România e o națiune demnă și liberă!

Prima parte și a doua: 29 iulie 2012.

*

Daniel Constantin: Traian Băsescu e demis! 23. 10. Antena 3.

Dan Șova: am numărat, în numărarea paralelă, peste 9.200.000 de voturi. 23. 10. Antena 3.

Relu Fenechiu: vom avea 52%. 32. 12. Antena 3.

*

Crin Antonescu, Președintele interimar, după ora 23.00:

„Dragi compatrioţi, astăzi a fost o zi mare, o zi mare pentru că românii, cetăţenii români cu drept de vot, au vorbit puternic, au vorbit răspicat, au vorbit aşa cum vorbesc naţiunile care au cu adevărat vocaţia democraţiei”, a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat că, indiferent care va fi rezultatul final al referendumului de duminică, nu mai există niciun motiv ca România să se îndoiască de vocaţia sa europeană, iar mesajul românilor a fost că este “un popor care nu mai are ce să înveţe în materie de alegeri democratice”.

“Vom aştepta în mod democratic rezultatele oficiale de la BEC, vom aştepta şi respecta cu toţii decizia Curţii Constituţionale. Vom avea, pînă la urmă un rezultat sau altul, la acest referendum”.

*

Traian Băsescu și prietenii lui, după ce toată ziua s-au ascuns, au fost de un penibil desăvârșit după ora 23:

  • Traian Băsescu după ora 23.00: „Flacăra democraţiei a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari. Le mulţumesc acelora care, trecînd peste supărarea lor pe măsurile luate în timp de criză, au înţeles că azi nu a fost un referendum pentru Traian Băsescu, ci în favoarea Europei. (…) Am convingerea că fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toată forţa poporului ei”.

*

Oana Stancu: (Antena 3. 32. 22): „azi, în România, s-a petrecut imposibilul”.

Victor Ponta (RTV, de la 23. 27): e o mare victorie pentru români/felicit toate instituțiile care au organizat Referendumul în mod impecabil/

  • Un număr de 2.374 de cetăţeni români aflaţi în Belgia au votat duminică, pînă la ora locală 21:30 (22:30 ora României)”.

***

Mihai Goțiu (Vox Publica): „Când peste 80% dintre românii prezenți la vot te trimit la coșul de gunoi al istoriei, în condițiile în care sunt cu (măcar) 2 milioane mai mulți decât cei care te-au investit în funcția de președinte, să ieși hăhăind cu lumânarea în mână și să proclami ”victoria poporului” e mai mult decât nesimțire.

E o minciună pe care Băsescu încearcă să o impună cu forța în ciuda evidenței.

Iar imaginea cea mai clară e acea așa-zisă ”flacără a democrației”.

Deși i s-a atras atenția că simbolurile olimpice nu pot fi folosite în scop politic, Băsescu (și susținătorii lui) a continuat să uzeze de ea.

Acea ”flacără a democrației” simbolizează, mai degrabă, îngroparea democrației.

Lumânarea de lângă căpătâiul ei.

Pe finalul discursului ”de învingător”, Băsescu s-a apucat să vorbească despre reconciliere națională!

Asta după ce doar cu câteva minute mai devreme a asociat cu ”pușcăriabilii” peste 7 milioane de români care și-au exercitat un drept democratic, cel mai important drept democratic: votul.

Cum Dumnezeu poți vorbi de ”reconciliere” în asemenea condiții e, iarăși, un gest incredibil.

Unde mai pui că oamenii au început să iasă în stradă.

Dar culmea, nu cei care ar fi avut motive să sărbătorească ”victoria” anunțată de Băsescu.

Dacă președintele suspendat chiar își închipuie că peste 7 milioane de români se vor lăsa chiar așa ușor ”ciuruiți” încă o dată, se înșeală amarnic”.

*

  • Roxana Iordache: „Sunt peste 9 milioane de români care au ieşit la vot şi ăsta-i pentru mine un motiv de mândrie naţională!”.
  • USL, numărătoarea paralelă, 50,3%. 00.11. Antena 3.
  • Elena Udrea (aberația aberațiilor) a spus că USL a reușit să convingă mai puțin de 40% dintre români că Traian Băsescu trebuie demis.
  • BEC: la ora 23 au votat 45, 92%. 00.32. Antena 3.
  • Dan Șova: estimarea noastră, la ora aceasta, e că prezența la vot este de 48, 5%, fără urne mobile și listele suplimentare. 00. 47. Digi 24. / Cred că pe listele suplimentare sunt în jur de 6-700 000 de oameni.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *