andrei Plesu catre Nicolae Ceausescu, un sentiment de prietenie si admiratie pentru el s-a naruit fara voia mea. M-am exprimat cu toata grija de care eram capabil, fara sa-l acuz, dar constatand din chiar continutul scrisorii ca el facuse o „marturisire” Securitatii in legatura cu activitatea membrilor „grupului de meditatie transcedentala”. Am primit un telefon furios si cuvinte dintre cele mai jignitoare de la Andrei Plesu si apoi telefonul trantit mai inainte ca eu sa pot spune vreun cuvant. Au urmat cateva  deziceri publice de mine in termeni insultatori. Am scris atunci un mic text intitulat „Andrei Plesu – un caracter slab” care circula pe internet. Acum cateva zile, Andrei Plesu a incercat sa rescrie istoria mea politica uitand cu desavarsire de a lui. El nu si-a dat demisia in momentul episodului venirii Regelui Mihai I cu prilejul Sarbatorii Pastelui din 1990 si dovada clara este ca a continuat sa fie ministru pana la mineriada din septembrie 1991. Ar fi fost potrivit sa-si dea demisia din functia de „aplaudac” a lui Basescu cand acesta  l-a „executat” politic pe acelasi suveran anul trecut. El a continuat, demn, sa-l sustina pe Basescu”.
 • A boicota referendumul = boicotarea democratiei”.
 • 22 de milioane de euro, în 2010, a dat RAAPPS pentru reamenajări. Antena 3. 19. 02.
 • Alte fotografii aici. „Vila Dante are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de 5.128 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău”.
 • Ceea ce pot să vă spun din acest punct de vedere al trădării intelectualilor este că o asemenea trădare am văzut-o doar în ’46, când Sadoveanu s-a dat cu Petru Groza. Acum văd aceeaşi trădare când alţii, de acelaşi calibru, personalităţi importante ale culturii române, se dau cu cei de la putere pentru că le-a dat „ceva”. Nu înţeleg ceea ce s-a întâmplat cu ei, e problema lor de conştiinţă şi trebuie ca ei să şi-o rezolve. Nu o să găsiţi în România un intelectual, implicat în viaţa politică, de marcă, intelectual care să recunoască faptul că a greşit. Cred că va urma o lungă tăcere în situaţia în care Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte. O lungă linişte de care avem nevoie. Altfel, va urma din nou o bătălie, ineptă, fără argumente, în care vom fi angrenaţi cu toţii”.
 • Rar l-am văzut pe Vasile Blaga atât de pătimaș, ca la mitingurile anti-referendum. Mi-era teamă că va exploda de indignare, cum explodează o butelie încinsă la flacăra democrației. Despre limbajul folosit nu am ce comenta: textul cuvântării se recită, nu se comentează”.
 • Anatomie aplicată…cu Koen Hauser.
 • Ceea ce, însă, a pregătit PDL, anume boicotarea alegerilor, pentru a impune voinţa minorităţii majorităţii, e, însă, un abuz incomparabil mai grav. Seamănă cu momentele în care PDL avea majoritatea în Parlament, dar nu vota, de teama trădării. Nu e laşitate, nu e inteligenţă, nu e o găselniţă. E o gigantică escrocherie. Mi-am schimbat, prin urmare, decizia. Cred că am greşit hotărându-mă să mă abţin. Când cineva recomandă boicotul, în gura celor care votează creşte un pumn. Voi ieşi la vot. Am să votez DA”.

Un comentariu la „Există viață după cataclism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *