Știam că și tu știi adevărul
- „Nu știu cum am ajuns în fața acestui arbore, despre care citisem, dar pe care cu siguranță nu-mi doream să ajung să-l văd aievea. O placă de lemn bătută într-un cui îi spune povestea: „Copacul morții. Călăii omorau bebelușii, izbindu-i de acest copac””.
- Draga Olteanu Matei: „Eu am o încredere foarte mare în cei de la Curtea Constituţională şi gândesc că vor fi nişte oameni serioşi. Eu aş fi decepţionată dacă nu s-ar împlini ce am prevestit. Pentru că în ’77 am prevestit cutremurul şi în ’89 am prevestit că o să cadă nea Nicu (n.r. Nicolae Ceauşescu)” […] „M-am săturat de Traian Băsescu pentru că am ajuns o ţară de analfabeţi, în domneiul nostru au ajuns lucrurile cum au ajuns, aleargă oamenii de la un post la altul, să facă reclame, să mai facă un ban. Nu-mi place ce s-a întâmplat cu spitalele, nu mai avem profesori pregătiţi, copiii urăsc limba română. Lucrurile astea nu-s degeaba. N-au căldură în şcoli, mâncare, ce le trebuie. Sunt lucruri care ne dor foarte tare”. […] „Eu pe Traian Băsescu nu l-am votat niciodată, nu mi-am pus în dânsul nicio speranţă. M-am amuzat că îi place să mai tragă câte un pahar, să mai ciupească o cucoană. Dar mie-mi plac bărbaţii frumoşi. Şi pe dinăuntru, şi pe dinafară. Păi când era Ceauşescu mi se făcea negru în faţa ochilor când apărea, sunetul vocii lui mi se părea îngrozitor. Aşa mi se întâmplă şi cu domnul Băsescu. Îl simt un om rău şi răzbunător”.
- Astăzi, 2 august 2012, aproximativ 7.000 de posturi didactice au fost scoase la concurs.
- Autoritatea Electorală Permanentă: „listele electorale permanente nu respectă structura şi dimensiunea corpului electoral actual”.
- A fost redeschisă marelui public sala de tortură din Castelul Corvinilor din Hunedoara.
- Îndemnul ÎPS Teofan al Moldovei pentru rugăciuni pentru ploaie.
- Dublul record al maratonistului Andrei Roșu a fost omologat de Guinness World Records.
- „părintele Ică spunea că nu există teologi geniali/ în teologie nu există geniu, există doar revelaţie”
- „Niciodată în România n-au votat opt milioane și jumătate de cetățeni, dintre care 88 la sută, majoritate zdrobitoare, să ceară plecarea unui politician de la putere. Absența onoarei de a-și da demisia (demisie de onoare!) e o infirmitate tipică mizeriei morale care îmbracă personajul Băsescu”.
- „Curtea Constituţională a decis joi să amâne luarea unei decizii cu privire la validarea sau invalidarea referendumului până pe data de 12 septembrie. În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată”.
- „Aşteptăm cu drag conferinţa de presă de la Cotroceni. Calmul şi eleganţa preşedintelui tuturor românilor este ceea ce trebuie. Pentru vindecarea unei ţări şi a unui popor terorizate de ură şi răzbunare”.
- „Curtea a luat in serios toate semnalele, trase de Antena 3 in special, privind gravele dezacorduri intre diferitele raportari ale institutiilor statului despre populatia cu drept de vot din Romania. Fara falsa modestie, indraznesc sa spun ca aceasta decizie a CCR a fost determinata de ampla dezbatere generata de Antena 3 si de reactia publica masiva. Oamenii au inteles ca exista motive justificate pentru a reface calculul privind mult invocatul cvorum”.
- „Steinhardt, de la Mănăstire, s-a manifestat ca un strălucit cărturar laic, în speranţa ca, demonstrând câtă libertate spirituală îţi dă supunerea faţă de Dumnezeu, va lega Mănăstirea de lume. Şi că, pe această cale, va face şi lumea să îşi dorească mai mult să se lege de Mănăstire, de cele ale lui Dumnezeu”.
- „Traian Băsescu, cel care şi-a proclamat victoria la referendum, după modelul patentat de Mircea Geoană, probabil că va aştepta să vadă cum merge numărarea alegătorilor şi după ce se va convinge că pragul impus de CCR va fi depăşit îşi va anunţa demisia. Pentru a nu fi demis, în urma validării referendumului”.
- Crin Antonescu, azi, 2 august 2012, după decizia CCR: „Am luat act de decizia Curţii Constituţionale şi chiar dacă ea înseamnă o amânare neaşteptată a verdictului şi a punctului final, dincolo de respectarea acestei decizii, pe care toţi am convenit-o, salutăm faptul că această amânare are în fond convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot şi votul oamenilor reali”.
- Horațiu Mălăele și-a primit astăzi steaua în fața Cocorului. Și la eveniment a spus, printre altele: „Stelele sunt pe pământ, România e în aer”.
- Mihail Neamțu l-a plagiat pe Dorin Tudoran: „Crin Antonescu interimar până în 12 septembrie? Ce farsă! Ce mizerie! Cât Absurdistan! Demitere în 36 de ore a Președintelui și prelungire a deciziei Curtii, cu șicane și obstrucții useliste, pentru șase săptămâni?! Revizuim statistica populației din mers? De ce nu și numărul de parlamentari?”.
- Idem: De aici rezultă că lui Neamțu îi place și zoologia, poate și Harry Potter: „USL e un monstru cu șapte capete – o dihanie omnivoră, o arătanie sinistră pe lângă arătura democrațiilor europene. Trebuie opriți”.
***
COMUNICAT DE PRESĂ
(2 august 2012)
Declarația de presă a preşedintelui interimar al României, Crin Antonescu
Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a susținut joi, 2 august a.c., la Palatul Cotroceni, următoarea declarație de presă:
”Bună seara! Bine aţi venit!
Am luat cu toţii act de decizia Curţii Constituţionale şi, chiar dacă ea înseamnă practic o amânare neaşteptată a verdictului şi a punctului final al acestui referendum, cred că dincolo de respectarea acestei decizii, pe care cu toţii am angajat-o, trebuie să mai constatăm un lucru pe care se cuvine să-l salutăm şi în orice caz eu o fac.
Această amânare are în fond, la originea ei, convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot şi contează voturile oamenilor reali.
Este, cred, în acest fundament, încă o dată de salutat, al deciziei Curţii, încă o dovadă că democraţia are sens numai atunci când înseamnă însumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean.
Cred că un merit la această evoluţie a lucrurilor, evoluţie benefică, îl are presa, îl aveţi dumneavoastră – vă mulţumesc pentru acest lucru, îl are opinia publică din România, care în toate aceste zile a discutat în termeni responsabili, chiar dacă uneori pasionali, despre lucruri care într-adevăr ne privesc ca societate, ca indivizi, ca destin.
Şi iată de ce, încă o dată o spun, merită mereu şi mereu să facem în democraţie elogiul libertăţii de exprimare.
Sigur, vom avea o decizie definitivă a Curţii şi vom ştii dacă vom avea alegeri prezidenţiale anticipate sau nu, în data de 12 septembrie. Asta nu înseamnă însă, nici că va continua o campanie electorală, care s-a încheiat înaintea referendumului, şi nu înseamnă în niciun caz că România traversează până atunci o perioadă de instabilitate.
În România există un Guvern pe deplin legitim şi care lucrează cu toate instituţiile sale. În România există un Parlament, chiar dacă acum în vacanţa curentă, dar un Parlament pe deplin legitim. În România există instituţia Prezidenţială, chiar sub titlul de interimat, care va funcţiona şi ea în parametri normali.
Toate instituţiile financiare, politice, de altă natură, internaţionale au în România pentru toată această perioadă interlocutori oficiali, pe deplin calificaţi şi pe deplin legitimi.
Nu înainte de toate, cred că Guvernul are misiunea în toată această perioadă să revină cu maximum de preocupare şi cu maximum de eficienţă la treburile sale curente, la problemele foarte serioase cu care România se confruntă şi mă bucur să văd că o face, a făcut-o încă din cursul acestei campanii, în paralel cu campania electorală pentru referendum, şi cred că din punct de vedere al bătăliei politice referendumul a trecut.
Sigur, sunt nişte lucruri pe care Curtea le-a cerut instituţiilor şi unor instituţii guvernamentale sau în subordine guvernamentală. Şi, în sensul acesta, categoric Ministerul Administraţiei şi Internelor va trebui să-şi facă cu mai multă eficienţă, cu toată eficienţa, datoria până la data stabilită de Curtea Constituţională şi, desigur, de atunci încolo.
Dar, cum spuneam, bătălia politică, în acest moment, s-a încheiat. Ea va reîncepe spre sfârşitul acestei toamne, când vom avea cu siguranţă alegeri parlamentare şi, în opinia mea, destul de probabil şi alegeri prezidenţiale.
Deocamdată, pentru Guvern, pentru toate instituţiile statului, există problemele curente, de natură economică, de natură socială ale acestei ţări, şi prima obligaţie a acestor instituţii în frunte cu Guvernul este să le abordeze şi să le rezolve.
Aş vrea, încă o dată, să mulţumesc tuturor cetăţenilor României care s-au manifestat, care s-au exprimat. Mă bucur că pot să le spun acum: `iată, este adevărat ceea ce trebuie să credem cu toţii mereu – votul nostru şi manifestarea noastră politică democratică întotdeauna contează!`.
De asemenea, vreau să mulţumesc încă o dată instituţiilor care şi-au făcut şi îşi fac datoria arătând, în frunte, iată, cu Curtea Constituţională, că România este o ţară cu adevărat democratică, că România este o ţară în care echilibrul puterilor este respectat şi este funcţional, că România este un stat de drept şi că România este o ţară care poate, din toate aceste puncte de vedere, să se gândească cu optimism şi cu încredere la viitor.
Vă mulţumesc şi, pe toată perioada care urmează, vom avea întâlniri, cu voia dumneavoastră, atunci când lucruri de natură instituţională vor trebui comunicate opiniei publice. O voi face totdeauna atunci când va fi nevoie.
Vă mulţumesc! O seară bună!”
***
- Mircea Diaconu (Antena 3. 22. 23): dau un zece Antenei 3 și altul CCR-ului, pentru că astăzi CCR ne-a mai dat o șansă să ne administrăm bine țara.